WTF? Lorella Flego rodila deklico Sofio (vir), je bil včeraj na Siolu eden izmed naslovov, ki bi ga mirne duše preskočil in bi bilo moje življenje povsem normalno, če ne bi na fotografiji zagledal dveh “precej” poznanih fac. In tudi v tekstu je bilo omenjeno – V porodnišnici sta novopečeno mamico obiskala tudi minister za zdravje Dorjan Marušič in predsednik vlade Borut Pahor,

Prosim? A se nekdo dela norca iz nas? Borut Pahor, premier ki za “reprezentanco” plačuje kavice iz svojega žepa in s svojimi 3002€ težko preživi mesec, si vzame čas za to, da gre čestitati Lorelli Flego ob rojstvu otroka? In zraven pripelje še ministra za zdravje?


Mogoče manjka v članku podatek, ki bi to zgodbo vsaj malce “omilil”, oz. jo prikazal bolj realno – recimo, da je bil Borut Pahor na obisko v Postojni, med zaposlenimi v porodnišnici, ki stavkajo in vmes skočil čestitati Lorelli. Vendar tudi to se sliši precej “neverjetno” in mi “ne pije vode”. Ali je šel premier čestitati tudi Francki iz Zgornjega Dola ob rojstvu njenega otroka?? Mogoče, vendar ona ni tako zanimiva kot Lorella in verjetno ne bi nihče tega opazil, če bi se takšen članek pojavil v medijih.

Obstaja pa tudi druga “teorija zarote”. In ja, točno to sem imel v mislih – človek v sedanjem času nikoli ne ve, kajne!?!

Ali ne bi bilo bolj pametno, da bi se Borut Pahor ukvarjal s tem, za kar je dobil mandat, kot da se kaže s takšnimi in drugačnimi zvezdami v bolnišnicah??

22 Responses to V porodnišnici sta novopečeno mamico Lorello Flego obiskala minister za zdravje Dorjan Marušič in Borut Pahor

 1. DJ pravi:

  Katera “druga teorija zarote”? Da sta oba fotra novorojenega otroka oz. sta šla preverit, komu je froc bolj podoben, preden naredijo DNK analizo? ;D

 2. DJ pravi:

  Nič ne bo s teorijo, sodeč po tem zgolj naključje, ker je obletnica in ker je to Pahorjeva matična porodnišnica:
  http://www.primorske.si/Primorska/Srednja-Primorska/Storklja-je-priletela-66-000-krat.aspx
  Če ne bi bilo pri roki znane osebe, bi bržkone obiskal “naključne preostale”, ki bi bili takrat tam.

 3. Leftfield pravi:

  Ne zarote, ne stavka, ne “se kdo dela norca iz nas”, ne “prosim?” ne “WTF?” – res, naključje.
  Pač, 60. obletnica porodnišnice.
  http://www.zurnal24.si/primorska/porodnice-celo-iz-rusije-186765/clanek
  Torej mirna kri, slovenceljsko zlobo na off, pa morda Siolu in podobnim medijem napisati kritiko zaradi pristranskega in namenoma zavajajočega poročanja.
  Neokusne komentarje o dvojnih fotrih in DNK analizah pa rezervirajte za lastne žene, punce, ipd.

 4. had pravi:

  @leftfield in dj: imata prav.. sele danes je objavljena taksna novica, ki prikaze vse skupaj v precej drugi luci..

  in zakaj ne bi ugibal kaj je zadaj, ce nas mediji fopajo s taksnimi novicami

 5. dr. Onyx pravi:

  Mogoče pa ne bi bila slaba ideja, da bi vsakega novorojenega davkoplačevalca prišel v porodnišnico osebno obiskat sam premier. Državi po moje ne bi šlo zato nič slabše, nenazadnje pa bodo ti možje in žene čez desetletja prispevali denar za naše penzije in brez njih se ponzijeva pokojninska shema poruši.

 6. S pravi:

  dr. Onyx, dobro napisano :)
  …sam res, neglede na to ali gre za obletnico ali ne, a nima nič bolj pametnega za delati v parlamentu? Recimo reševanje krize, predlog po odpiranju vprašanj glede podjetniške situacije (kako doseči podjetniški duh ter s tem podpreti razvoj podjetij), kako nadzirati trg ter preprečevati korupcije (ki izvirajo tudi iz vlade), kako zmanjšati brezposelnost, kako zagotoviti pravno demokratično državo (kar sedaj definitivno ni) + sankcije za določene ljudi, ki si zaslužijo najmanj zapor…

  Mimogrede, mal offtopic, prej sem zasledil tole informacij: http://www.zurnal24.si/slovenija/zaostritev-do-skrajnih-meja-186772/clanek
  …da se bi naj vlada pripravljala na tromesečno stavko??!! Če pride do tega, potem pa res ne vem kje živimo in kakšni so nameni zdajšnjih voditeljev. Namesto da bi reševali probleme, se bodo kar sami pridružili ter na svoj način protestirali (proti čemu? kakšna bo osnova za stavko, javni pritisk?..).
  Banda :( …

 7. had pravi:

  @s: stavkali bodo proti bebcem, ki jim polnimo drzavno blagajno.. mogoce pa je cas, da ti/mi bebci naredimo korak naprej in se gremo se mi drzavljansko neposlusnost!

 8. DJ pravi:

  Ce bo treba, ne bo druge izbire. Za zacetek zamrzniti placevanje zavarovanj in se (nekaterih?) davscin in striktno zahtevati ob vseh nakupih, da se zaracuna in placa zgolj cena brez DDV…

 9. markopigac pravi:

  Zakaj pa je ne bi smela obiskati? Prijateljski obisk je prijateljski obisk. Ali sta jo morebiti obiskala protokolarno?

 10. Simon pravi:

  Ok, recimo, da je bil prijateljski obisk. Ampak, pod a), zakaj potem s svojo prisotnostjo nista “pocastila” vseh mamic, ki so bile v tistem casu v porodnisnici, pod b), glede na to, da je drzava do vratu v dreku, bi moral Pahor najti kaksno bolj pomembno delo, kot je obisk porodnisnice.

 11. S pravi:

  had, bi bil kar zato :)
  Načeloma sam že delam en prvi korak, ki bo po mojem precej dvignil prah v Sloveniji, nanaša se pa na “Nepravna in nedemokratična država”(sam osebno doživel presenečenje na sodišču, kjer sem lahko osebno videl kako finkcionirajo te institucije). Ti pošljem na email malce več podrobnih informacij :)

 12. had pravi:

  @s: odlicno.. podpiram ideje, ki kljubujejo sranju, ki je trenutno v drzavi!

 13. markopigac pravi:

  Ne razumem zakaj vas tak obisk moti in še nekaj, a se niste prav vi mulili ob Pahorjevi izjavi, ko je dejal, da ima “le” 3000 evrov place? Takrat pa niste rekli, da ima to placo za delo 24/7. Torej.. Obiskal je Flegovo, pa kaj?! Zakaj bi obiskoval se druge?! Kdo pa pravi, da v tistem danem trenutku ni pozdravil se drugih mamic?

 14. S pravi:

  had, super dobiš en izčrpen opis, vse pa temelji zgolj na izkušnjah oz. direktnem soočanje s posameznimi situacijami :)

  Mimogrede, sem ravno ujel, da se zna zgoditi električni mrk??!! WTF :(
  Sam bi si upal podati številko do totalnega kaosa pri nas (načeloma gre za zadevo, ki sem jo predstavil parim kolegom že kakšnih 5 let nazaj, zadeve pa glede na takratna predvidevanja že precej prehitevajo).

  markopigac, gre za stališče reševanja krize v Sloveniji, kjer se kažejo čedalje večje komplikacije. In namesto da bi videli nekakšen dolgoročni načrt/plan reševanja Slovenije, videvamo informacije ki niso za nikamo. Če tehtaš obisk te slavne osebe (ok tudi bolnišnice – ampak kaj je naredil zaradi tega obiska? se bodo razmere izboljšale, ali je šlo zgolj za obisk, ki ga je opravil v svojem času? Če slednje potem sploh ni problema) z načrtom reševanja krize, skoraj nesprejemljivo. Kar se slednjega tiče, gre za vse Slovence/državljane republike Slovenije in “steber države” bi moral imeti prednost!
  Ljudje si želijo konkretnih informacij, kaj lahko pričakujejo, kakšna bo prihodnost njihovih otrok, ali se bodo stvari le še poslabševale; kaj na splošno se bo zgodilo da bomo zaživeli v novi optimistični luči, da bomo zopet začela optimistično gledati v prihodnost??

  Sicer sem tudi osebno spoznal človeka, ki je naredil korak k spremembam ampak so ga medijsko (večinoma strankarski nasprotniki) totalno očrnili. Njegovo bistvo je bilo preprečiti korupcijo (ker je imel konkretne informacije je velikim stopil na žulj) ter izboljšati življenje ljudi.
  Verjamem da, če bi z neko medijsko močjo ter direktno ljudsko podporo dobil na svojo stran, da bi lahko premaknil marsikatere stvari v Sloveniji.

 15. markopigac pravi:

  S – če bi država bila v krizi zagotovo ne bi govorili o milijonskih nakupih, provizijah in investicijah ter posojilih. Ampak bi začeli z množično prodajo vsega, prav tako pa s preklicem nabav tega in onega. Kajne?

  Še vedno sem mnenja, da je Pahor premalo plačan za funkcijo, ki jo opravlja 24/7, hkrati pa zagovarjam njegove neformalne, tj. prijateljske, obiske.

  Rumenega tiskovja pa ne berem, niti ne gledam POP TV, ker mi je slabo. Ljudje pač rabijo zgodbo. Je čas kruha in iger.

 16. S pravi:

  Kolikor mi je znano se zadolževanje Slovenije pri svetovni banki samo povečuje. Res da na vzven ne zgleda toliko kritično(ljudje pač mislijo da lahko država dobi kolikor pač želi), vendar te vsote bodo morali enkrat vrniti.
  Glede na to, da se letni prihodek v državno blagajno zmanjšuje in da je čedalje manj denarja za vse potrebne institucije in ljudi, je reševanje krize bolj tek na kratko progo.

  Glede prodaje je pa tako že jasno, da vsa večja podjetja zapuščajo Slovenijo (oz. še bodo), tista ki so pa v lasti države, pa “afne guncajo” po domače ali jih prodajajo oz. so jih že prodali.
  Največji fellerji se mi zdijo, da so se začeli dogajati od Kolinskinega propada naprej, vsi smo vedeli da ima zadeva svoje namene zaradi ugodne lokacije (kar se je kasneje tudi potrdilo). –vsi je mišljeno ljudje, ki smo imeli finančni vpogled ter redne informacije s strani uprave glede načrtov–

  Mene ne zanima plača Pahorja, bolj me zanima učinkovitost pri izvajanju njegovega dela. Pričakovanja so bila, izkazalo se pa je da je dandanes vseeno kdo je na oblasti, saj so rezultati vedno isti (zadeve se kvečem slabšajo kot pa izboljšujejo).).

 17. anchy-9 pravi:

  Očitno so gospodu Pahorju pomembne ravno napačne stvari, namesto da bi reševal tisto kar je resnično pomembno, raje obišče Lorello.

 18. S pravi:

  Tole mislim da je tudi za tule, čeprav malce off-topic vendar gre za še en spodrsljaj vlade…
  Gre za davek na nepremičnine, ki bo naslednje leto. Dobil pa tale zapis:
  ————
  Ste prebrali 11. 12. in 13. člen novega zakona o davku na nepremičnine,ki se nam obeta drugo leto?

  ODPIS DAVKA NI MOGOČ TUDI ČE PLAČILO OGROZI ŽIVLJENJE TISTEGA, KI MORA PLAČATI OZ. NJEGOVE DRUŽINSKE ČLANE!!!
  ————
  Več informacij: http://www.facebook.com/home.php?#!/note.php?note_id=444128264323&id=1603461822

  Takšne zadeve me pa kar vržejo iz tira, ker videvam ljudi ki so v čim večji stiski, že tako živijo na robu preživetja (min. sredstva). Potencialno gledano je samo vprašanje časa, kdaj jim bodo pobrali še streho nad glavo (zakon to dovoljuje).
  Kaj pa v primeru teh, ki že recimo 2-4 mesece niso dobili plač, država za njih ničesar ne naredi ampak ščiti delodajalce? Kako bo plačal davek na nepremičnino, če pa za položnice in hrano nima? Takšni bodo po mojem prvi prišli na vrsto in nihče jih ne bo zaščitil?!!

 19. S pravi:

  had: stavkali bodo proti bebcem, ki jim polnimo drzavno blagajno.. mogoce pa je cas, da ti/mi bebci naredimo korak naprej in se gremo se mi drzavljansko neposlusnost!

  S: si zares pripravljen, da spremenimo Slovenijo?

 20. had pravi:

  @s: da.. ker je ze cas, da se nekaj spremeni/naredi

 21. DJ pravi:

  Čas je za četrto republiko.

 22. S pravi:

  Čas je za nove sanje… ne, ne, to kar je bilo izgovorjeno je zgleda bilo mišljeno dobesedno “samo sanjaj o boljši prihodnosti”.

  Čas je, da se vsak državljan republike Slovenije prebudi in vidi v kakšnem svetu živi. Čas je da se postavi za svoje pravice, za svojo prihodnost in zahteva korenite spremembe. Pri spreminjanju Slovenije bo dovolj množica, ki bo podpirala novo gibanje, ki bo podpirala spremembe in ki bo stala ob strani kot eno ob slabih kot tudi dobih trenutkih. Skupaj na novo pota, za boljšo prihodnost!

  Dobiš mail z kodiranimi podatki kje se bo vse skupaj začelo in kdaj.

  LP :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.