Če se kdo sprašuje kdo je Marjanca Scheicher in ne najde odgovora, naj mu ne bo nerodno! Tudi sam nisem vedel kdo je ona, do trenutka ko sem videl da bo tekla na Cosmopolitanovem teku 2010, v kategoriji slavnih!

Marjanca je napisala biografijo “slavnega slavčka” Damjana Murka, potem pa se je vrgla še v malce drugačne vode in napisala knjigo z naslovom Kešpička. Sam sem jo imel priložnost videti na Cosmo teku in sem si zelo na hitro ustvaril svoje mnenje o njej – z otrokom v naročju, v čudni opravi in s precej čudnim smehom, ki ga je bilo dovolj med vsakim njenim stavkom.

marjanca scheicher


Včeraj sem odkril še njeno Šolo za kešpičke, nekakšen videoblog na govori.se in v katerem dotična oseba poskuša “dekletom” razložiti kako najti bogatega tipa, ki bo dekletom kupoval cunje, torbice, čevlje in ostalo, kar seveda spada zraven. Ampak tukaj nastane en problem. Namreč Marjanca se mi ne zdi kompetentna za takšne nasvete – njen način oblačenja, njeno obnašanje in vse ostalo, je namreč ravno nasprotje tega, kar bi ona rada “prodajala”. In prepričan sem, da ona še ni v praksi izkusila, kaj pomeni to biti “kešpička” in nositi Prado, Vuittona, Armanija, ali pa Dolge&Gabbano (za katero niti ne ve kako se pravilno napiše). Teorija in praksa. Ampak Marjanca ni dobra niti v teoriji!

V bistvu se mi postavlja vprašanje, zakaj ona svetuje puncam o teh zadevah, ko obstaja cel kup “kešpičk”, ki jim gre odlično v življenju in se ne “mečejo” tako ven? Sam pravim tako – rispekt “kešpičkam”, ki najdejo sponzorja, ki jih razvaja in ki jim omogoča lagodno življenje – če je to smisel njihovega življenja, potem naj bo to to!

16 Responses to Šola za kešpičke – Marjanca Scheicher

 1. smoger pravi:

  @had: Zakaj se sploh lotevaš teh tem? :S

 2. had pravi:

  @smoger: ker mi grejo taksne stvari tolk na zivce, da ne morem bit tiho :(

  pa vem, da bi bilo boljse, ce bi se obrnil okrog in pozabil na to :(

 3. abcd pravi:

  Nisi malo preveč plehko to ocenil? :) :) :)

  Si pomislil na humoristično vrednost takšnega pisanja? Kot je bil Don Kihot kritika vitešnega romana, je “Keš pička” kritika današnje družbe oziroma lahkotnih deklic v njej, katerih glavni cilj je “bit hudo pofukabilne”, da se “tipom cedijo sline in ti padajo pod noge”.

  Na hitrosem šel skozi en video. Priporočam. Če si vzameš minuto in dejansko prisluhneš kako nastopa, kaj govori in kaj izpostavlja… Ugotoviš, da ta bjonda je genialna. Resno.

  Pa tudi naučil se bi, da se reče DolCe..kot sladko..sladica… Dolce e Gabbana:)

  Lepo, da se je tudi pri nas kdo lotil takšnega projekta. Morda še kakšna barbika ugotovi kako smešen je njen pogled na svet. :)

 4. had pravi:

  @abcd: looool :)

 5. Manuela pravi:

  Hahahahahaha…si me nasmejal. Ne vem no….”Poznam” nekaj sponzorskih deklet, a niso nic kaj ponosne na to…so pa vedno popolnega videza in obnasanja. Kar je ocitno cena za torbice, cevlje in obleke ;) To bodo moski vedeli zakaj jih imajo in koliko je ta tip spremljevalk ugodnejsi od “vecernih spremljevak”. Meni je pa vseeno…sam, da so lepi ljudje na tv in netu :)

 6. matejr pravi:

  those who can do, those who can’t teach :)
  zakaj pa bi kespicke prenasale znanje naprej? To bi bila konkurenca za njih ;)

 7. Anonimno pravi:

  To je sam še en primer slovenske mentalitete kako najhitreje priti do denarja in slave. Žalostno :D

 8. Katja pravi:

  Ej, sori. Men je pa takole pisanje ultra zabavno .. najprej nekdo kakega kozla ustreli, potem se nekdo drugi razpiše na to temo in ga skur_a in potem (nas) še 30 komentira in debatira o traparijah. Idealno za razstresevanje ;). Včeraj si mi prov polepšal dan z linkom na post o Niki ..

 9. had pravi:

  @katja: hvala :) vidis, v nasi turobni sloveniji obstajajo se zarki upanja, Nika, Marjanca, itd.. ki vnesejo sonce v nasa zivljenja :))))

 10. Katja pravi:

  :)))) še več kot to … razkrivajo nam nova obzorja. Preko Nike sem odkrila Slovenija Top Model, neverjetno hudo. Tam imaš cel kup materiala za pisat, če se boš lotil, me pofočkaj..me zanima ;)

 11. dr. Onyx pravi:

  Kako za vraga ne poznaš Marjance? Mislim da je doma nekje iz Iga, torej gre za Ižanko, drugače pa piše tudi v Novi, kjer se ne boji uporabljati sočnih seksualnih izrazov. Sem pa dobil neprijetni občutek, da včasih piše o rečeh, ki jih ne pozna, ali pa jih še ni poskusila (kot je recimo dirty sanchez).

 12. Hahaha.. bi rad videl tist vlog o “dirty sanchezu” drage Marjance. :P Super zapis, Had. Sem se lepo nasmejal :)

 13. pika_poka pravi:

  kaj pa je to takega, če je imela otroka v naročju in se je smejala?!!!! men to deluje samo kot zadovoljna mamica. res ne vem, zakaj te take stvari motijo …

 14. had pravi:

  @pika: tako kot si se ti obregnila vame, sem se jaz v marjanco??

  kul, a ne?

 15. mch pravi:

  Po nesreči sem jo slišal na pink.si zdajle in poguglal kdo to je in moram tudi jaz pljuniti zraven, ker ne morem biti tiho.

  Zelo ozka (v glavo) koza.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.