Finance ponavadi kritiziram, ker zapišejo dosti “čudnih stvari” oz. se mi zdijo preveč rumene:

 • Nepremičnina tedna – Finance
 • Zoran Jankovič napiše odprto pismo Petru Franklu, odgovornemu uredniku časnika Finance
 • Jaka Elikan, koliko je vreden Gregor Golobič?
 • Današnji članek – Zakaj je v javnem interesu, da poročamo o obnovi hiše Simone Dimic in Romana Horvata, pod katerega so se podpisali Karel Lipnik, Petra Sovdat, Rok Pikon in Uroš Urbas meče malce drugačno luč na novinarje Financ.

  Zgodba je sicer že stara, o njej se je že pisalo:

 • Letalske karte pri agenciji partnerja Simone Dimic zdaj kupuje tudi Petrol
 • Partner Simone Dimic čudežno bogati, Pahor pa še kar molči
 • Pahorjev kabinet pri partnerju Simone Dimic kupil za 17.500 evrov letalskih vozovnic
 • Članek v Financah razkriva nakupe nepremičnin Simone Dimic, ki je vodja kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja in njenega partnerja, s katerim nista poročena in zato lahko njen partner s svojo “turistično” agencijo Escape posluje z državo.
  Temu primerni so tudi prihodki družbe Escape – leta 2007 – 61.634€ in leta 2009 – 2.178.929€.
  Precej smešno se mi zdi, da za večino stvari velja, da je zunajzakonska zveza enaka zakonski zvezi – zakaj ni tako tudi v tem primeru poslovanja z državo??


  Še bolj zanimiv je pogled na spletno stran turistične agencije Escape , kjer so cene še vedno v SIT? S takšno agencijo posluje država??

  Ups. Kot me je Jaka opozoril v komentarju, je tole zgoraj stara spletna stran – pred tem sem “ornk” guglal, da bi našel karkoli bolj relevantnega, pa vendar mi ni uspelo. In tole spodaj je nova stran turistične agencije Escape – mogoče pa se je zaradi tega tako povečal promet?? Ampak SEO jim pa ni ravno najboljše uspel, saj jih ni na prvih parih straneh Googla!! Potovanja v ekzotične kraje?? Kje pa je to :) ekzotika?

  Da ne bo pomote – dejansko jima privoščim, da si lahko (kot poročajo Finance) privoščita 350k€ kredita pri NLB za hišo v Murglah, 530k€ kredita za stanovanje pri Deželni banki in še lizing za 23 metrov dolg čolniček! Rispekt tudi za to, da jima uspe te obveznosti poravnavati!