Marko Baloh spada med tiste športnike, ki jim rečemo ekstremisti, on je ekstremist na kolesu – ki postavljajo in odkrivajo meje človeškega telesa v nekih drugih skrajnostih. In včeraj je postavil dva nova ekstremna svetovna rekorda:

 • 24-urni svetovni rekord na pokriti pisti – 903,765 km
 • 1000km prevoženih v času 27h 31min 09sec
 • Sam sem imel možnost spoznati Marka pred časom, med fotkanjem na letališču Lesce, kjer sem pomagal športnemu fotografu Samu Vidicu za set fotografij – Photo by SAMO VIDIC, July 2010 – vrhunske fotografije vrhunskega športnika, ki pa je izredno realen in zemeljski, kar me je pozitivno presenetilo.

  Marko je redni udeleženec RAAM-a in ostalih ekstremnih kolesarkih dirk – Schotz 24h Race, Paris-Brest-Paris, TORTOUR in nosilec raznih rekordov v ekstremnem kolesarjenju – njegovi dosežki.

  Čestitke Marko! In prijeten počitek v naslednjih dneh!

  3 Responses to Marko Baloh – ekstremni kolesar – 24-urni svetovni rekord na pokriti pisti 903,765 km

  1. Tomaž pravi:

   Med kolesarji (nekolesarji na to drugače gledamo) obstajata dve strani. Enim so ekstremni kolesarji res kul in face, drugim gredo pa bolj na živce kot ne. Vsi naši (ne samo večina) ekstremisti so bili neuspešni kot normalni kolesarji, zato so si našli svojo disciplino – ekstremno kolesarjenje. Ekstremizem nam je Slovencem itak v krvi, normalni šport pa manj. Tudi ti ekstremni kolesarji so vsi po vrsti astmatiki (oziroma je vsaj kdo v familiji, zato da lahko hitro prideš do svoje doze zdravil).
   V razmerju med številom udeležencev ekstremnega tekmovanja in številom Slovencev smo še pred marsovci, ne samo pred vsemi zemeljskimi državami.
   Skratka, če bi bil Jani Brajkovič enkrat drugi na Tour de Francu (kar še bo :)), bi nam Slovencem ta enormen dosežek pomenil manj kot zmage naših ekstremnih kolesarjev.

  2. S pravi:

   Kam bi pa lahko dali Dejana Glavnika, ki vsakodnevno kolesari okoli sveta?
   Glede na to, da vsake toliko časa spremljam njegovo potovanje, je njegov projekt eden izmed najtežjih preizkušenj.

   Glede Marka Baloha pa vse pohvale, še eden uspešen Slovenski športnik :)

  3. Marin pravi:

   @S: Moreš ločit avanturizem in ekstremen šport, ker to ni eno in isto. Imaš ljudi, ki dirkajo okoli sveta in imaš take, ki si vzamejo bolj na izi. Baloh in Glavnik sta kot jabolka in hruške, ne moreš ju enostavno primerjat.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.