Današnja nedelja je bila kot nalašč za porcelain Catbriyur, izdelek Made in Slovenia, ki se prodaja po svetu in katerega je v dar dobila tudi Elizabeta II. Britanska (vir), med obiskom pri predsedniku Slovenije. Najino darilo je bilo dolgo časa zapakirano, tokratni dan pa je bil namenjen njegovemu “testiranju” (Irena, hvala!).

In zakaj je ta porcelan tako poseben? Ker je precej nenavaden in na prvi pogled drugačen. No, temu primerne so tudi cene Catbriyur izdelkov. Definitivno ni vsak dan namenjen uživanju čaja iz njega, ampak je kot nalašč za posebne priložnosti!

In kakšen je okus bloomingsecret čaja iz njega? Hmm.. Aristokratski, bi lahko napisal. Predvsem sem moral biti pazljiv, da nisem že ob prvi uporabi tega porcelana naredil iz njega samo kup črepinj! Seveda brez domače pečenih čokoladnih kukijev, kjer je več čokolade, kot “testa”, ni šlo!

Klik na fotografijo za galerijo Porcelain Catbriyur
porcelain catbriyur photos


6 Responses to Porcelain Catbriyur – Made in Slovenia – fotografije

 1. Natan pravi:

  Edino kar ločuje kičasto aristokratsko imovino nakrancljano z zlatimi detajli od “ciganske” navlake, ki jo najdeš na vsaki baščaršiji je zgolj priimek proizvajalca. Pa še to sem prepričan, da ima povprečen lončar bolje poštiman branding od Catbriyura (vsaj sodeč po spletnem mestu, ki ima mimogrede page title “Untitled document”).

  Cesarjeva nova oblačila. Stvar je vredna kolikor so ljudje pripravljeni plačati zanjo.

 2. blogbuster pravi:

  Roni, privoščim vama.
  Ko sam zapazim neko stvar, ki mi je všeč, jo hodim nekaj časa ogledovat. Gre za tehtanje, če bo užitek ob pridobljeni dobrini, večji od truda, ki sem ga vložil za pridobitev potrebnih sredstev.
  Ko se pomirim sam s seboj in me trgovec že pozna kot “lejga unga, spet je tle”, je čas za nakup.

 3. had pravi:

  @blogbuster: ce bi sam kupoval tole, bi temeljito in krepko premislil ali je moja denarnica dovolj globoka :( in odlocitev bi bila preprosta.. ne bi imel tega doma..

  ker pa sem tipicen “slovenc”, ki vedno “spara” s stvarmi, je bilo tudi s tem porcelanom tako – vec kot pol leta zaprt in neuporabljen :(

 4. had pravi:

  @natan: sokolje oko.. tudi meni je padlo se par drugih stvari v oci – carusel recimo :)
  pa spletna trgovina, kjer ni niti pol fotografij izdelkov :(

  skoda, ker se ne dela na teh, preprostih stvareh, ki bi bile lahko pikica na i.. :(

 5. hegu pravi:

  Ja, pa tip ima svoje lastno web podjetje, ki se ful visoko nosi…žalostno.

 6. miro pravi:

  Meni je pa design všeč. Le bolj natančno izdelavo bi pričakoval glede na ceno izdelka. Predvsem nanos zlate barve razočara, po fotografijah sodeč. Morda so se pa za kraljico bolj potrudili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.