Vas zanima kdo so slovenski Apple razvijalci? Kdo vam naredi aplikacijo, ki jo boste lahko “prodajali” v AppStoreu in bo na vsakem iPhonu ali iPadu po širnem svetu?

Od sedaj je vse skupaj precej bolj preprosto, saj so fantje iz Jabolko.org naredili spletno stran namenjeno slovenskim Apple razvijalcem – – nekakšen imenik razvijalcev Apple aplikacij v Sloveniji. Bistvo tega projekta je omogočanje dvosmerne komunikacije med razvijalci in uporabniki in s tem hitrejše “razhroščevanje”, predvsem pa še več dobrih idej, ki se dajo realizirati. In vse skupaj je brezplačno.

Trenutno je vpisanih dvanajst razvijalcev, ki imajo za seboj že precej narejenih aplikacij – največ trenutno Miha Plohl, z desetimi aplikacijami in za njim Sis Software z devetimi.


Ostali razvijalci:  Akro-in, Borut Tomažin, Guerrilla Code, Jernej Fijačko, Luka Hlastec, Makro Plus d.o.o., Matej Bukovinski, Miha Plohl, Modula d.o.o., SIS software, Tadej Svetina, Vid Tadel

11 Responses to Slovenski Apple razvijalci na www.razvijalci.si

 1. andraz pravi:

  sicer fajn da se miga, ampak a je to res potrebno? Sploh v slovenskem prostoru?

 2. davidpraznik pravi:

  @andraz hvala za mnenje. sedaj so (skoraj) vsi slovenski iOS razvijalci na enem mestu in je priložnost, da jih kdo opazi, toliko večja. prepričan sem, da je to dobra motivacija za njih, za nadaljni razvoj aplikacij in za apple uporabnike slovenije kot skupnost. stane jih popolnoma nič, ker je free. marsikdo od njih pa nima niti svoje spletne strani zato menim, da je kul, če se lahko vsaj kje pojavijo. je treba dat priložnost in tudi zato je smiselno.

  drži, da je slovenija majhna in da ima “spešl” status glede marsičesa, ampak če bi o vseh stvareh tako razmišljal, potem bi mi kmalu lahko vse postalo brezveze ;)

 3. andraz pravi:

  ma sej se strinjam, da je fajn, da se folk pac trudi. In ce vse gledamo s stalisca, ali je potrebno ali ne, potem ne pridemo nikamor. Ampak skoz in skoz delat reci, za katere vemo, da se realno v resnici ne splacajo, je pa tud mal tko tko… Sploh bi slovenski prostor kvecjemu rabil neko spletno mesto za vse mobile razvijalce, in ne da je vse fragmentirano.

  Delat dodatne motivacije za apple fane pa pomojem res ni potrebno. Itak jih (nas) zenejo popolnoma iracionalni motivi :)

 4. had pravi:

  @andraz: potreboval bi resitev, kjer bi imel “imenik” po kategorijah.. freelance recimo
  dizajnerji
  php-jasi
  flash-erji
  itd…

  ampak pod neko “krovno zadevo”

 5. andraz pravi:

  … ki je mogoce vsaj kontrolirana s strani neke neodvisne ekipe ljudi. Torej, da niso neke firme, ala 3fs zraven :)

 6. davidpraznik pravi:

  razmišljam naprej, na prišleke. ker tisto kar delamo sedaj, bojo v resnici čutili oni.

 7. had pravi:

  @andraz: obstajati bi morala “zbornica”, oz. nekaj podobnega..

 8. ZonPjer pravi:

  Jest tega praznega kritizerstva ala Andraž ne razumem. Tukaj nekdo nekaj ponudi, zastonj, v dobrobit vseh, pa je vseen treba nekaj bluzit. Človek, prispevaj kaj zraven, izboljšaj, daj predlog, če lahko, sicer pa bodi tiho. Če si tako samozadovoljen, potem se ne rabiš niti ogalašat, no. Živi v svojih iracionalnih motivih…

 9. andraz pravi:

  lej, neka potencialna samozadostnost in neracionalni motivi nimajo kej dosti s tem, da morebiti recimo nekaj 100 web/mobile razvijalcev v sloveniji ne rabi dodatne fragmentacije. ne glede na povsem jasen in pozitiven doprinos ustvarjalcev omenjenega meta.

  grem nazaj v svoje motive, razmisljujoc o lastnem doprinosu.

 10. ZonPjer pravi:

  Ej, o čem ti filozofiraš? Na kateri drogi si? Komaj 12 iOS programerjev, ali nekaj, je gor. In morda jih je še ene tolko neprijavljenih, pol se pa konča. Kaka fragmentacija? Ta sajt pomeni ravno obratno, zduževanje folka v neki isti dejavnosti? A ti ni že David lepo napisal “sedaj so (skoraj) vsi slovenski iOS razvijalci na enem mestu in je priložnost, da jih kdo opazi, toliko večja.”
  Kaj je tu nejasno?

 11. andraz pravi:

  ok, imas prav.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.