Dva dni nazaj sem se pizdil v zapisu Mobilne spletne strani – iPad verzije slovenskih medijev o tem, kako spletni portali slovenskih medijev ne “razvajajo” svojih iPad/iPhone uporabnikov.

Vendar je bil odgovor MMC RTV Slo precej hiter. Namreč že danes zjutraj sem brskal po RTV Slo preko zastonjske iPad/iPhone aplikacije rtvslo.si, ki jo je mogoče dobiti na naslovu .

Nejc Dulmin je naredil odlicen video, kjer je opozoril na napake in dobre strani te aplikacije – video je na koncu zapisa.

Klik na fotografijo za celotno galerijo MMC RTV Slo iPad/iPhone App
ipad app


Par stvari, ki sem jih jaz opazil. Zadeva deluje tako na iPad -u, kot na iPhone 3GS. Obstaja možnost izbire zadnjih informacij, ali pa informacij iz sklopa vreme, novice, šport, kultura, zabava, ture avanture. Aplikacija ima možnost povečevanja črk (kar štejem za velik plus), prav tako možnost pošiljanja preko elektronske pošte. Nima možnosti direktne objave tvita, ali pa objave na facebooku, ali katerem drugem družabnem omrežju. Pri določenih sklopih je mogoče izbirati tudi iz podmenija – zanimivosti, iz sveta slavnih, avtomobilizem…

Slabost aplikacije je, kot je že opozoril Nejc, iskanje – lahko bi bilo precej bolj dodelano in predvidevam, da bo to popravljeno kaj kmalu!

Sicer pa “thumbs up”, da se je začelo premikati na tem področju tudi pri nas. In sedaj v roku meseca dni pričakujem, da bodo imeli vsi naši mediji svoje iPad/iPhone applikacije, vendar samo prvi pobere vso slavo!

MMC RTV SLO iPad App by Nejc Dulmin