Dva dni nazaj sem se pizdil v zapisu Mobilne spletne strani – iPad verzije slovenskih medijev o tem, kako spletni portali slovenskih medijev ne “razvajajo” svojih iPad/iPhone uporabnikov.

Vendar je bil odgovor MMC RTV Slo precej hiter. Namreč že danes zjutraj sem brskal po RTV Slo preko zastonjske iPad/iPhone aplikacije rtvslo.si, ki jo je mogoče dobiti na naslovu .

Nejc Dulmin je naredil odlicen video, kjer je opozoril na napake in dobre strani te aplikacije – video je na koncu zapisa.

Klik na fotografijo za celotno galerijo MMC RTV Slo iPad/iPhone App
ipad app


Par stvari, ki sem jih jaz opazil. Zadeva deluje tako na iPad -u, kot na iPhone 3GS. Obstaja možnost izbire zadnjih informacij, ali pa informacij iz sklopa vreme, novice, šport, kultura, zabava, ture avanture. Aplikacija ima možnost povečevanja črk (kar štejem za velik plus), prav tako možnost pošiljanja preko elektronske pošte. Nima možnosti direktne objave tvita, ali pa objave na facebooku, ali katerem drugem družabnem omrežju. Pri določenih sklopih je mogoče izbirati tudi iz podmenija – zanimivosti, iz sveta slavnih, avtomobilizem…

Slabost aplikacije je, kot je že opozoril Nejc, iskanje – lahko bi bilo precej bolj dodelano in predvidevam, da bo to popravljeno kaj kmalu!

Sicer pa “thumbs up”, da se je začelo premikati na tem področju tudi pri nas. In sedaj v roku meseca dni pričakujem, da bodo imeli vsi naši mediji svoje iPad/iPhone applikacije, vendar samo prvi pobere vso slavo!

MMC RTV SLO iPad App by Nejc Dulmin

8 Responses to MMC RTV Slo iPad/iPhone App – prvi slovenski medij z iPad/iPhone aplikacijo

 1. Davorin says:

  Pohvalno, ni kaj, … le slabo stestirano. Na 2G in 3G (iOS 3.1.3) vsaj za v dveh primerih vem, da se app sesuva. Kar je iber mega super lame. Če delaš app, ga stestiraj tudi na starejših mašinah, al pa ostan’ doma!

 2. had says:

  @davorin: cak :) zdajle poskusim na 3g :)

 3. had says:

  evo.. 3g z verzijo 4.1 deluje bp :)

 4. Joško Trdina says:

  Kot zanimivost – MMC RTVSLO je začel z razvojem iPhone / iPad appa že več kot eno leto nazaj. Veliko zadev še ni dodelanih, predvsem manjka video & avdio, a upajmo, da bo naslednja različica bolj polna z multimedijsko vsebino :)

 5. Jan says:

  Živjo,

  aplikacija je bila stestirana na 3G, 3GS, 4 in iPad na OS 3x in 4x, tako da bi – v teoriji – morala delati. Praksa zna pa jasno biti drugačna :) Daj mi prosim pošlji mail čez contact us formo na sajtu (ali pa iz mojega imena in imena podjetja sestaviš moj poštni naslov ;-)), pa bomo videli, kaj se da ukreniti – definitivno si želimo, da bi aplikacija delala vsem.

  LP,

  Jan

 6. mirko says:

  Kokr je bedna stran(obalanet), aplikacija deluje fantastično.

 7. ZonPjer says:

  Men dela. Ampak, dokler ni podpore za video in audio, je brezveze. Te novice spremljam itak prek RSS feeda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.