had blog roni kordis had blog roni kordis

Roza vinjete za leto 2010 – cena ostaja enaka!

Cena vinjete za leto 2011 ostaja enaka, 95 eurov, spreminja se njena barva. Do sedaj smo imeli zelene, oranžne, modre in drugo leto bomo imeli roza vinjete!

Barva je zanimiva, predvsem pa bo dovolj vpadljiva, da bo precej radovednih pogledov v tujini namenjenih tej nalepki na vetrobranskem steklu. Je to mogoče prispevek Katarine Kresal k enakopravnosti drugače mislečih? Ali pa mogoče želja Patricka Vlačiča??

p.s.: živimo leta 2010 in še vedno nimam urejena satelitskega cestninjenja?! in na steklo moramo limati vinjete.. na avtocestah ljudje “lastnoročno” pregledujejo vinjete, ko pa za to obstajajo sofisticirani video sistemi.. ah ja..

 1. Barva je zanimiva predvsem za čisto črn avto, znotraj in zunaj. Potem pa roza vinjeta :)
  Je pa barva idealna za kontrolorje, ki morajo vsak avto, ki gre 60 km/h mim preverit, kar ni preveč preprosto. Oni se ne bodo pritoževal :)

 2. Sem odločno proti satelitskem cestninjenju. Veliki Brat me ne zanima, ta letni pavšal, pa je po godu večine prebivalstva, ki je razpeto med destinacijami in so avtoceste hiter ter učinkovit, pa tudi bolj varen način med prehodi mest.

  Pa tudi tujci bistveno več prispevajo v našo prometno blagajno z nakupi vinjet, saj so na cestah bolj kot ne zgaga.

 3. @marko: ampak ta nacin ni fer za vse.. zame je idealen, sicer pa je to metanje denarja skozi okno – pobere se veliko manj, kot bi se ga lahko :(

 4. Kaj pa če bi taksirali prevožene kilometre? Zelena taksa ,ki gre na ceste in mir? :)

  Si nardil 100.000 km, plačaj 1000 eur, si nardil 20.000 plačaj 200 eur… To bi bilo denarja :)

 5. @marko…totalno nepravičen sistem! Sicer je pretočnost boljša je pa tolko bolj nepravičen, meni osebno totalno krivičen in za teh 5 letnih potovanj v LJ pobere 95 EUR…navljub scenariju Velikega Brata sem za satelitsko cestninjenje!

 6. Kaj je pravično in kaj ni pravično lahko debatiramo do onemoglosti. Da danes poberemo več kot bi pobrali s cestninjenjem pa je jasno.Pa hvala lepa za nedeljske voznike na cestah, zaradi šparanja.

  Moje mnenje – če nimaš 7 evrov na mesec za letno vinjeto, se vozi raje z avtobusom ali vlakom.

 7. Zakaj ne bi imeli euro-ABC ? Prenosljiva in ne “sledi” ti izven AC.
  A nimajo v Avstriji urejenih nekih “con” za belezenje, da ni treba po polzevo skozi ABC pisto ?

  sem PROTI satelitskemu nadzoru, pa ce bom moral tako kot nekoc pobirati listek na AC kiosku…

Komentarji so zaprti.