Ko me je danes poklical Jure iz Simobila in mi povedal, da ima igračko zame – Samsung Galaxy Tab, ki ga začne Simobil prodajati v ponedeljek – skupaj z Dnevnikovo aplikacijo za ceno 199€ (z vezavo), sem se zdrznil.

Sem namreč Apple FanBoy, kot so me že večkrat okarakterizirali, iPad, iPhone 3G in 3GS, iPod, MacBook so moje priljubljene igračke in vedno znova prisegam na njih! In posledično mi je bila ideja, da se igram s Samsung Galaxy Tabom precej čudna. Namreč do sedaj se še nisem igral z Androidom in tole je moje prvo srečanje z njim.

Prvi vtisi? Kljub zgoraj omenjeni privrženosti znamki Apple, lahko mirne duše zapišem, da je Galaxy Tab “da ril šit”. Verzija, ki bo od ponedeljka naprej na voljo pri Simobilu je prevedena v slovenski jezik. Njegova velikost je zanimiva in kljub temu, da sem imel resnične pomisleke na začetku o tem, sploh ni moteča! Nasprotno, paše v roko, pa tudi v zadnji žep kavbojk (Lan, na žalost ne gre v moj žep kavbojk, ki sem jih imel danes oblečene – očitno “sem premajhna rit”!).

In ko sem vanj vstavil SIM kartico je zadeva začela delovati. Brez potrebe po nastavitvah, brez odvečnih klicev na “help desk” in predvsem brez težav. Zadeva je hitra, uporaba preprosta in precej podobna uporabi iPada. Na hitro sem si “dolpotegnil” Twitter, FourSquare in ostale aplikacije – preprosto, brez potrebe po kreditni kartici, ampak s svojim Google računom.

Klik na fotografijo za celotno galerijo Samsung Galaxy Tab – Simobil – unboxing – fotografije
samsung galaxy tab


Par karakteristik:

 • android 2.2
 • flash podpora
 • vse Google aplikacije že nativno
 • touch screen velikosti 17,8 cm
 • digitalni fotoaparat – 3,2mio
 • GPS in Google navigacija
 • možnost telefoniranja!
 • In še par vtisov. GPS deluje BP, prenos podatkov deluje presenetljivo hitro (tole mi je sicer čista misterija, vendar jo moram še do konca raziskati), zaslon je pregleden in zelo odziven na dotik, dodatne štiri tipke pridejo precej prav, ker se uporabljajo kot funkcijske tipke, ki odpirajo nove menije, teža naprave je ravno prava, da ne trpi roka. S Tabom se da telefonirati – prostoročno, ali s pomočjo priloženih slušalk.

  Danes gre Tab na polnjenje, ker me resnično zanima trajanje baterije! In za zaključek – kljub moji skeptičnosti o Tabu, sem prvi dan povsem fasciniran nad njim.

  p.s.: tudi na wc-ju pride zelo prav :)

  10 Responses to Samsung Galaxy Tab – Simobil – unboxing – fotografije

  1. Ziga pravi:

   V roki sem ga sicer imel 5 minut, ampak, kot si že omenil Galaxy Tab je “da ril šit”. Dobro oblikovan, dobre funkcije in predvsem paše v večji žep. Glede na ceno pa zna biti resna konkurenca iPadu.

  2. Kimi pravi:

   Zelo ugodno, me prav zanima kaksni paketi bodo, ker rabim eno igracko za punco, da pusti mojo na miru :)

  3. Nejc pravi:

   Tole je zakon! Sem Android FanBoy in bi takoj tole poskusil… upam da bo v prihodnosti tudi tole (ali pa kaj podobnega) pristalo v mojem žepu :)

  4. Davorin pravi:

   Galaxy Tab je super, manjši od iPada, da ga držoiš v eni roki, Android je top šit od OS-a, tako da če bo res ugodno, si ga nabavim, čeprav sem tudi sam Apple Fanboy ;)

   Kakšna pa bo vezava pri SiMobilu, kakšen nov paket spet?

  5. Sašo pravi:

   Had, meni pa se zdi tole, kar si napisal precejšen PR. Moje srečanje z njim je pustilo precej grenak priokus.

  6. had pravi:

   @saso: po treh dneh non stop igranja z njim, sem se bolj navdusen.. namrec vse deluje kot mora – razen ko sem instaliral sleek camera aplikacijo, se je parkrat zaporedoma sesula..

   tako da imam ze dva problema.. najti negativne stvari pri nokii n8 in pri tej zadevi.. sem iskal tudi ze po netu, pa vendar vse kar sem nasel, pri meni deluje..

   mogoce vec katero verzijo sw-ja si imel gor? ker v prejsnjih je bilo baje kar nekaj bugov – jaz imam 2.2..

  7. barbara pravi:

   dejansko samsung galaxy tab še nisem držala v roki, vendar me je predstavitev popolnoma navdušila, pa tudi komentarji so večinoma pozitivni. mika me nakup. ampak me zanima če je velikost dejansko takšna, da bi GT lahko uporabljala namesto telefona?
   ob pogledu na slike vendo bolj dvomim v to.

   :D pa hvala za odgovor :D

  8. had pravi:

   @barbara: ce si zenska in imas povprecno roko, potem je to nemogoce.. ce imas “šapo”, kot jo imajo nekateri moski, potem to gre brez problema.. :)

   sicer pa telefoniras itak “prostorocno”, oz. z vklopljenim speakerjem :) tako da ti ni treba drzat gt-ja v rokah, ampak imas slusalke :) ali pa speaker..

  9. barbara pravi:

   najlepša hvala za odgovor. sem še dijakinja. in res nimam šape,tako da bom šla malo pogledat k simobilu ampak mislim da telefona samsung tab ne bo mnogel nadomestiti, če tudi ima prostoročno telefoniranje..

   :)

  10. gsm servis pravi:

   Zanimivo:

   Samsungova poročila, da so prodali že 2 milijona tablic Galaxy Tab, je očitno treba vzeti s kančkom soli. Podjetje ITG Investment Research je od izida tablice pa do 15. januarja spremljalo prodajne številke 6.000 trgovin v ZDA in v povprečju beležilo kar 13 % vrnjenih naprav, kar se je v primeru nakupov med novoletnimi prazniki dvignilo še za 3 odstotne točke na 16 %. Gre za vračila, kjer kupec ni zadovoljen z izdelkom in zahteva vračilo kupnine, sama naprava pa je še vedno popolnoma delujoča (ne gre torej za garancijske zahtevke).

   Za primerjavo so pri podjetju podali Applov iPad, kjer so v trgovinah ameriškega operaterja Verizon dobili le 2 % vračil od začetka prodaje pa do 15. januarja. Pri ITG Investment Research sicer niso spremljali drugih trgovcev iPadov, npr ameriškega Best Buya in Applovih lastnih trgovin, pri Ars Technici pa ocenjujejo, da bi delež vračil tam zanl biti precej višji. Obenem nekateri ocenjujejo, da je nekaj vračil lahko prišlo zaradi prihajajočega Androida 3.0 in z njim opremljenih tablic, saj Galaxy Tab uporablja tabličnim naprav relativno neprilagojen Android 2.2 – pravzaprav gre za velik telefon.

   Vir: Slotech

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.