Ko me je danes poklical Jure iz Simobila in mi povedal, da ima igračko zame – Samsung Galaxy Tab, ki ga začne Simobil prodajati v ponedeljek – skupaj z Dnevnikovo aplikacijo za ceno 199€ (z vezavo), sem se zdrznil.

Sem namreč Apple FanBoy, kot so me že večkrat okarakterizirali, iPad, iPhone 3G in 3GS, iPod, MacBook so moje priljubljene igračke in vedno znova prisegam na njih! In posledično mi je bila ideja, da se igram s Samsung Galaxy Tabom precej čudna. Namreč do sedaj se še nisem igral z Androidom in tole je moje prvo srečanje z njim.

Prvi vtisi? Kljub zgoraj omenjeni privrženosti znamki Apple, lahko mirne duše zapišem, da je Galaxy Tab “da ril šit”. Verzija, ki bo od ponedeljka naprej na voljo pri Simobilu je prevedena v slovenski jezik. Njegova velikost je zanimiva in kljub temu, da sem imel resnične pomisleke na začetku o tem, sploh ni moteča! Nasprotno, paše v roko, pa tudi v zadnji žep kavbojk (Lan, na žalost ne gre v moj žep kavbojk, ki sem jih imel danes oblečene – očitno “sem premajhna rit”!).

In ko sem vanj vstavil SIM kartico je zadeva začela delovati. Brez potrebe po nastavitvah, brez odvečnih klicev na “help desk” in predvsem brez težav. Zadeva je hitra, uporaba preprosta in precej podobna uporabi iPada. Na hitro sem si “dolpotegnil” Twitter, FourSquare in ostale aplikacije – preprosto, brez potrebe po kreditni kartici, ampak s svojim Google računom.

Klik na fotografijo za celotno galerijo Samsung Galaxy Tab – Simobil – unboxing – fotografije
samsung galaxy tab


Par karakteristik:

 • android 2.2
 • flash podpora
 • vse Google aplikacije že nativno
 • touch screen velikosti 17,8 cm
 • digitalni fotoaparat – 3,2mio
 • GPS in Google navigacija
 • možnost telefoniranja!
 • In še par vtisov. GPS deluje BP, prenos podatkov deluje presenetljivo hitro (tole mi je sicer čista misterija, vendar jo moram še do konca raziskati), zaslon je pregleden in zelo odziven na dotik, dodatne štiri tipke pridejo precej prav, ker se uporabljajo kot funkcijske tipke, ki odpirajo nove menije, teža naprave je ravno prava, da ne trpi roka. S Tabom se da telefonirati – prostoročno, ali s pomočjo priloženih slušalk.

  Danes gre Tab na polnjenje, ker me resnično zanima trajanje baterije! In za zaključek – kljub moji skeptičnosti o Tabu, sem prvi dan povsem fasciniran nad njim.

  p.s.: tudi na wc-ju pride zelo prav :)