24sata.hr objavi članek z naslovom – Miss Katarina Banić: Čula sam da se Miss Slovenije htjela ubiti (vir), kjer je zapisano:

“natjecateljice su našoj Miss rekle kako su čule Sandru da vrišti u sobi, ali nisu mogle otvoriti vrata. Posljednje informacije bile su da se slovenska Miss htjela baciti kroz prozor”

In naši velecenjeni novinarji iz te zgodbe naredijo tole:

24ur.com objavijo članek z naslovom – Slovenska miss se je hotela ubiti! (vir), kjer zapišejo:

“Hrvaška misica ob vrnitvi domov ni bila ne srečna in ne razočarana. Od izbora je pričakovala več, presenetila pa jo je slovenska predstavnica Sandra Adam, ki naj bi se po njenih besedah hotela celo ubiti”


Kasneje v članku sicer objavijo preveden članek iz 24sata.hr, kjer je zgodba malce drugačna, kot na začetku!

Na joj.si (delu Dnevnika), objavijo članek z naslovom Hrvaška missica trdi, da se je Slovenka Sandra Adam na Kitajskem poskušala ubiti! (vir), kjer zapišejo:

“Kot trdi hrvaška miss Katarina Banić, naj bi se slovenska predstavnica, ki je tekmovanje zapustila predčasno, na Kitajskem poskušala ubiti. “Sandra je trpinčila vse okoli sebe. Prišla je tudi do mene in me vprašala, zakaj se ji smejim, pa je nisem niti pogledala,” je razložila Katarina.”

Hmm. To je torej slovensko novinarstvo! Vzameš informacijo, jo zmaličiš do konca in objaviš – seveda pri tem upoštevaš da ljudje klikajo na teatralne naslove. Večina jih itak ne prebere več kot naslov in prva dva stavka in to je povsem dovolj, da je škoda storjena.

Ne postavljam se v vlogo sodnika, ker se mi niti ne sanja, kaj se je dogajalo s Sandro Adam na izboru za Miss sveta, v bistvu me niti ne briga. Me pa precej bolj skrbi kam gre naše novinarstvo, če se tako lahko potvarjajo novice, kot je razvidno iz zgornjega primera.

Pfuj, šalabajzerji!