had blog roni kordis had blog roni kordis

Kako naši novinarji pišejo novice o Sandri Adam – šalabajzerji, ki iščejo škandale!

24sata.hr objavi članek z naslovom – Miss Katarina Banić: Čula sam da se Miss Slovenije htjela ubiti (vir), kjer je zapisano:

“natjecateljice su našoj Miss rekle kako su čule Sandru da vrišti u sobi, ali nisu mogle otvoriti vrata. Posljednje informacije bile su da se slovenska Miss htjela baciti kroz prozor”

In naši velecenjeni novinarji iz te zgodbe naredijo tole:

24ur.com objavijo članek z naslovom – Slovenska miss se je hotela ubiti! (vir), kjer zapišejo:

“Hrvaška misica ob vrnitvi domov ni bila ne srečna in ne razočarana. Od izbora je pričakovala več, presenetila pa jo je slovenska predstavnica Sandra Adam, ki naj bi se po njenih besedah hotela celo ubiti”


Kasneje v članku sicer objavijo preveden članek iz 24sata.hr, kjer je zgodba malce drugačna, kot na začetku!

Na joj.si (delu Dnevnika), objavijo članek z naslovom Hrvaška missica trdi, da se je Slovenka Sandra Adam na Kitajskem poskušala ubiti! (vir), kjer zapišejo:

“Kot trdi hrvaška miss Katarina Banić, naj bi se slovenska predstavnica, ki je tekmovanje zapustila predčasno, na Kitajskem poskušala ubiti. “Sandra je trpinčila vse okoli sebe. Prišla je tudi do mene in me vprašala, zakaj se ji smejim, pa je nisem niti pogledala,” je razložila Katarina.”

Hmm. To je torej slovensko novinarstvo! Vzameš informacijo, jo zmaličiš do konca in objaviš – seveda pri tem upoštevaš da ljudje klikajo na teatralne naslove. Večina jih itak ne prebere več kot naslov in prva dva stavka in to je povsem dovolj, da je škoda storjena.

Ne postavljam se v vlogo sodnika, ker se mi niti ne sanja, kaj se je dogajalo s Sandro Adam na izboru za Miss sveta, v bistvu me niti ne briga. Me pa precej bolj skrbi kam gre naše novinarstvo, če se tako lahko potvarjajo novice, kot je razvidno iz zgornjega primera.

Pfuj, šalabajzerji!

 1. Se zelo strinjam z napisanim – šalabajzerji na kubik! To se ne bi smelo dogajati na področju, kjer naj bi delovali izobraženi in razgledani ljudje!

 2. Ma to so ti nasi instant novinarji, kakrsne producira internet in samozvana “Akademija” POP TV.
  Vsak dan znova sem presenecen nad 24ur in folkom, ki se mu sploh da komentirat nad tako bednimi novicami kot jih objavljajo tam. Ocitno smo padli precej nizko.

  Sta me pa precej zmotila 2 prispevka v teh dneh:
  – prvi je bil, ko so morali gradbinci zaradi afere cista lopata na sodisce in pred sodiscem novinarka vprasa Zidarja: Ste se pripravili na zaslisanje? Nekako tako kot ce bi vprasala cloveka ce se vsako jutro zbudi.
  – drugi pa je bil novinar, ki je ob zmagi Jankovica na zupanjskih volitvah njegovega sina vprasal ce je ponosen na oceta? Potem pa je se imel jajca bit uzaljen ker ga je menda nekaj zmerjal.

  Na koncu pa novinarji stopijo skupaj in nekaj jamrajo kok so bogi pa kok jim kratijo novice pa ne vem se kaj. Naj se rajsi vprasajo komu vse oni kratijo krivico in povzrocajo skodo. Salabajzarji.

 3. Ne razumem, zakaj je novinarstvo v Sloveniji izključno tisto, kar se dogaja na dveh spletnih portalih, Roni … Preprosto NE ŠTEKAM …

 4. @kricac: 24ur in joj sta novico objavila ze vceraj, ko sem pisal tole.. zurnal jo je danes.. in verjetno se kdo drug.. in povsod je ista stvar..

  zacetek je tako teatralen, da boli, v bistvu kdor pride do konca teksta, pa ugotovi, da zacetek sploh ne drzi..

  ampak to ni pomembno..

  zakaj je novinarstvo to, kar se dogaja na dveh portalih? ker smo instant konzumenti tega.. ne morem spremljat vseh novic povsod.. ampak jih samo bezno preskocim – in ko ugotovim, da vsi pisejo o isti stvari, je zanimivo it pogledat kaj je na tem v resnici..

  copy paste generacija..

 5. Groza. Mene nič bolj ne pogreje kot Svet na kanalu A. To, kar se pa tam dogaja, je pa prestopilo VSE meje dobrega okusa. Najprej se ti velecenjeni samooklicani novinarji spoznajo popolnoma na vse. Na širitev muce Salome ter na gospodarsko krizo v Grčiji. Fenomeni, vam rečem.
  Posebno “uživam” pa ob javljanju Mirka Mayerja, ki ga bom, če ga kdaj srečam na cesti, usekala na gobc. Tak zdrahar, sam za v hišo BB je.
  Glede portala 24ur. Novinarji/plesalci/vizažisti/večni študenti so to spletko naredili tako rumeno, polno neumnosti, da o naslovih, ki nimajo nobene veze z samo vsebino, sploh ne zgubljam besed. Se mi zdi, da sem lani zasledila naslov “Liz Taylor izdalo srce”. O moj bog, v naslovu pokoplješ človeka, ki je zaradi slabosti pristal v bolnici. Poskusi 1x komentirat članek in popljuvat njegovega avtorja oziroma ga opozorit o njegovi napaki.
  Žal mi je, da Žurnal sledi tej čenčarski spletni strani in postaja vsak dan manj berljiv :/. Da o napačnih informacijah, ki jih ali slabo prevedejo ali enostavno spregledajo, sploh ne govorim.

 6. Novinarji so poden od podna!!! Niti malo ne pomislijo da lahko naredijo škodo dekletu, ki je doopolnila komaj 21 let in ni nobenemu nič žalega hotela… ampak novinarji so hijene, ki delajo v tropu ter v večini primerih delajo škodo in blatijo ne da bi se prej prepričali kaj in kako. Kot da prosijo da se zopet ponovi primer Miran Petek da jih bo eden ali pa več dobil po pički!

  Ok, bom pisal v eno novinarsko hišo de sem iz neuradnih virov slišal da se predsednik države Danilo Turk ločuje od svoje žene, ker bi ga naj ta varala s predsednikom vlade Borutom Pahorjem… če je pa res!

 7. Dejstvo je, da je edino naša missica odšla domov. Nadomestila je ni 1.spremljavalka,čeprav bi jo po vseh pravilih morala. Zakaj izbrano dekle ni sposobno izpeljati svojega poslanstva korektno pa ve le ona sama ali pa tisti, ki ji je napisal tekst, ki ga je brala na novinarski konferenci o svojem ”sesutem imunskem sistemu”, ki ga zdravi z antibiotiki… Nakladanje na kubik!

 8. ni edino naša misica odšla domov….. tudi ostale ki so odšle niso bile nadomeščene s spremljevalkami….. smiliš se mi ko takšne kvasiš. A se ti je svet podrl ker je naša miss zaradi zdravstvenih težav odšla domov?!

Komentarji so zaprti.