Tamara je v svojem zapisu Recimo bobu bob pisala o primeru Twitterja in ministra Zalarja, ki je zvečer “tvitnil” – Čas je za razpis prostega mesta generalnega državnega tožilca. Iz tega so mediji naredili cel halo, kajti po njihovo ni prav, da se minister oglaša s takšnimi izjavami na Twitterju in so to njegovo dejanje obsodili. Seveda ni šlo brez določenih imen, ki so “strokovnjaki” na tem področju – Miro Kline, Borut Hočevar itd..

Moj odgovor na Twitterju je bil povsem preprost (vir) – Ali je res pomemben medij, preko katerega javnost dobi informacije? NE! Zivimo v letu 2010 in twitter je del zivljenja! #zalar.


Da ne bo pomote. Sam nisem ljubitelj stranke LDS, kar se verjetno vidi iz določenih mojih zapisov, kot tudi to, da nisem pripadnik nobene druge stranke! Bil sem član stranke Zares, kar sem tudi odkrito priznal, in priznam tudi sedaj, da to nisem več!

In sedaj k prvobitnemu problemu, ki so ga naši mediji poskušali narediti. Kot sem že zgoraj omenil – živimo v letu 2010, ko je cel kup družabnih omrežij, preko katerih sporočamo takšna ali drugačna sporočila svojim javnostim. In tudi politiki so že odkrili prednosti “instant” informacij, ki se lahko širijo preko Twitterja, ali Facebooka – btw.. Katarina Kresal sama tvita (vir) in tako se mi tvit, ki ga zapisal minister Zalar ne zdi čisto nič sporen!

Ravno nasprotno – splet je medij in tudi Twitter je medij, kjer se širijo informacije, ki novinarjem niso več podane v obliki, ki jo lahko kopi/pejstajo, kot so bili do sedaj navajeni. V bistvu obstaja cel kup novih kanalov, ki jim bodo morali novinarji slediti in predvsem bodo morali biti pozorni na informacije, ki se pojavljajo na takšnih družabnih omrežjih.

In če je bil za novinarje problem samo v tem, da se je informacija pojavila na spletu, potem naj razmislijo o tem, v katerem času živijo.

Kdor ne gre s časom, s časom gre – je en nasvet, ki bi dal tistim, ki nekako ne doumejo, da se stvari v letu 2010 dogajajo precej hitreje, kot so se pred dvajset in več leti. Predvsem pa naj dokončno razumejo, da obstaja tudi svet na internetu, oz. da je internetni svet resna priložnost, da se določene stvari spremenijo – tudi v novinarstvu!