had blog roni kordis had blog roni kordis

Sebastjan Jeretič napiše pismo Borutu Pahorju

Sebastjan Jeretič, bivši Pahorjev svetovalec za odnose z javnostmi. Po volitvah, ki jih je levica dobila, je Sebastjan odšel na svojo pot, reševat zakon in zajadral je v poslovne vode s svojim podjetjem za odnose z javnostmi in lobiranje Nevro PR.

In pred dnevi je poslal Borutu Pahorju prav posebno pismo, ki ga je objavil Bojan Požar – (vir), RTV Slo (vir) v katerem je med drugim zapisano:

Praviš, da počneš stvari vredne moža. Veš, kaj je vredno moža? Priznati, da nisi kos nalogi. To bi bilo res možato dejanje. Vem, da je težko. Vem, da ti ego ne dovoli priznati kaj takega.

Tole je pa verjetno precejšen udarec za ego predsednika Vlade RS. In očitno se je začela tiha revolucija – ljudje so siti obljub in prijaznih nasmehov, predvsem pa soliranja. Čas je za nov začetek!

Dragi predsednik,

Prek posrednikov sem prejel tvoje grožnje.

Ker sem te dobro poznal, se seveda ne morem bati. Četudi si ranjen in maščevalen, mi z največjo stopnjo zlobe ne moreš prizadejati desetino gorja, ki mi ga je v zadnjih dveh letih od naše zmage povzročila tvoja Simona. S svojim blatenjem in klevetanjem. S svojimi lažmi in grožnjami tistim, ki bi lahko sodelovali z mano.

Ko sem po zmagi hotel za pol ure govoriti s tabo, sem ti hotel povedati dvoje. Prvič, da se vračam domov, da rešim zakon, saj sva bila z ženo na tem, da se ločiva. In oprosti, ker sem izbral družino namesto tebe.
In drugič, da bom naredil svoje podjetje, ker sem zavrnil, da bi sodeloval v organiziranem plenjenju države, k čemur so me nagovarjali tvoji najtesnejši. Še isti dan, ko sem zavrnil ponujeno mesto v Modri celici tvojega prijatelja Andraža Vehovarja, še isti večer se je začelo sistematično blatenje.

Hotel sem le skromno delati. Na področju, na katerem sem najboljši v državi. Samo to. Pa mi tvoji niso pustili pri miru. Še zdaj stežka dojamem, da si lahko kupil vse laži. Še zdaj težko razumem, da ne znaš oceniti človeka.

Pa sem bil dve leti tiho. Se še spomniš, na kateri točki sva nehala komunicirati? Ko sem rekel, da bo Simona največje zlo te vlade in si me besen poklical na raport v svoj kabinet. Pa vama nisem zameril. Ne, smilila sta se mi. Pahnili smo vaju v zgodovinsko vlogo, ki ji pač nista bila kos. Dali smo ti zgodovinsko priložnost, pa si jo zavozil. In pri tem zavozil tudi stranko. Oprosti, ker smo zmagali.

Kaj pa si imel v mislih, ko si rekel, da boš sprožil povračilne ukrepe? Boš poslal kriminaliste name in me dal zapreti? Mi boš vzel državljanstvo? Kaj??? Mi boš prepovedal delati v Sloveniji? Bom pač več časa preživel v tujini. Vsekakor bom preživel.

Za konec te prosim za nasvet. Kaj moram narediti, da bom lahko brez tvojih groženj izražal svoja stališča? Bo lažje, če izstopim iz naše stranke? Moram zapustiti državo in iz tujine komentirati politično življenje v soji domovini? Prosim, povej.

Zato, ker ne mislim več molčati. Ker ne morem več gledati te komedije. Praviš, da počneš stvari, vredne moža. Veš, kaj je vredno moža? Priznati, da nisi kos nalogi. To bi bilo res možato dejanje. Vem, da je težko. Vem, da ti ego ne dovoli priznati kaj takega.

Ni se me treba bati in mi groziti. Nimam nobenih ambicij, da bi posegel v procese, ki se dogajajo v stranki. Zato ker v naši stranki ne vidim več nobenega potenciala, nobenega izziva. Ne vsebinskega, programskega, ne rezultatskega.

Zmaga v Piranu ni imela nobene zveze s tabo in nacionalno stranko. Nobenih ambicij ni, da bi stopili na nacionalno raven. Zmagali smo za Petra. Ker je izjemen človek in politik. Če si boš vzel čas, da ga spoznaš, boš tudi ti to ugotovil.

Prosim te le nekaj. Če se že hočeš maščevati, se osredotoči name. Pusti moje prijatelje na miru in jih ne kaznuj zaradi tvojega odnosa do mene.

Tvoj najbolj zvesti kritik,
Sebastjan

 1. obračunavanje v medijih. Jeretič ima vse možnosti, da zmaga med svojimi na kongresu stranke ali gre svojo pot kam drugam. Takšne e-maile bi si lahko pošiljala tudi Golobič in Lahovnik ali pa Janša in Pukšič.

  Problem SD-ja je ta, da so v javnosti zagovarjali poštenost in antikorupcijo, v resnici pa bi nekateri člani stranke želili ravno nasprotno. Boli jih, ker jim Pahor ni razdelil biznisa, kot so pričakovali in si že delali račune tisto nedeljo, ko je zmagal volitve.

  Volitev ni dobil Jeretič, Vlačič ali Jaušovec, temveč Pahor ali bolje rečeno, nekdo, ki ni Janša. S tem, da so v Piranu ustoličili Bossmana se ni za trepljati po prsih, ker v Piranu domacini zelo dobro vedo, da je ljudstvo volilo proti Gantarju – satelitu Popovica. Kolikor kredibilni so, bodo pa pokazali ze kmalu, ko bodo morali vrniti uslugu Vejsilu Hotu. Googlaj! ;)

 2. Še en razlog, da je potrebno nekaj narediti!
  Za grožnje s strani veljakov smo že slišali, prav gotovo pa je veliko več takšnih in podobnih primerov prikritih.

  Tukaj bi se osredotočil tudi na “pravo”, kjer smo lahko videli da so delček le razkrin da se pobira podkupnina. Ni osamljen primer in če bi sam imel vse pristojnosti bi šel prvo preveriti vse račune in prilive sodnikom v Sloveniji (ter da povedo kje vse v tujini imajo).

  Ugotovili smo da živimo v koruptivni državi brez prihodnosti, ki se bo po vsej verjetnosti sama vase zrušila (pohlep, korupcije, manipulacija). In narod, osnovni in najpomembnejši za državo, bo zaradi voditeljev pahnjen v propad. NE SE DATI! Razmislite…

 3. @markopigac: Ne verjetni vsemu, kar piše rumeni tisk. :)

  Če bi volili predvsem proti Gantarju, bi bil razkorak dosti večji in bi se na koncu pomerila Gašpar Gašpar Mišič. Bossmanova kampanja je bila odlična, Jeretičevo delo, kot ponavadi…pravilno izbrani kandidat, pravilno postavljene točke in polena in promocija po zmagi v tujino. Tega SD sam po sebi ne zna. Če pogooglaš, boš našel povezave s kampanjo od SD-ja pred dvemi leti. Ista oseba je bila za obema, podpis je jasen vsakemu, ki je v tej sceni.

  Rumenemu tisku seveda ne. Rumeni tisk niti ni povohal GGM-ja, pa je ta bil večji akter v Piranu, kot recimo Bossman.

  Zakaj pa misliš, da je to pismo romalo takoj v javnost? Kdo ga je poslal? Kdo ga je dobil? Zakaj ga je poslal v najbolj brane medije? :)

 4. @smoger, to je bilo za pričakovati, težko je biti na zavodu in odplačevati cca 1500€ kredita, oz. tam nekje… ;)

 5. Daleč, da bi bil ljubitelj Pahorja, ampak takšna pisma bi morala iti direkt v koš. Napisal ni nič konkretnega, ampak le splošno jamranje, ki ga lahko sporduciramo, resnici na ljubo, v neomejenih količinah za katerokoli osebo želimo: Boruta, Milana, Janeza ali Mojco.

 6. @jm: mene zanimajo bolj tiste groznje, ki jih omenja.. verjetno ni kar tako to napisal :)

 7. menda je še drugi del:

  ======== citat ============
  Dragi predsednik,
  V prejšnjem pismu (ki so ga dobili tudi tisti, ki jim ni
  bilo namenjeno) sem ti opisal moje čustveno doživetje
  zadnjih dveh let, sedaj pa bi ti povedal še nekaj
  racionalnega.
  V tej situaciji je edina možnost, da se skoncentriraš,
  postaviš na noge, okrepiš svojo ekipo z operativci in
  zaključiš ta mandat.
  Dogajanje v državi je katastrofa. Birokratski aparat
  melje življenje in nobena politika mu ne pride do živega.
  Država je teren. Države ni mogoče voditi iz kabinetov.
  Nimaš pravih ljudi za to nalogo.
  Stanje v stranki je še huje. Od moje izjave me kličejo
  ljudje, ki mislijo, da se dela alternativa. Nobene
  alternative ni. Preprosto zbrihtaj se in uredi stvari. In
  ne pozabi, da je to tvoja stranka in da je ni treba
  trpinčiti zaradi domnevno nove politike.
  Mene osebno ne zanima ne stranka ne nacionalna politika.
  Samo delati hočem to, kar znam. Če bom moral, bom pač šel
  v tujino. A bolje bi bilo, če me preprosto pustite na
  miru. In nobena paranoja ni potrebna. Ne razumem
  sedanjega strahu.
  lp sebastjan

 8. Če so bile grožnje resne, naj gre na policijo. In zakaj ne bi kar tako napisal? Eni so se nekoč že kar tako ugrabili.

  Meni enostavno ne živce hodijo takšni, ki kritizirajo, pa nič konkretnega ne povedo. Na ta način ne moremo nič, čisto nič spremeniti.

  Naj navede konkretne ponudbe, ki jih je dobil za plenjenje, po možnosti takšne, da se po dalo preveriti, ali je bilo potem plenjenje izvedeno brez njega.

 9. Had se strinjam, upam da lahko Sebastjan podkrepi s kakšnimi dokazi.
  Sicer vemo da je v določenih primerih to težko (če vzamem recimo nepravilnosti sodnikov, ki jih ne moreš dokazati predvsem zaradi tega ker nimaš prič + snemati ne smeš ker je protizakonito), vendar verjamem da je prav gotovo dobil tudi kakšen sms ali email, kar ni težko ugotoviti za koga gre (sms sama številjka, email IP pošiljatelja..).

 10. “jm” kakšna policija?? Sploh ne veš kaj lahko oblast dela s policijo; če pridejo navodila iz vrha lahko delajop tudi proti zakonu.
  Po vsej verjetnosti in kolikor mi je znano z raznimi grožnjami policija v nobenem primeru ne posreduje dokler ni videti “prave krvi”.
  To je podobno kot ti nekdo reče da te bo stran spravil, če ni nikjer nobenih dokazov te enostavno pri miru pustijo dokler te oseba zares ne bo “razkožohala”.
  Podobno je, če ti neka tuja oseba “šara” po tvojem ozemlju, kljub temu da ni lastnik. Policija v nobenem primeru ne sme osebe na silo odvlečti, edino kar lahko naredijo je da predlagajo sodno prepoved, kar pa seveda traja preden dosežeš. Če ga na silo odvlečeš in zraven poškoduješ te lahko brez problema toži in tudi dobi (dobil informacijo od policaja). Seveda razen če nisi “vlada”, kjer te že sami varnostniki dobesedno odstranijo.
  …tako da je slika jasna, da imajo policaji premalo pristojnosti za kakšne večje ukrepe, razen če dobijo navodila iz vrha. Takrat ni omejitev (zopet po pogovoru z bivšim policajem se nepravilnosti znotraj vlečejo že od samosvojitve, medtem ko je pred osamosvojitvijo bil režim trdi in so imeli policaji večja pooblastila).

 11. Je pa tut en kekec.
  Takoj ko začnejo težit jim rečeš, da boš od zdaj naprej pa začel snemat pogovore in če ti tega ne dovolijo, odkloniš pogovor/vržeš slušalko dol/spizdiš stran/mejl označiš za spam (<- MWAHAHA!).

 12. No, mogoče pa boš ti Had kako listo skupaj spravo, da nas rešiš extremistov. Moj glas je tvoj :P Ker vem, da mi ne boš grozil kasneje.

 13. T. Mastnak je pred časom v Dnevnikovi kolumni zapisal: “Molčati je sicer bolje, kot reči kaj napačnega, ni pa prava rešitev”. V tem primeru se mi zdi boljše: “Pisati je sicer bolje, kot molčati, ni pa prava rešitev”. Nekdanja tesna sodelavca bi si morala prizadevati za korektnost odnosov še naprej, ne pa za javno trkanje po prsih ali javno pranje umazanega perila. Objave zasebnih pisanj že v načelu ne podpiram, pa naj si jih pišejo popolni neznanci ali (nekoč) tesni sodelavci, bodisi, da so navdušeni ali razočarani; objava teh pisanj vsekakor govori o naši politični kulturi in prav gotovo o stanju duha v tej deželi; vsebini zdaj eni škodoželjno pritrjujejo, drugi se ji naslajajo, tretji…; oba, pisec in naslovnik bi si zaradi prihodnosti te dežele (ne le njunih karier) morala usesti, pogledati v oči in se na samem vprašati: “A smo se za to borili?”. Takole pa nekako diši na pisma nekdanjih zakoncev Čepin… (so v tem primeru sploh bila pisma?)

Komentarji so zaprti.