19. november je svetovni dan stranišč, praznik ki se ga ljudje premalo zavedamo! Čeprav se mogoče zdi na prvi pogled precej smešen praznik, pa temu ni tako – več si lahko preberete na spletni strani World Toilet Organization (WTO) http://www.worldtoilet.org/.

Sam sem imel pred leti idejo o projektu wc-o-rama.com, kjer sem zbiral fotografije različnih stranišč – pri tem so mi pomagali tudi ostali bralci bloga. Vendar sem kasneje idejo opustil, za kar mi je sedaj žal – imel bi ogromno bazo stranišč in fotografij tega pomembnega prostora, v katerem preživimo v življenju skoraj dve leti svojega časa!!

Nekaj povezav do objavljenih fotografij wc-jev:

Sicer pa, če praznujemo Valentinovo,… in vse podobne praznike, ki so nam bili pripeljani, lahko praznujemo tudi Dan Stranišč. Ima kdo kakšno idejo, kako bi to lahko počeli :)

p.s.: vesel in srečen svetovni dan stranišč!!

5 Responses to Vesel in srečen svetovni dan stranišč – resno mislim!

 1. Mene pa zanima od kod beseda “stranišče”? A so bila originalna stranišča le iz par stranic?

 2. had pravi:

  @nino: tole je pa odlicno vprasanje :)

  nikoli razmisljal o izvoru besede stranisce.. me pa spominja na skatlo :) v katero bi lahko to delal :)

 3. abcd pravi:

  Danes bodo v MB naznanili najboljša javna stranišča in najslabša oziroma občine, ki imajo najboljšo infrastrukturo javnih stranišč in najslabšo… Lani je zmagal Maribor z najboljšo… 8 javnih stranišč, tudi za invalide, vse zastonj. Ljubljančani imate pa vse plačljive (4)… :) Tega recimo po drugih koncih Slovenije in v tujini skorajda ni, vsaj kar se tiče mestnih stranišč.

 4. had pravi:

  @abcd: jaz nisem ljubljancan :) izlacan :) kjer pa ni javnih stranisc :)))))

 5. Peljali smo projekt naj javno stranišče 2010. Zmagala je MO Maribor, ampak le za desetinko :) Več si lahko preberete na http://www.najjavnostranisce.kvcb.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.