Facebook backup – lajkam!

Kljub temu, da o Facebooku zadnje čase nimam ravno najboljšega mnenja – ker postaja Facebook “spam” smetišče, mi je njihova storitev – Download your information odlična!

Zakaj bi si nekdo želel narediti backup Facebook profila? Ker preko različnih servisov objavljamo na Facebooku fotografije, svoje misli na zidu, komentiramo, “chatamo”… In ker ponavadi vseh teh stvari nimamo pri sebi, bi si jih pa mogoče kdaj želeli! Facebook je poskrbel za to, da si vse skupaj lahko shranimo lokalno v .zip datoteko.

Kje najdem to možnost? Account / Account Settings / Download your information – klik na learn more in sprožimo zahtevo po backupu. Čez par ur dobimo na elektronski naslov, s katerim smo se prijavili v Facebook, povezavo preko katere si lokalno shranimo svoj Facebook profil. Velikost datoteke je odvisna od števila in velikosti fotografij, vse ostale stvari so precej zanemarljivo majhne!
Sedaj imam lokalno svoj Facebook :)

  1. Kako pa to naredim na FB, ki je v Slovenščini? Nikjer ni opcije Learn more, namreč..ali pač kak slovenski ekvivalent temu.

  2. Saj to je ze nekaj casa na voljo – ali pa so do tvojega accounta sele zdaj prisli?
    Zadeva je kul, ampak je sele zacetek, ker pac naredi le set lokalnih html fajlov in “prilog”. Pogresam to, da ti ne eksporta kontaktnih podatkov tvojih prijateljev (nekaj, na kar zadnje case npr. Google precej glasno opozarja…), potrebujemo pa pocasi en standard, ki bo omogocal tudi uvoz v druge “socialne providerje”, tako da bos lahko enostavno prehajal med ponudniki. Kot je ze od vedno to nekaj normalnega pri migriranju spletnih strani, maila ali kompletne domene. :)

    (Upam, da mi bo koncno uspelo oddati ta komentar. Do zdaj mi je klik na “Komentiraj” odpiral stran Orto z reklamo za zur.)

Komentarji so zaprti.