Aleš Primc, vodja Civilne iniciative za družino in pravice, sicer znan kot nasprotnik družinskega zakona, se je odločil, da bo rešil Slovenijo pred moralnim propadom in se bo boril proti vsem drugače mislečim (da ne bo pomote – Slovenija je v riti, ampak ne tako, da bi jo lahko rešil Aleš Primc).

Taisti Aleš Primc, ki verjame da lahko družino sestavljajo le oče, mama in otrok in nikakor ne dve osebi istega spola, se je odpravil na misijo, kjer sedaj rešuje človekove pravice v šolah. V bistvu se bori proti Amnesty International Slovenija (AIS) in Društvu Legebitra, ki bosta moralno pokvarila slovenske otroke, če bodo le ti vedeli, da obstajajo tudi istospolni partnerji! V 21. stoletju se o tem ne sme predavati, govoriti, niti karkoli drugega. V njegovem pozivu manjka samo še sežig na grmadi za vse drugače misleče in bi bila mera polna!

Na portalu 24kul.si (kako zanimivo ime, kajne?) je objavil pismo, ki ga je poslal tudi ministru za šolstvo Igorju Lukšiču, v katerem je med drugim zapisal (zanimiv del):

 • po večjem številu slovenskih osnovnih in srednjih šol izvaja prava homoseksualna prevzgoja otrok največkrat brez vednosti in dovoljenja staršev
 • spodbujanje otrok, naj ne sprejmejo svojega naravnega spola, ampak naj si sami določijo spol
 • spodbujanje otrok, naj eksperimentirajo in preizkušajo različne spolne prakse, da bodo ugotovili svojo spolno usmerjenost

 • V bistvu sploh ne vem proti čemu se bori, kajti ti, proti katerim se bori, so mu podali odgovore, ki prikazujejo njegov boj povsem v drugačni luči. Ampak zdajle ima priložnost, da v ljudeh prebudi strah in izkoristi situacijo, ko mu bo kdo še verjel. Sicer dvomim – tudi število “facebook šerov” pove dovolj o tem.

  Bolj zanimiv je odgovor tistih, proti katerim letijo zgoraj zapisane besede:
  Odziv na pismo Civilne iniciative za družino in pravice otrok

  Zadeva: Odziv Amnesty International na pismo Civilne iniciative za družino in pravice otrok ministru za šolstvo z zadevo Teden protesta za spoštovanje človekovih pravic

  Dejstvo je, da že okoli leto in pol v naši ponudbi delavnic nimamo delavnice na temo pravic istospolno usmerjenih. V letošnjem šolskem letu tako ponujamo 4 tematike: nasilje nad ženskami v družini; Splošna deklaracija človekovih pravic & človekove pravice in Amnesty International; dostojanstvo človeka in revščina ter diskriminacija in strpnost.

  Izjava za javnost Društva informacijski center Legebitra o izvajanju delavnic o izobraževanju o človekovih pravicah

  Zahteva po umiku delavnic o ČP iz šol je strogo v nasprotju z drugo točko 26. člena Splošne deklaracije o človekovih pravicah, ki pravi: »Izobraževanje mora biti usmerjeno k polnemu razvoju človekove osebnosti in utrjevanju spoštovanja človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Pospeševati mora razumevanje, strpnost in prijateljstvo med vsemi narodi in med rasami in verskimi skupinami ter pospeševati dejavnost Združenih narodov in ohranitev miru.«

  Obrekovanje in žaljive obdolžitve, ki jih v javnost v teh dneh intenzivno lansirajo članice in člani Zavoda Kul.si in Civilne iniciative za družino in pravice otrok, niso nič drugega, kot posledica pomanjkanja argumentov nasprotnikov družinskega zakonika za njegovo zavračanje.

  Ah ja, Aleš Primc, kdo bi verjel puhlicam, ki jih poskušaš spraviti v javnost v boju proti vsem drugače mislečim. Mogoče bi bilo zanimivo, če imaš otroke (ali jih boš imel), da bi si ti našli istospolne partnerje. Me zanima kaj bi naredil v tem primeru? Jih zaprl v bolnico, kjer bi jih “ozdravili te hude bolezni”? Jih sežgal na grmadi? Ali pa ne razmišljaš tako daleč, kajti tebi se to ne more zgoditi?!