Obstaja cel kup metod, s katerimi se lahko poveča število Twitter sledilcev (Twitter Followers). Vas zanima kaj je sploh Twitter? Ali me že sledite na Twitterju – hadhad??
Tukaj je treba predvsem ločiti dve stvari – ali želimo samo čim večjo številko sledilcev (s katero sicer nimamo kaj početi, vendar je “egoboost”) ali pa želimo kvalitetne sledilce, ki bodo tudi kdaj kliknili na objavljene povezave, oz. s katerimi bomo imeli “interaktiven odnos”.

Obstaja cel kup zanimivih ljudi, ki jih lahko najdete na Twitterju:

 • porno igralke ki uporabljajo Twitter – NSFW
 • (Puma Swede, Tara Lynn Foxx, Jessica Drake)

 • top 140 uporabnikov Twitterja z največ sledilci
 • (Lady Gaga with 7,205,451 followers, Britney Spears with 6,318,660 followers, Justin Bieber with 6,174,819 followers)

 • uporabniki, ki so najdlje na Twitterju
 • (Jack Dorsey with 1,597,640 followers — since March 21, 2006, Biz Stone with 1,649,812 followers — since March 21, 2006)

  Za slednje – za kvalitetne sledilce, so naravne metode za povečevanje števila sledilcev preproste – profil, ki pove da ste resnična oseba, kvalitetni tviti, sledenje že uveljavljenim tviteratom, “retvitanje”, sodelovanje v kakšnih “tvit debatah”, uporaba #taga, dodajte Twitter ikonco na svojo spletno stran, povežite Twitter račun s Facebook profilom…. Ta metoda za nabiranje novih sledilcev je lahko precej počasna, ampak posledično so tviterati ki sledijo nazaj, resnične osebe. Vendar številka sledilcev se ne povečuje tako hitro, kot se povečuje pri “servisni metodi”.


  Servisna metoda. Obstaja cel kup servisov, ki omogočajo povečevanje števila Twitter sledilcev. Problem večine teh servisov je ravno v tem, da je treba storitev plačati, poleg tega pa zahtevajo tudi Twitter uporabniško ime in geslo (moje pravilo je preprosto – nikoli ne dajem tega nobenemu servisu!).

  Takšni servisi so: http://www.fanbullet.com/, , http://www.hype140.com/ – kjer dobite 1000 novih sledilcev za 24.99$ (primer). Vendar obstajajo tudi spletni servisi, ki omogočajo pridobivanje novih sledilcev brez denarnega vložka.

  Eden izmed takšnih servisov je – http://twiends.com/?i=hadhad [aff], kjer s sledenjem ostalih tviteratov pridobivate točke, ki jih lahko uporabite za pridobivanje novih sledilcev. Zelo preprosta zadeva, ki pa je precej zanimiva – sledilci, ki jih dobite so “junk”, ampak za “boostanje” številke, pride ta servis lahko zelo prav. In kar je najlepše – uporabljate ga lahko tudi zastonj.

  Moje mnenje je povsem preprosto – organska rast, oz. naravna rast je tako kot pri vseh ostalih projektih na spletu veliko bolj merodajna, predvsem pa veliko bolj dolgotrajno zanesljiva, kot metode, ki sicer na kratki rok prinesejo neke lepe številke, vendar v končni fazi je to vse skupaj zelo nekvalitetno.