Afera Wikileakswikileaks.org, katere glavni protagonist je spletni gverilski borec Julian Assange, je pred časom “zadela” tudi Slovenijo in sicer v povezavi z NEK2 in našimi železnicami.
Ker imajo pri Wikileaksu probleme z gostovanjem – Amazon (vir), z DNS-ji – EveryDNS (vir), s PayPal-om (vir) in tudi banke so jim zamrznile sredstva (vir)…. se bomo začele dogajati čudne stvari – Payback: Bank That Froze Julian Assange’s Bank Account Has Now Been Taken Down By Hackers – očitno ima Julian na svoji strani hekerje, ki bodo naredili večjo škodo, kot bi jo/so jo dokumenti, ki jih predstavlja Wikileaks! V bistvu je to novodobni terorizem, oz. začetek cyber vojne, na katero pa ZDA niso pripravljene – edino če ugasnejo internet!

Očitno je Wikileaks resnična grožnja internetu – sedaj padajo karte in se vidi, kdo je na kateri strani. Pred parimi dnevi, ko so se začele težave z domeno wikileaks.org, sem se odločil, da registriram domeno wikileaks.si, vendar sem bil par ur prepozen. Nekdo je to storil že pred menoj – sedaj je wikileaks dostopen tudi preko domene wikileaks.si! Bravo!

Zanimivo branje – Julian Assange answers your questions – Guardian