had blog roni kordis had blog roni kordis

WikiLeaks, Julian Assange in Slovenija – wikileaks.si deluje in cyber vojna se začenja!

Afera Wikileakswikileaks.org, katere glavni protagonist je spletni gverilski borec Julian Assange, je pred časom “zadela” tudi Slovenijo in sicer v povezavi z NEK2 in našimi železnicami.
Ker imajo pri Wikileaksu probleme z gostovanjem – Amazon (vir), z DNS-ji – EveryDNS (vir), s PayPal-om (vir) in tudi banke so jim zamrznile sredstva (vir)…. se bomo začele dogajati čudne stvari – Payback: Bank That Froze Julian Assange’s Bank Account Has Now Been Taken Down By Hackers – očitno ima Julian na svoji strani hekerje, ki bodo naredili večjo škodo, kot bi jo/so jo dokumenti, ki jih predstavlja Wikileaks! V bistvu je to novodobni terorizem, oz. začetek cyber vojne, na katero pa ZDA niso pripravljene – edino če ugasnejo internet!

Očitno je Wikileaks resnična grožnja internetu – sedaj padajo karte in se vidi, kdo je na kateri strani. Pred parimi dnevi, ko so se začele težave z domeno wikileaks.org, sem se odločil, da registriram domeno wikileaks.si, vendar sem bil par ur prepozen. Nekdo je to storil že pred menoj – sedaj je wikileaks dostopen tudi preko domene wikileaks.si! Bravo!

Zanimivo branje – Julian Assange answers your questions – Guardian

 1. Najprej sem bil skeptik, ko sem izvedel, da bodo vse te informacije šle ven, zdaj pa ko vidim, kaj počnejo naše “demokratične” vlade pa komaj čakam, da pride še več ven. V zadevi Wikileaks ne vidim razlike med Zahodom in Kitajsko. Obnašajo se v stilu “shoot the messenger”, v tem primeru Assanga, namesto, da bi naredili en velik “change” v diplomaciji in se iz tega tudi kaj naučili. Tudi, če dobijo Assanga, ne bodo uničili Wikileaksa. Tudi, če jim zaprejo bančni račun, bo organizacija preživela, saj navadni ljudje komaj čakajo, da donirajo. Tudi, če se Wikileaks razpusti, se bo zorganiziralo ogromno novih podobnih organizacij. Te zadeve ne bodo ustavili, še posebej, ker je sedaj marsikateri levičarski aktivist videl, da se da narediti kaj takega. To je 9/11 za Ameriško diplomacijo.

 2. Sej se učijo…od Kitajske ;) Kitajski rdeči kapitalizem je prihodnost!

 3. http://www.alexa.com/siteinfo/wikileaks.org

  Wikileaks je zelo razdrobljena stran. Tako da podatek za .com domeno ni glih merodajen. .org je že bolj prava izbira, še boljše bi blo verjetno pokukat kar na Googla in ga vprašat kaj on poreče o razširjenosti Wikileaksov. In še to. Kable zelop dobro razlagajo tuje novinarske strani. Priporočam Guardiana.

  P.S.: Plus, dobro si je prebrat na čem resnično temeljijo tele obtožbe proti Asanžu. Sodeč po novicah, imajo tile Šwedi kar smešno zakonodajo glede spolne nedotakljivosti in rabe kondomov.

 4. Ja mene je sram ko gledam to kleceplazenje nasih politikov,najprej so med pristasiiskanja orozja za mnozicno unicevanje, potem ko ga ne najdejo z eaznimi zavezniki povzrocijo mnozicne poboje med nedolznimi iracani mimiogrede bivsi diktator in takoimenovani mnozicni morilec ne bi pobil toliko ljudi ce bi jih pobijal z prjsnim tempom se100 let.Naslednja tocka kretenizma je obsodba Rusije ,ki je upraviceno naredila red v Gruziji ,ki je na nagovor USA naredila nerede v Osetiji ,kjer so pricakovali da se RUSIJA ne bo odzvala

 5. Nasi politiki se ocitno ne zavedajo ,da smo po izvoru Slovani ,kajti drugace ne bi kleceplazili pred germanskojudovsko navezo,in ker jimti ne dajo dela gredo prositi za denar drugega diktatorja v LIBIJO .Da pa je zalost se vecja nas predsednik vlade poskusa priskrbeti posel kriminalcu Zidarju ,zraven pa vestno vzdrzuje stike z svojo kriminalno sefico kabineta tudi po tem ,ko je ze sama uvidela da ne bo uspela izpodbiti neizpodbitnih dokazovo njeni kriminalni povezanosti.

 6. Hi, I will try to be short and understandable to the people that populate this site.

  I believe this is not the time to be putting out our own agenda about what we like or dislike.

  Julian has given his life out, for the freedom of information which has been suppressed for too long.

  Our true agenda should be to try to discover as much truth as we can about the world that was hidden from us in our school days (we were lied to).

  This will not be achieved by waiting for someone to put the Truth in your hand.

  It is You, who must wish for the Truth, and then You will know where to find It.

  With respect to You all.

Komentarji so zaprti.