had blog roni kordis had blog roni kordis

Predlagam vladi.si da se naredi test na droge pri vseh poslancih/ministrih/predsedniku v roku tedna dni

Svoje čase sem rad jedel mamila. Raznorazna. In ko gledam naše voljene/izvoljene poslance, ministre, razne predsednike, se sprašujem, če je z njimi vse “v redu”. Oz. zastavlja se mi vprašanje, kakšna mamila jedo, da govorijo takšne stvari, oz. da se obnašajo, kot da so sami na celem svetu. Priznam, takšnih mamil nisem jedel nikoli.

Nekateri so očitali Katarini Kresal, da je pristala na urgenci zaradi mamil (vir), drugi spet očitajo isto stvar predsedniku vlade Borutu Pahorju (vir)… Verjetno nista edina, na katere je padel “sum” in opravičevanje z raznoraznimi zdravniškimi potrdili ne doseže svojega. Stvar je precej bolj preprosta, kot se zdi…

Včeraj sem tvitnilpredlagam vladi.si, da se naredi test na droge pri vseh poslancih/ministrih/predsedniku v roku tedna dni.. pa da vidimo rezultate :)


Jeap. Zelo preprosto. Izbere se dan, nepričakovano, ko se s kamerami pričaka naše voljene/izvoljene poslance, ministre, razne predsednike in se jim odvzame samo en las – iz tega se naredi podrobna preiskava in se vidi kdo uživa mamila in celo katera. Sklicevanje na raznorazne pravice in svobodo je tukaj povsem nesmiselno – naj bo tako kot pri policistih, ki te ustavijo in če zavrneš strokovni pregled/pihanje, si avtomatično kriv.

Zakaj bi bilo to zanimivo? Mogoče zato, ker se taisti ljudje bojujejo proti legalizaciji drog, ker so javni uslužbenci in ker ima narod pravico vedeti..

Lahko pa se seveda motim in je boljše, da narod niti ne ve, kakšna mamila kdo jemlje/je, kajti šele potem bi bile stvari veliko bolj jasne.

p.s.: Katarina Kresal je samoiniciativno šla opraviti test glede prisotnosti drog (vir), kjer je zapisano, da so vsi testi negativni! Rispekt!

Edina stvar, ki mi pade v oči in me zmoti – vzorec je bil pravilno dostavljen?? Če to pomeni, da je Katarina prinesla svoj urin, s katerim so naredili teste, bo to povzročilo nova sumničenja – iz prve roke lahko povem, da se da tako zelo dobro opravljati takšne teste – tako sem pomagal frendu pred mnogo leti in vedno je bilo vse negativno!

 1. Kresalka je sigurno za legalizacijo drog :)
  Bo pa postala javna zagovornica drog šele takrat, če bo zavohala, da se ji obeta dovolj velika nova volilna baza. Tako je bilo od nekdaj z LDS-ovo liberalnostjo…

 2. Ne vem no. Meni je precej bolj ključno kako delajo.

  PS: Po kolk časa se pa še pokaže THC ali kaj drugega v laseh?

 3. @jm: precej dolgo :) zato so lasje precej dobra zadeva..

  http://www.concept420.com/how-long-does-marijuana-stay-system.htm
  Hair tests are even worse, since your body stores THC in the hair follicles. For this reason, the previous answers to “How long does marijuana stay in your system?” are only useful if you’re going to be forced to take a urine test. For the hair test, depending on the amount of hair that the company takes, it’s possible that marijuana could be detected up to three years after the last time that you smoke.

  Most of hair labs will only look back 90 days.Hair grows on average 1/2 inch per month,so in order to look back 90 days, you must have 1 1/2 inches of hair.

  pa tudi koka ostane dolgo v laseh :)

 4. Katarina se je kar sama šla testirat. Rezultati kažejo, da jih ne uživa.

 5. @had:
  možni scenariji:
  1. Ne bodo se testirali.
  2. Testirajo se.
  2.1. Testirajo se le nekateri posamezniki, ki jim mediji očitajo, da jemlje droge. Rezultat: vsi negativni.
  2.2. Testirajo se vsi: Rezultat: pri nekaterih ‘neznanih’ politikih (majhne ribe) dobijo sledi THC, ipd.

  Poanta: Nikoli ne bomo izvedeli, kdo se od njih drogira. Pa lahko jih testirjao vsak dan.

 6. Kaj pa pleškoti??? Štejejo tudi sramne dlake ali tiste izpod pazduhe?

 7. Čez teden? Za praznike? Kaj so pa laboratoriji krivi?

  Dejmo januarja, ko se nič ne dogaja. Za novo leto so pa itak pizdarije in bo kakšen več pozitiven. A so v EU drug testi sploh legalni, kot so v ZDA in te lahko odpustijo na podlagi njega?

 8. Hecno se mi zdi, da je sama dala kri glede testiranja za droge, medtem ko na drugi strani zavraža testiranje las???
  Njen las pa ja ni težko dobiti, razen če si jih je oblepila s salotejpom okoli glave, tako da bi lahko kakšen ki je v njeni bližini mimogrede kakšnega dobil ter ga poslal na analizo :)

 9. “V tem primeru sem za odpravo vseh dvomov naredila več, kot je potrebno in več, kot je ob takem pavšalnem obrekovanju od mene dostojno zahtevati, zato se tu zame zadeva konča,” je na vprašanje ali bi bila pripravljena na testiranje na droge poslati svoj las, odgovorila notranja ministrica Katarina Kresal.

 10. In prav ima.
  Ker sicer lahko cele dneve hodi na raznorazne preiskave. Zato pa res ne rabimo ministrice.

 11. Ma ravno o tem govorim, ona kot avtoriteta (kao) nebi smela poslušati hkrati pa tudi ne dovoljiti da jo nekdo provocira na takšen način in se mu podredi z dokazovanjem.
  V bistvu je s tem dokazovanjem prikazala sebe kot osebo ki nima avtoritete. Če je že popustila pod pritiski oz. če se je sama odločila dokazati na takšen način, ji oddaja lasa nebi smela delati težav.
  Ker pa je na nekakšen “politizirani” odgovor, ki se ponavadi skrivajo laži, ovrgla možnost tega testoranja in vse druge je nekako sama sebi v skledo pljunila.

  Načeloma je pa tako jasno in znano v tej naši preljubi Sloveniji, da četudi bi se drogirala, da se javnosti zaradi “moči” ne prikaže oz. prikaže da se ne drogira.
  S tem ne namigujem da se, ampak da imamo v našem sistemu luknje za “velike”, za katere pravila ne veljajo. Dati kri ali urin, je pa najmanjši problem zamenjati…

 12. če letijo miljarde mimo davčne direktno v žepe, potem so te zadeve niso skoraj omembe vredne. Drugače pa nekateri vemo kako se imajo napi “vladajoči” na zasebnih zabavah, ko so v enem prostoru vsi kolegi vsi enaki (da ne govorimo kaj se vse tam tudi dogaja)-čisto kontra temu kar se pojavljajo recimo v Cankrajevem dmu ipd., kot neki uglajeni ljudje… Čudim se, da ni nikoli še nič uradno posnetega ven prišlo.
  …aja saj tisto z krajo orožjem tudi niso ničesar rešili; čeprav bi lahko, če že drugega ne dobili storilca(rajši ne napišem še kaj več, kot recimo zakaj so morali policisti mirovati). Ehhh, banana republika je bila, je in bo, če bodo tile “ljudje” vodili državo.

Komentarji so zaprti.