had blog roni kordis had blog roni kordis

There are Some Things Money Can’t Buy. For Everything Else, there’s HTTP Error 408 Request Timeout

V bistvu je originalen slogan podjetja Mastercard malce drugačen – There are some things money can’t buy. For everything else, there’s MasterCard, vendar se je včeraj malce spremenil. Namreč spletna stran Mastercard je doživela obleganje – DDos in njeni strežniki so vračali HTTP Error 408 Request Timeout. In očitno se je začela prava Cyber vojna zaradi Wikileaks.

Predstavnik hekerjev skupine Anonymous – po imenu Coldblood je izjavil (vir)- “Anonymous is supporting WikiLeaks not because we agree or disagree with the data that is being sent out, but we disagree with any from of censorship on the internet. If we let WikiLeaks fall without a fight then governments will think they can just take down any sites they wish or disagree with.”

In zadel je žebljico na glavico. Upam, da bodo to sporočilo razumeli tudi predstavniki vlad, ki si sedaj poskušajo rešiti svoje riti.


Skupini Anonymous so ukinili že par Twitter računov – http://twitter.com/anon_operation, , vendar še vedno deluje račun http://twitter.com/Anon_Operationn – kjer se jih da spremljati. Prav tako pa Twitter “cenzurira” Wikileaks, ki bi definitivno moral biti trending topic (vir).

Ali sedaj sledijo napadi na Amazon, PayPal in ostale, ki so padli pod “vpliv vlad” – PayPal says it blocked WikiLeaks after U.S. government request (vir)?

Zanimiv dan in teden je pred nami. In na internetu se bo dogajalo precej zanimivih stvari. Mogoče pa se sedaj postavljajo novi mejniki interneta – cenzure in demokracije, ki je do sedaj ni bilo.

 1. Se strinjam z napisanim, razen s tistim, da Twitter cenzurira Wikileaks. Tale vir http://www.buzzfeed.com/chrismenning/is-twitter-censoring-wikileaks razloži da Trending Topics #TT bazirajo na novih zadevah, ne najbolj popularnih. To so naredili zato, da ni Justin Bieber nenehno na vrhu, drugače pa vsi hashtagi okoli Wikileaksov delujejo.

  Je pa sramotno, kaj Amerika in določene “sile iz ozadja” počnejo s to zadevo. Upam, da ne slišim več pritožb iz Washingtona kako Kitajska cenzurirra internet in preganja disidente, ker trenutno ne vidim, v čem je razlika med tema dvema imperijema. Edino, kar drži je to, da je Kitajska bolj paranoična in preganja vsako malenkost (kot npr. dekle, ki je šlo v zapor zaradi retweeta ipd) Zdaj, ko pa je nekdo snel masko Ameriki (ne mislim na navadne državljanje, temveč tiste ljudi, ki imajo vajeti v rokah), pa smo videli grdi obraz, ki se za njim skriva. Prej smo le špekulirali o teh zadevah, zdaj pa imamo dokaze.

 2. @nino: sem videl ta odgovor twitterja.. ampak tip je naredil podrobno analizo in ugotovil, da ne drzi stalisce twitterja.. sicer pa so tudi brisali racune :(

 3. we disagree with any from of censorship on the internet

  Oh yeah, ker rezultat DDoSa je pa res ful necenzurirana – dostopna vsem, to je – stran, a?
  LOL!
  (^.^)

Komentarji so zaprti.