V bistvu je originalen slogan podjetja Mastercard malce drugačen – There are some things money can’t buy. For everything else, there’s MasterCard, vendar se je včeraj malce spremenil. Namreč spletna stran Mastercard je doživela obleganje – DDos in njeni strežniki so vračali HTTP Error 408 Request Timeout. In očitno se je začela prava Cyber vojna zaradi Wikileaks.

Predstavnik hekerjev skupine Anonymous – po imenu Coldblood je izjavil (vir)- “Anonymous is supporting WikiLeaks not because we agree or disagree with the data that is being sent out, but we disagree with any from of censorship on the internet. If we let WikiLeaks fall without a fight then governments will think they can just take down any sites they wish or disagree with.”

In zadel je žebljico na glavico. Upam, da bodo to sporočilo razumeli tudi predstavniki vlad, ki si sedaj poskušajo rešiti svoje riti.


Skupini Anonymous so ukinili že par Twitter računov – http://twitter.com/anon_operation, , vendar še vedno deluje račun http://twitter.com/Anon_Operationn – kjer se jih da spremljati. Prav tako pa Twitter “cenzurira” Wikileaks, ki bi definitivno moral biti trending topic (vir).

Ali sedaj sledijo napadi na Amazon, PayPal in ostale, ki so padli pod “vpliv vlad” – PayPal says it blocked WikiLeaks after U.S. government request (vir)?

Zanimiv dan in teden je pred nami. In na internetu se bo dogajalo precej zanimivih stvari. Mogoče pa se sedaj postavljajo novi mejniki interneta – cenzure in demokracije, ki je do sedaj ni bilo.