V bivšem Centromerkurju, sredi Ljubljane, se po novem diči Galerija Emporium. V njej boste lahko pustili cel kup denarja, kajti znamke kot so Gianfranco Ferre, Roberto Cavalli, Versace Women, Marc Jacobs, United Nude, Calvin Klein, Boss, Zegna, so precej drage znamke. In povprečna slovenska plača ni dovolj za en kos iz te trgovine. V bistvu sem našel čevlje, ki so mi bili všeč, vendar me je ob pogledu na njihovo ceno – 495€ (s popustom), vse skupaj minilo. Je.bi.ga, nimam tolk!

Galerija Emporium je meni zelo všečno urejena, vendar kljub temu da sem ljubitelj sterilnosti, se mi te zdi že skoraj malce preveč v nultem nadstropju. Lepo je, da so ohranili osnovo Centrumerkurja, ki se je spominja še iz mladosti, ko smo s starši z vlakom iz Zagorja hodili v Ljubljano gledat novoletno okrašeno mesto. S tem je center Ljubljane dobil tisto, kar mu je manjkalo – to, kar ima London – prestižne stvari v samem centru mesta. V zgornjem nadstropju Galerije naj bi bila hrana – vendar je zaenkrat še ni – kar bo prijetno združilo nakupovanje in prehranjevanje, sploh v primeru da bodo cene bolj dostopne kot so cunje na policah!

V soboto se je v trgovini trlo turistov – Italijani, Hrvati, Avstrijci – Slovencev je bilo precej malo, vendar je med njimi bila tudi ministrica Katarina Kresal, s svojim partnerjem Mirom Senico in s svojim “bodyguardom”, ki ju je diskretno spremljal. To je verjetno tudi ciljna skupina, ki bo lahko nakupovala v tej Galeriji.

3 Responses to Galerija Emporium – bivši Centromerkur je kul

  1. MP pravi:

    Gradijo zmeraj bolj “prestižne trgovine”, ljudje pa imajo vedno manj denarja. Verjetno se kmalu ne bo splačalo gradit takih centrov, za peščico bogatih.

  2. Matej Žagar pravi:

    MP, žal se s tabo ne morem strinjati. Ljudje očitno še vedno imajo denar, saj ko grem v velike trgovske centre so vse trgovine in njihove blagajne polne ljudji! Celo več jih je kot včasih… samo v razmislek.

  3. zokpok pravi:

    A so že prišraufali kakšno kljuko v pomerjevalnice?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.