had blog roni kordis had blog roni kordis

Ex minister Henrik Gjerkeš – ne vozi ko piješ alkohol

Malce več kot eno leto je, sedaj že ex minister za lokalno samoupravo Henrik Gjerkeš, zdržal na svojem položaju. Včeraj je odstopil, ker so ga “ulovili” policisti z zavidljivih 1,35 promila (oz. 0,64 po novem, kjer je dovoljeno 0,24), ki naj bi bili posledica novoletne zabave.

In to je minister taiste vlade, ki dviguje kazni za alkoholizirane voznike v nebo?? Da ne bo pomote. Ker ne pijem alkohola, je kazen za alkoholizirane voznike lahko tudi 10.000 eurov in zaseg vozila! Moti me predvsem to, da ljudje, ki naj bi bili zgled državljanom, saj smo jih mi “postavili na piedestal” nimajo očitno niti trohice razuma – namesto da bi, če se ga je že napil na novoletni zabavi poklical svojega šoferja, ali pa naročil taksi na “naše stroške”, se gre človek, ki mu je zaupana precej velika odgovornost takole osramotiti.


Vendar on ni edini, od naših vrlih “izvoljencev”, ki so pregloboko pogledali v kozarec. Spomnimo se lahko Zmaga Jelinčiča, Antona Anderliča in “bohve” kateri ostali so še vozili pod vplivom alkohola, vendar so imeli srečo.

Ne vozi ko piješ alkohol – naj to ne velja samo za ministre in poslance, ampak tudi za vse ostale državljane RS!

 1. “Ne vozi, ko piješ alkohol”.
  Najprej, kateri alkohol? Jih je namreč še pa još, od metanola, etanola dalje.
  Nihče ne pije alkohola per se, temveč takšne in drugačne mešanice, kjer je alkota redko več od 20%
  Po tvojem se ne sme voziti in hkrati cuzati iz flaše. Očitno pa ni nič narobe, če se ga najprej naliješ in šele potem voziš.

  “naj to ne velja samo za ministre in poslance, ampak tudi za vse ostale državljane RS!”
  Tujci ga torej lahko komot žlampajo

 2. @anonymous: verjetno si se v zadnjih parih letih peljal po avtocesti? ce si se, potem ti je verjetno jasno zakaj taksen naslov..

  in ce smo pikolovski.. torej pivo ni alkohol? poskusi prepricati policista, ko te ustavi v to..

 3. o, shit, anonymous, tolk zateženga commenta pa že zelo dolgo nisem prebral, pa dnevno vidim kar precej svinjarije na spletu. sej ni čudno, da je atmosfera v sloveniji in svetu tolk živčna, če taki kot ti zlivajo svoj e-žolč na vsakem koraku.

 4. hehe trola se takoj spozna. Če on to nalašč zajebava al je pa sam tečnoba :)

  Gjerkeš ima vsaj jajca in se pokesa za storjeno dejanje. Pa ne da ga opravičujem :)

Komentarji so zaprti.