Malce več kot eno leto je, sedaj že ex minister za lokalno samoupravo Henrik Gjerkeš, zdržal na svojem položaju. Včeraj je odstopil, ker so ga “ulovili” policisti z zavidljivih 1,35 promila (oz. 0,64 po novem, kjer je dovoljeno 0,24), ki naj bi bili posledica novoletne zabave.

In to je minister taiste vlade, ki dviguje kazni za alkoholizirane voznike v nebo?? Da ne bo pomote. Ker ne pijem alkohola, je kazen za alkoholizirane voznike lahko tudi 10.000 eurov in zaseg vozila! Moti me predvsem to, da ljudje, ki naj bi bili zgled državljanom, saj smo jih mi “postavili na piedestal” nimajo očitno niti trohice razuma – namesto da bi, če se ga je že napil na novoletni zabavi poklical svojega šoferja, ali pa naročil taksi na “naše stroške”, se gre človek, ki mu je zaupana precej velika odgovornost takole osramotiti.


Vendar on ni edini, od naših vrlih “izvoljencev”, ki so pregloboko pogledali v kozarec. Spomnimo se lahko Zmaga Jelinčiča, Antona Anderliča in “bohve” kateri ostali so še vozili pod vplivom alkohola, vendar so imeli srečo.

Ne vozi ko piješ alkohol – naj to ne velja samo za ministre in poslance, ampak tudi za vse ostale državljane RS!