Gremo po vrsti, da bodo okoliščine bolj jasne. Včeraj zvečer je bila v Cankarjevem domu, v organizaciji Red Bulla, premiera filma Marka Grilca Grilomentary (o tem bom še pisal). Ker se je istočasno v Cankarjevem dogodku dogajala svečanost ob 20. obletnici plebiscita, je bil problem s parkingom. Sam sem čakal na dostop do parkinga pred Maxijem skoraj pol ure (20:15). Ko sem čakal na parking, se je mimo mene sprehodila Katarina Kresal in Jerca Legan, za njima pa še cel kup “pomembnežev” (ampak to je druga zgodba).

Ko mi je uspelo priti na parking, sem med vzvratnim parkiranjem skoraj zadel ob tripod (ker je bilo parkirišče popolnoma polno, obstaja možnost, da je avto, ki je zapustil parkirišče pozabil stojalo tam – torej okoli 20:45 ure – parkiran v prvi vrsti pred NLB), ki je stal za avtomobilom. Ker je bilo okoli precej TV ekip, sem bil prepričan, da je tam s svojim namenom. Minile so skoraj tri ure, ko sem prišel ven iz Cankarjevega doma (film je bil odličen, družba še boljša) in sem se vračal do avta, je za njim še vedno stal tripod.

V tistem trenutku sta mimo prišla dva precej mlada fanta, krepko “zabeljena” z alkoholom, ki jima je očitno padel v oči tripod. Debata je šla nekako takole “stari, poglej to stojalo, a bi ga lahk prodala?”. In ko ga je eden od njiju že prijel sem dvignil glas, da naj ga kar tam pustita, ker ga bom pospravil. Malce čudno sta me pogledala in odšla naprej proti Maxiju. Jaz pa sem se odločil, da ga dam v avto in odpeljem s seboj.


Namreč, stojalo Vinten s takšno glavo je preko palca vredno vsaj 3000 eurov. Definitivno je last ene izmed televizij in glede na to, da jih ni ravno veliko v Sloveniji, bodo danes verjetno nekje pogrešali to stojalo. In ne samo to, nekdo se bo moral zagovarjati, zakaj ni pospravil zadeve.

Seveda bi bil lahko jaz tiho in bi ga na eBayu prodal za primerno ceno, vendar sem ga včeraj vzel ravno s tem namenom, da ga dobi pravi lastnik nazaj, namesto da ga kakšen “mulc” vzame, ali po možnosti uniči. Zdajle se v bistvu sprašujem če sem ravnal sploh pravilno? Ali mogoče ne bi bilo boljše da bi ga pustil tam? Ali pa bi ga celo moral nesti na policijo??? Kako se ravna v takšnih situacijah?!

Torej, če veste čigav je, oz. katera televizija uporablja ta model, mi sporočite v komentarju, oz. na elektronski naslov had at had.si, če je vaš pa prav tako in ga dobite. In hvala, ker tole obvestilo širiti med svojimi kolegi – mogoče pa nekomu ne bo treba plačati stojala in bo imel malce polepšan Božič?

Naj še omenim – tripod nima nobene nalepke, da bi lahko vedel čigav je. In če se javi več “lastnikov” bom preveril sam, kdo je pravi lastnik.

Če se v roku tedna dni ne javi nihče, bom smatral da ga “lastnik” na pogreša in ga bom dal na dražbo, denar pa bo šel v dobrodelne namene!