Funkcionarji stranke SDS na državni, lokalni in evropski ravni morajo v blagajno stranke SDS prispevati polovico svoje plače, prav tako morajo polovico svojega honorarja nakazati tudi župani, svetniki in predsedniki krajevnih skupnosti – zaradi likvidnostnih težav stranke SDS! In to taiste stranke, ki bi rada rešila Slovenijo pred situacijo v kateri je zdaj? Saj se hecajo, mar ne?

Poglejmo po drugi strani tole zgodbo – SDS stroj deluje odlično tudi v takšnih razmerah – nihče se ne pritožuje, da bo moral plačati ta znesek, ampak se celo vsi strinjajo z njim. Kako pač ne, ko pa jih je stranka SDS “ustoličila” in dobivajo zneske, ki bi jih sicer verjetno ne?!?

Če bi Pahor rekel v parlamentu, da bodo vsi poslanci dobili polovično plačo zaradi trenutne situacije v Sloveniji, bi, stavim glavo, nekateri začeli groziti z referendumom… Ampak ne, stroj je stroj in proti svojim ne moreš dvigniti glasu!


Čestitke Janezu Janši, ker ima tako ubogljiv in predvsem tako “dobro naoljen” stroj za seboj. Vendar se vseeno sprašujem kako se lahko stranka znajde v takšnih razmerah, če nam taisti poslanci vodijo državo – torej tukaj nekaj ne štima, oz. kako bodo takšni ljudje vodili državo, če se zakalkulirajo že pri stroških svoje stranke??

Vendar naslednjič ko bo nekdo iz stranke SDS pametoval kako naj se rešuje “recesija” v Sloveniji, naj mu prvi sogovornik vrže v brk njihove likvidnostne težave. Da o podatku, da so dobili obrestno mero za kredit pri ABanki 1,3 odstotka+ EURIBOR, niti ne govorimo. Takšne obrestne mere ni dobila niti Dimičeva.

p.s.: še nečesa ne razumem pri vsej tej zgodbi. Zakaj politične stranke dobivajo denar iz proračuna?? SDS prejema mesečno 51.731 eurov od oktobra, pred tem so prejemali še 14.000 eurov več? Kaj pa če bi se strankam to ukinilo in ne bi v politiko več rinili ljudje, ki ne znajo poskrbeti niti za svoja kljuseta??