Funkcionarji stranke SDS na državni, lokalni in evropski ravni morajo v blagajno stranke SDS prispevati polovico svoje plače, prav tako morajo polovico svojega honorarja nakazati tudi župani, svetniki in predsedniki krajevnih skupnosti – zaradi likvidnostnih težav stranke SDS! In to taiste stranke, ki bi rada rešila Slovenijo pred situacijo v kateri je zdaj? Saj se hecajo, mar ne?

Poglejmo po drugi strani tole zgodbo – SDS stroj deluje odlično tudi v takšnih razmerah – nihče se ne pritožuje, da bo moral plačati ta znesek, ampak se celo vsi strinjajo z njim. Kako pač ne, ko pa jih je stranka SDS “ustoličila” in dobivajo zneske, ki bi jih sicer verjetno ne?!?

Če bi Pahor rekel v parlamentu, da bodo vsi poslanci dobili polovično plačo zaradi trenutne situacije v Sloveniji, bi, stavim glavo, nekateri začeli groziti z referendumom… Ampak ne, stroj je stroj in proti svojim ne moreš dvigniti glasu!


Čestitke Janezu Janši, ker ima tako ubogljiv in predvsem tako “dobro naoljen” stroj za seboj. Vendar se vseeno sprašujem kako se lahko stranka znajde v takšnih razmerah, če nam taisti poslanci vodijo državo – torej tukaj nekaj ne štima, oz. kako bodo takšni ljudje vodili državo, če se zakalkulirajo že pri stroških svoje stranke??

Vendar naslednjič ko bo nekdo iz stranke SDS pametoval kako naj se rešuje “recesija” v Sloveniji, naj mu prvi sogovornik vrže v brk njihove likvidnostne težave. Da o podatku, da so dobili obrestno mero za kredit pri ABanki 1,3 odstotka+ EURIBOR, niti ne govorimo. Takšne obrestne mere ni dobila niti Dimičeva.

p.s.: še nečesa ne razumem pri vsej tej zgodbi. Zakaj politične stranke dobivajo denar iz proračuna?? SDS prejema mesečno 51.731 eurov od oktobra, pred tem so prejemali še 14.000 eurov več? Kaj pa če bi se strankam to ukinilo in ne bi v politiko več rinili ljudje, ki ne znajo poskrbeti niti za svoja kljuseta??

13 Responses to Kovačeva kobila je vedno bosa, oz. stranka SDS v likvidnostnih težavah

 1. (jm) pravi:

  SDS je že od nekdaj hotela imeti delež plače svojih funkcionarjev. In so zaradi tega že imeli težave z lastnimi ljudmi. Mislim da je bil Ivo Hvalica tudi zaradi tega v težavah.

  Zakaj dobivajo denar? Hočeš nočeš na koncu vse plačamo davkoplačevalci. Bolje da dobijo transparentno na osnovi rezultata, kot da bi “kradli”. Sicer se pa ne slepim, da če je prvo, drugega ni.

 2. smoger pravi:

  Upam, da jim ostane kaj denarja za svetilnik. :( :P

 3. Rado pravi:

  “Stranka SDS se hvali v Slovenskem tedniku, dne 16. maja, 2008 da ima 800.000 EUR profita.”

  Še pred dvema in pol letoma v raju, zdaj pa skoraj obubožani? Ja, ja, tako je, če nimaš sistemskih (Patrijinih) prilivov.

  Vir: http://rado.blog.siol.net/2008/07/25/projekt-slovenski-tednik-ali-sesipanje-opozicije-z-davkoplacevalskim-denarjem/

 4. Matjaz pravi:

  Had, malce si krivičen. Če ti država zmanjša dotacijo 14.000 mesečno na katero si računal pri odločitvi za investicijo in prenovitvijo stare vile v objekt s konferenčno dvorano in več sobami za sestanke, potem je jasno, da moraš najti drugo rešitev.
  SDS jo je našla hitro in to ne na račun davkoplačevalcev.
  Tudi druge stranke so v likvidnostnih težavah, ampak raje skubijo gospodarstvo.

 5. Jaka B. pravi:

  Had, primerjaj še višino EURIBORA v primeru Dimičeve in SDS. Naenkrat njihovo posojilo ni več tako ugodno.
  Rado, po podatkih računskega sodišča so še lani imeli polmilijonski plus.

 6. Rado pravi:

  Članstvo v elitnih strankah se plača!
  To je vendarle jasno.
  In tu se stranka SDS približuje nekdanji elitni stranki – Zvezi komunistov, ki so jim trgali že pri plači, celih 10 %. In to vsak mesec.

  Jaka,
  seveda so še lani imeli plus, ko pa jim je Patria poslala še poračun za nazaj. Pri Fincih tu ni pardona. Kar so se zmenili, to velja!

 7. bt pravi:

  Rado: preproste razlage so za preproste ljudi. Ta vlada je imela 2 leti časa da kaj najde in še 2 leti, kolikor jih imajo, se ne bo nič zgodilo. Ista zgodba kot z orožjem v Mariboru. Tri leve vlade so bile v času afere pa niti do obtožnic ni prišlo.

  To, da dajejo iz lastnih žepov je kvečjemu častna reč. “Put your money, where your mouth is”.

  Od kje pa misliš, da se stranke smejo financirat? A naj delajo tako kot Jankovič, ki zahteva povratne dotacije mogoče?

  Zakaj niso dobili več denarja drugje pa sami bolj vedo. SDS očitno le nima toliko direktorjev, kot bi kdo mislil.

  Lahko pa to razlagaš tudi da niso sposobni dobit denarja drugje. Enačit to s protikriznimi ukrepi je pa malo preveliko poenostavljanje. Naša država se je zadolžila in to v precej večjem deležu kot SDS in ne pri Abanki in ni ji še potrebno vračat.

 8. markopigac pravi:

  Jebiga. Nič ni zastonj. To, da so nekateri politiki, se morajo zahvaliti SDS oz Janezu Janši ali kakšnem lokalnem šerifu, saj v nasprotnem primeru ne bi bili na listi, v parlamentu ali župani.

 9. markopigac pravi:

  Pa to niti ni tako zelo drastično. Poznam stranke, ki so imele idejo, da bi poslanci redno odvajali del svojega prihodka v strankarske namene.. Pa to ni bila SDS ;)

 10. Kdo je že Janez Janša??

 11. Boštjan pravi:

  “Had, malce si krivičen. Če ti država zmanjša dotacijo 14.000 mesečno na katero si računal pri odločitvi za investicijo in prenovitvijo stare vile v objekt s konferenčno dvorano in več sobami za sestanke, potem je jasno, da moraš najti drugo rešitev.”

  Matjaž, si tako pravičen tudi ko gre za to, da je SDS Ljubljani vzela miljone evrov, na katere je Janković računal, in je zdaj prisiljen zmanjševati stroške drugje po mestu, po tem pa SDS po njem udriha, češ da se zadolžuje?

  Se opravičujem za offtopic…

 12. Janez pravi:

  … seveda je levi trojček te milijone sedaj Ljubljani vrnil. Aja. Ne ni jih. Kako pa to?

 13. grega pravi:

  he he he Had a ni SDS tista stranka,ki je v 90h z orožjem obogatela, v prejšnem mendatu z patrijo nafilala svoj budget, ki je vse pokradla, ki ima za sabo bogato elito(direktorje) da cerkve ne omenjam, ja kako pa to da so brez ficka, a ni zanimivo da z nasprotne opcije nikoli ne slišimo o kakih finančnih težavah????
  Nevem sicer kje si prišel da teh podatkov, da SDSovci polovico plače dajejo stranki, najbrž pa bi prišel do zelo zanimivih rezultatov na to temo, če bi polovico časa kot ga porabiš za sds, namenil tudi drugi, vladujoči opciji:)
  ajde pa da vidimo tvojo novinarsko raziskovalno žilico, pa če boš sposoben še ene prave mere objektivnosti bo dobrodošlo:)
  Aja no pa naj za konec povem le še to, da nisem kak ta “bel”, ali SDSlover, celo nasprotno, da nebo nesporazuma, pišem pravzaprav zato ker je tale članek totalno kontradiktoren tistemu, kar nam nekdo vseskozi želi prikazat.
  razišči:)
  LP
  aja pa srečnega in zdravega:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.