Pop up oglasi so moteči. Že od nekdaj. Predvsem pa odvrnejo obiskovalca od nadaljnega raziskovanja. To so ugotovili že leta 2005 (vir). Vendar pri nas je očitno drugače, ko si medijske hiše privoščijo pop up oglaševanje svojih “oglasnih prilog” s pop up oglasi na osnovni strani.

Hudiča no. Smo leta 2011 in mislim da tudi uporabnik v tem primeru šteje (!) – nekako še prebavim da medijske hiše za svoj “kolač” prodajo takšno oglaševanje naročniku, vendar to, da same svoj promet vodijo s pop up oglasi na podstrani, pa je NO GO! Obstaja cel kup bolj galantnih prijemov – in ne, 24ur niso takšen primer ko linkajo štiri vrstice teksta, da bi “odpeljale” obiskovalca na drugo tematsko spletno mesto!

6 Responses to Sovražim pop up oglase!

 1. Zalb pravi:

  Firefox z dobro skonfiguriranim AdBlockPlus-om reši vse tovrstne zagate.

 2. had pravi:

  @zalb: :) sam potem ne bi mogel videti taksnih “cvetk” :))))) pa ne bi imel nad cim pizditi v soboto zjutraj :)

 3. DJ pravi:

  Pop-up so (bili) tako moteci, da imajo blokado zanje vsi pomembnejsi browserji ze nekaj casa “serijsko vgrajeno”. :) Ampak pri zgoraj omenjeni zadevi so nemocni in res pomaga le Adblock (ali pa kaksen NoScript). ;)
  Edinole ena stvar mi ni jasna – v nastavitvah browserja je eksplicitno navedeno, naj odpre morebitna dodatna avtomatsko lansirana okna kot nov zavihek (vcasih je bila v IE prava mora, ko so se okna odpirala po nepotrebnem), a kljub temu nekatere strani “uspejo” odpreti stran kot loceno okno.

 4. markopigac pravi:

  Meni gredo na živce tudi tisti oglasi, ki se pojavijo čez cel zaslon (Dnevnik, Večer), ko ravno bereš neko stvar in zaslon miruje … na koncu pa je še “zapri” križec le fiktiven (te zmede), vse v želji, da odpreš stran. V resnici se nahaja nekje desno zgoraj.

 5. Nejc pravi:

  Ugibam, da misliš na oglase, ki gre direkt čez vsebino strani (popover) in ne oglase, ki so odprejo v novem oknu (popup).

 6. had pravi:

  @nejc: mea culpa :) drzi.. popover :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.