Kdor je preko spleta poskušal kupovati v tujini je pogosto naletel problem pošiljanja v Slovenijo. Slovenija za veliko spletnih trgovin ni na seznamu, kamor bi oni poslali izdelke in občutek, da nismo v EU je vedno znova prisoten v takšnem primeru. Kakšno leto nazaj sem odkril Borderlinx, ki zelo preprosto rešuje to zadevo. Ko se prijaviš v njihovo storitev, dobiš naslov v Angliji – na sedežu distribucijskega podjetja, kamor lahko naročiš stvari iz spletne trgovine (omogočajo tudi nakupe iz ZDA) – do tukaj je storitev zastonj.

Borderlinx služi s pošiljanjem paketov naprej v Slovenijo, kar pa seveda zaračuna po ceniku: primer, do 1kg težka zadeva, ki jo naročiš na naslov v Angliji in ti jo pošljejo v Slovenijo moraš doplačati 36 eurov (vir). Precej drago, sploh v primeru da kupuješ poceni stvari, kjer je ta strošek pošiljanja višji od nabavne cene. Preko Borderlinxa je prišlo v Slovenijo precej veliko število iPhonov4!

Med včerajšnjim nočnim brskanjem po spletu sem odkril domač Borderlinx projekt http://www.izanglije.com/, ki pa je predvsem cenovno bolj ugoden: zgornji primer bi preko izanglije.com stal 19,90 eurov, kar pa je že precejšen prihranek. Poleg tega omogočajo še storitev, ki se mi zdi zanimiva – oni za vas kupijo stvar v trgovini v Angliji?? in jo pošljejo na vaš naslov – tega sicer ne štekam povsem, ampak če to pomeni, da sem jaz našel stvar ki jo ne prodajajo v tujini, ampak v specializirani trgovini in jo gredo oni iskati in mi jo pošljejo v Slovenijo – thumbs up!


Zadeve nisem preizkusil, torej ne morem soditi o kvaliteti storitve, mi je pa všeč, da nekdo reciklira uspešno in kvalitetno idejo, pri kateri bomo imeli korist tudi nakupovalci v Sloveniji. Če je že kdo preizkusil storitev, ali ima kakšno informacijo o tem, naj sporoči – da ne bom ravno jaz “testni zajček”!

Zakaj so mi takšne storitve všeč? Ker rešujejo tiste probleme, ki jih imamo ker smo iz Slovenije. Kot da ne bi bili v EU, oz. kot da bi bilo pošiljanje v Slovenijo nekaj zakompliciranega in predvsem nemogočega. In ravno zaradi tega imajo domače spletne trgovine precej več dela, kot bi ga imele sicer in še cene bi morali spustiti, da bi lahko konkurirali cenam, ki se najdejo v tujini. Do takrat pa se bo treba posluževati takšnih in drugačnih storitev, ki to omogočajo.

p.s.: ali kdo od vas uporablja kakšno drugo storitev, preko katere dobiva pakete v Slovenijo?

11 Responses to Slovenski Borderlinx – izanglije.com – kupi v angliji, uživaj doma

 1. abcd pravi:

  Tisti, ki živijo ob meji, lahko naročijo na naslov lokalnega poštnega servisa in pridejo osebno iskat. To delamo Primorci kar nekaj let. Naročiš v Trst, ko pride, te pokličejo in dvigneš. Plačaš skladiščenje (vsaj en dan). Ponavadi ne gre čez 10 eur.

 2. had pravi:

  @abcd: tega pa nisem vedel.. evo.. fovs :) kaj naj recem drugega..

 3. McFly pravi:

  Nekateri na način abcdja naročajo tudi če ne živijo ob meji.
  Če dostava v Slovenijo stane 200€!!! v Beljak pa 20€ se računica izide tudi iz Ljubljane (paket velikosti 1,5x1x0,3m).

 4. had pravi:

  @mcfly: na kateri naslov? hudica.. kje jaz zivim :) da placujem borderlinxu

 5. McFly pravi:

  “Poštno ležeče” na najbližjo pošto čez mejo.

  http://slo-tech.com/forum/t422827

 6. Markopigac pravi:

  Enako za nas, ko smo ob avstrijski meji, posta pa oddaljena 2km. Lezarnina je zastonj!

 7. Jest pravi:

  Ponavadi je problem, ker veliko podjetji NE posilja na postne predale ali na postno lezece… :)

 8. Joker pravi:

  Ok ideja že, za iphone, ipad že; ampak kaj hudiča pa še kopujete, da ne bi recimo iz anglije poslali v SLO?? Večje trgovine pošiljajo v SLO, adidas,nike; vse drugo se dobi pa na ebay; z kar ugodno poštnino, se že najde….

  Ni mi jasno…

  lp

 9. dijaski net pravi:

  Vrjetno je treba vnaprej plačat a ne?
  Je že kdo naročal, je varno? Od kje predlagate naročitev iPhona?

 10. nena pravi:

  Ma ni glih čist tko, no…ne vedno.
  Jaz sem v januarju iz Nemčije kupila pomivalni stroj Bosch. In če se malce potrudiš (beri si vzameš več časa) in poiščeš prodajalca, ki je seveda ugoden ter preverjen, še vedno profitiraš. Osebno sem kupila pomivalni stroj, ki v Slo sploh še ni bil dobavljiv, plačala pa sem ga s stroški zavarovane pošiljke vred toliko, kot da bi v Sloveniji kupila stroj za dva razreda slabšega. Torej računica je. Enako je bilo z SAECO avtomatom za kavo. Zanj bi takrat v Merkurju odštela 1.600,00€, mene pa je iz Hanovra s poštnino vred koštal 790,00 €. Da ne govorim, da so mi ob nakupu podarili dva kg kave, čistila (ni veliko, je pa pozornost).Uvoz iz Amerike…zgodba nekoliko drugačna, ker je uvoz v EU, vendar se še vedno izplača, če te “servisira” Fedex, ki je v primerjavi z UPS cenejši in iz mojih izkušenj zanesljiv, pa res večino kupujem v Ameriki, paziti je potrebno le pri vtičih za el.aparate. Na problem sem naletela le 2x, pa še to pri nas na carinjenju. Iz teh dveh problemov sem se naučila, da nikoli ne naročam v času visokih političnih obiskov, ker gre vse v karanteno za 1 teden (plačaš skladiščenje) ter kadar naročam profesionalno opremo, pošljem carini prospekt, da sploh ve kaj in koliko naj carini. Sicer pa tako plačila preko PayPal-a, kot stroški vse bp in seveda ceneje, kot pri nas.

  Bodite lepo, Nena

 11. Žan pravi:

  Zdravo!

  Ja, jaz sem celotno zadevo sprobal in meni se zdi super! :) Celotni test je na voljo tule: http://zpokerznik.blog.siol.net/2012/07/18/izanglije-com-test-na-dlani/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.