Ko sem prvič videl doublerecall oglasni blok na spletnem mestu Playboy.si, nisem točno vedel ali mi je všeč ali se mi zdi to moteča stvar. Čez čas, ko sem še parkrat videl na različnih drugih spletnih mestih, predvsem pa v drugačnih pozicijah, pa sem ugotovil da se mi ideja zdi fenomenalna.

Doublerecall je je storitev podjetja R3 d.o.o. (a patent pending technology by DoubleRecall Inc.), ki ima svoj sedež podjetja v Celju. Vse skupaj pa je precej preprosto. Ljudje smo siti in “preobjedeni” oglasnih pasic, ki jih je ponavadi na spletnih straneh veliko več kot vsebine. Doublerecall pa stavi na povsem drugo dimenzijo oglaševanja – kot so sami zapisali

DoubleRecall obiskovalce spletnih strani angažira s sporočilom vaše znamke in jim v zameno ponudi dostop do kvalitetnih premium vsebin brezplačno

Na njihovem spletnem mestu so podani tudi rezultati, ki naj bi jih oglaševalci dosegali z njihovim sistemom – 11x večja učinkovitost pri priklicu vaše blagovne znamke ali sporočila (vir), kar je definitivno veliko večji CTR kot pa pri navadnih pasicah, ki so precej moteče in ponavadi so povsem nesmiselne. Definitivno ta sistem omogoča razvoj medijskih vsebin na spletu v smer, kamor so se nekateri mediji odločili da gredo – v naročnino za članke, ali pa celo mesečno naročnino.


Ta sistem precej dobro rešuje to zadevo – je pa odvisno od založnika, kako dobro zna prodati svoj oglasni prostor – če ga zna za isto ceno, kot naj bi bila cena plačljive novice, potem je to win-win-win situacija. Samo upam, da naši spletni mediji razmišljajo v to smer in da se bodo lotili implementacije ideje – z njo bodo dosegli veliko več, kot pa sedaj dosegajo s plačljivimi članki, ki ljudem niso všeč – edino če prinašajo res dodano vrednost, ali pa nišne informacije.

V bistvu sem zelo na hitro ugotovil še eno prednost Doublerecalla, ki bi jo lahko preprosto implementiral. Za komentiranje, ko je ponavadi potrebno vpisati captcho, bi lahko preprosto uporabil njihov sistemin ubil dve muhi na en mah.

9 Responses to Doublerecall – povečajte priklic svoje blagovne znamke

 1. andraz pravi:

  To je lahko cisti hit.

 2. Andrej Novak pravi:

  Pritrjujem. Vendar mi gre na Dnevnik.si vseeno na živce, ko prepisujem glupe oglasne tekste npr. Tuš mobila. Ker je bila vsebina prej prosto dostopna (brez ovir), bi seveda raje videl, da sprememb ne bi bilo. Verjetno me bo realnost privadila :-).

 3. had pravi:

  @andrej: hocejo placljive vsebine.. in vseeno se mi tole zdi, precej boljse – ceprav.. po drugi strani pa ti gre potem cel dan tus mobil po glavi – sploh ker je se v rumenem okviru in je cist pobrendiran.. in ja, tudi meni se to dogaja :)

 4. jakaracman pravi:

  @Andrej: moto te zato, ker doslej ne vsebine niso bile plačljive, čeprav bi morale biti. Niso bile enostavno zato, ker ni bilo hitrega in praktičnega sistema plačevanja.
  Na http://www.avto.magazin.si so bili včasih testi plačljivi, preko Monete. Preveč komplicirano, trja predolgo ipd … Zato so bili vmes odklenjeni – zdaj jih bodo pa spet oglaševalci plačevali … Preprosto za uporabika in koristno za založnika.

 5. tantadruj pravi:

  Jaz 10x raje prepisem dve besedi kot pa iztrgam € iz zepa za vsak clanek. Ce tega ne bo prevec, bo kul.

 6. S pravi:

  Zanimiva ideja :)
  Je res da je odzivnost veliko večja, saj obiskovalec “mora” vstaviti besedo/besede v spodnje polje če želi videti vsebino.
  Kar lahko pripelje do podobnega efekta kot so reklame na televiziji, ko prikazujejo dolge oglasne bloke, ki gre večini tako in tako na živce.
  Mogoče je lahko to tudi kontra reklama, ki bodo produkt zasovražili ravno zaradi takšnega vsiljevanja.
  Recimo pri bannerjih jih lahko “zablokiraš” medtem ko tukaj nimaš druge možnosti.

  Nevem, pustimo se presenetiti, kako bo javnost sprejela ta inovativni pristop :)

 7. dwqr pravi:

  patentirano :)

  doublerecall = recall

  http://www.solvemedia.com/index.html

 8. Aljosa pravi:

  Moti me, da moram v roke prijet tipkovnico. Pa naj bo fizična ali virtualna (Telefoni …).

 9. kr en pravi:

  to je pa en velik bull shit.naj odstranijo tale sekeret od double rekol…naj bodo vsebine prosto dostopne pa brez teh nadleznih zadev.ajde

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.