had blog roni kordis had blog roni kordis

Pomivalni stroj – moj dobar drugar

Moj dobar drugar – je besedna zveza iz tega video posnetka – Misa Tumbas – Metalika moj dobar drugar. Pomivalni stroj ima v tem zapisu glavno vlogo, čeprav bi še malce več kot leto nazaj trdil ravno nasprotno – da pravi moški pomivajo posodo v kuhinji ročno. Nekako tako sva bila tudi dogovorjena doma, namreč dokler se mi bo dalo pomivati posodo na roke, jo bom pomival jaz – kajti sam sem tako hotel.

Pomivalni stroj je za “pusije”. Tako sem razmišljal precej dolgo časa in moje prepričanje trdno zagovarjal z nesmiselnimi argumenti, da so pomivalne tablete drage, da gre veliko vode za pranje, da posoda ni nikoli tako dobro pomita, kot če jo pomiva “pravi moški” na roke. Samo neumnosti, vendar sem bil trdno prepričan da se nama za tistih par “črepinj” na teden ne splača kupovati pomivalnega stroja.

Ampak stvari se spreminjajo. Tudi jaz očitno odraščam in dopuščam, da ima kdo drug prav. In tako je bilo tudi v primeru pomivalnega stroja, ki sem se ga krčevito branil – ne, nisem se bal, da bi prevzel vlogo “pravega moškega” v hiši, da ne bo pomote.


Kozarce, predvsem tiste s peclji pomivalni stroj veliko lepše umije, kot sem jih jaz kdajkoli, prav tako pa mu do sedaj še ni uspelo razbiti nobenega kozarca, kar zase ne morem trditi. Pomivalni stroj napolniva v parih dneh – predvsem šalice za čaj, mleko in kakšne večje posode za solate, torej je tudi poraba tablet minimalna – pa tudi cena le teh ni pretirana. Če pomislim koliko časa sem moral imeti odprto vodo, da sem ročno pomil za pol pomivalni stroj posode, potem mi je povsem jasno, da sem je porabil veliko več, kot jo porabi stroj sedaj.

In tudi argument, da moški pomiva ročno posodo je odletel na smetišče zgodovine. Toliko časa sem se branil pomivalnega stroja, da sem v bistvu pozabil, da je bilo vse skupaj samo princip in da sem povsem vesel, da sem se končno vdal – v bistvu se nisem vdal, ampak sem bil postavljen pred dejstvo, ko sem pomivalno stroj zagledal sredi kuhinje. Ampak to je že drugo poglavje.

Če se izrazim v “facebook izrazoslovju” – všečkam pomivalni stroj!

  1. Midva sva vzela majhnega (45cm) bolj kot ne zaradi prostora. Zatokake velike rjnlge 8tako pravijo pri vas tem posodam) ne moram stlačiti vanj. Se pa v dnevu dneh napolni, uporabljamo GEL in ne tablete (no ja včasih ni vse čisto na eks), svapa z gelom bolj zadovoljna kot s tabletami. Pa SOOOOL je važna. Mene je stroj prepričal.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja