had blog roni kordis had blog roni kordis

Informacije o čakalnih dobah na spletnem mestu Inštituta za varovanje zdravja RS

Včeraj je bila v medijih predstavljena informacija, da je mogoče na spletu dobiti informacije o čakalnih dobah v zdravstvu in sicer na spletnem mestu Inštituta za varovanje zdravja RS – oz. na naslovu http://www.ivz.si/?ni=196. Vendar slednje, povezave nisem opazil najprej na članku v spletni ediciji Dnevnika.

Ker me je začelo vse skupaj zanimati, sem poiskal še ostale članke na to temo in preveril, ali so dodali povezavo, da ljudem ni treba iskati in odkrivati toplo vodo:

 • Po novem preverjanje, kaj se dogaja z bolniki na čakalnih seznamih (dnevnik) – NI povezave
 • Krajšanje dob deluje, a ne popolno (zurnal24) – NI povezave
 • Čakalne dobe ponekod krajše tudi do 60 odstotkov (rtvslo) – povezava
 • Kaj napoveduje »čistilna« akcija v zdravstvu? (delo) – NI povezave
 • Čakalne dobe v zdravstvu že krajše (siol) – NI povezave
 • Čakalne dobe v zdravstvu so se skrajšale (mariborski utrip) – NI povezave
 • Ups. Pogled na tole pa ni tako lep, kot bi moral biti. Ampak gremo po vrsti, da bo vse skupaj lažje razumeti.


  Slovenskim medijem, ki so prisotni tudi na internetu je razumevanje dejstva, da ljudje na spletu iščejo informacije ki so uporabne, očitno nekaj povsem nerazumljivega. Kakopačne, ko je večina zgoraj omenjenih člankov povzetek, ali pa celo kopiranja novice STA, ki jo potem povzamejo vsi naši mediji in jo objavijo na spletu. Kje je dodana vrednost za obiskovalca spletnega mesta? In potem bi taisti mediji uvajali plačljive vsebine na spletu? Ne ga srat, prosim lepo!

  Poskrbite za informacije, ki jih ljudje iščemo, oz. poskrbite da boste ob pisanju o določeni temi tudi naredili povezavo do dotičnega spletnega mesta, kjer bomo lahko našli več informacij o tej temi – in bojazen, kot sem jo slišal že večkrat, da se s tem odganja obiskovalce, ki se ne vračajo več nazaj sploh ni na mestu – če boste obiskovalcu ponudili kvalitetno informacijo in ne kopi/paste vsebine iz STA, potem se bodo le ti radi vračali.

  Če bodo obiskovalci za to, da bodo našli informacije o čakalnih dobah na spletu, o katerih vi pišete, preiskati pol Googla, potem to ni dobra uporabniška izkušnja! Ravno nasprotno, ko pregledaš tri članke, kjer ni vstavljene povezave, te mine vse skupaj in poguglaš in dobiš relevantno informacijo.

  Linkanje je kul – sharing is caring!

  p.s.: tudi sam pregled čakalnih dob na spletni strani IVZ je vreden svoje kritike – GenerateExcel.ashx je datoteka, ki jo generira “program” zadaj – “ljudje božji”, na spletu smo, generirajte in prikažite vsaj html datoteko in ljudje ne bodo zaskrbljeni s čim “jim nekdo poskuša okužiti računalnik” – ashx ni tako “poznana” datoteka!

  1. “Veliki” mediji ne marajo usmerjati svojega prometa na zunanja spletna mesta… Marketing ne dovoli šenkanja takih reči. Enkrat toliko je RTV načelna in davkoplačevalcem vrača neki, čeprav je oboje državno. :)

   Sicer zato se dogajajo takšne smešne stvari (tudi na CNN, NY Times ipd), ko govorijo o neki hudo reči na internetu in pol jih moraš pogooglat :)

  Komentarji so zaprti.