Viktorji – glasujte za izklop.com med finalisti za spletno stran

Letos “predtekmovanje” za Viktorje poteka po novem postopku – izločanju. Sedaj so ostali v igri samo še nekateri – finalisti po kategorijah, za katere lahko oddate do 1. marca 2011 enemu izmed petih finalistov iz vsake kategorije preko SMS sporočila, ali kupona v reviji Stop, Jana, Lady in Obrazi.
Preko SMS-ov se glasuje po postopku: SMS s ključno besedo VIK + kategorija + kandidat na številko 6767 – oz. VIK NET IZKLOP.COM – pošljete na številko 6767 – SMS stane 0,99eura, vendar ne postanete član nobenega SMS kluba!

Finalisti za Viktorje:

 • TO – TV-osebnost: Mario Galunič, Sašo Hribar, Peter Poles, Boštjan Romih, Matjaž Tanko
 • TV – TV-oddaja: 24ur, Hri-bar, Pogledi Slovenije, Slovenija ima talent, Spet doma
 • RO – Radijska osebnost: Denis Avdić, Birko, Andrej Karoli, Matej Praprotnik, Jure Sešek
 • RP – Radijska postaja: Radio 1, Radio Antena, Radio Center, Radio City, Val 202
 • GI – Glasbeni izvajalec: Vlado Kreslin, Jan Plestenjak, Tabu, Marko Vozelj, Tanja Žagar
 • NET – Spletna stran: 24ur.com, irena.blog.siol.net, izklop.com, rtvslo.si, zurnal24.si
 • Moj poslani sms na 6767 izgleda takole: VIK NET IZKLOP.COM

  1. Vse v redu in prav, sam a res pričakuješ da bodo ljudje glasovali za najbolj ignorantsko in primitivno spletno stran v Sloveniji??

  2. @dddddddd

   Ohoho, kot kaže si ti še eden tistih, ki smo jim zavrnili povezavo in so zdaj na nas jezni. O ja, ignorantski smo. Do voluharjev! ;)

  3. @giani: Sori, ampak spletna stran je iz prejšnjega stoletja… še vedno meta refresh za shoutbox namesto ajaxa, 600 preveč requestov (js v 23 datotekah), tabele namesto divov, bbkoda dela v celoti samo v ie, potrditve brisanja se ne izvajajo preko boxov ampak preko vmesne strani (škoda requesta, elektrike, hitrosti strežnika), slike niso optimizirane (beri phpied.com), super nagalni sistem ne zna sam pomanjšati slike oz je celo predlagati… škoda da vse finance vlagate v stežnike, namesto da bi optimitirali kodo in design, kjer imate ogromno prostora za pohitritev in poenostavitev strani. Da ne govorim o tem da imate gesla v bazi kodirana z base64, kar je ekstremno nevarno, da sem vam več kot eno leto težil da ste odprti za XSS napade…

   Če si glede na to zaslužite viktorja, pa presodite sami.

  4. @marko: jeap.. med dolocenimi kategorijami nimam favoritov :)

   @bostjan: sicer ne poznam kriterija, po katerem izbirajo NET viktorja, ampak pri izklopu je stvar, ki prevlada njihova skupnost..

   kajti v primeru, da bi iskali superiorno spletno stran, blog irene ne bi prisel niti v izbor, glede na to da je na wordpress platformi na siolu..

   @mcfly: podpiram avtorske prispevke :) ne podpiram nabiranje fotografij iz drugih portalov, ceprav je to del njene sluzbe.. :(

  5. @Boštjan

   Marsikaj imaš prav, a to še vedno ne spremeni dejstva, da gre pri viktorjih za popularnost in ne za tehnično dovršenost. Če bi šlo za tehnično dovršenost, bi o tem odločali strokovnjaki s področja spletnih medijev, tukaj pa odločajo obiskovalci spleta.
   Bodo pa kmalu tudi velike tehnične izboljšave na Izklopu, rešitve za mnoge od njih si že omenil v svojem komentarju. Resda nekoliko pozno, a nikakor razvoj ne stoji, kot marsikdo misli.

  6. Predvsem se mi zdi grozno, da zavajate … Na http://izklop.com/?url=oglasevanje se hvalite z 10. najbolj obiskano slovensko spletno stranjo, za vir pa navajate mossovo meritev iz septembra 2010. In na mossu? Lepo razvidno, da ste šele 30. v omenjenem mesecu – . Tako da se mi zdi absurd, da bi izklop.com dobil viktorja.

  7. @komentator

   Narobe razumeš, kajti eno je DOSEG, drugo so OBISKI.
   Dosega ima 24ur.com res 700.000, obiskov pa okrog 14 milijonov. Žal pa je lestvica obiskanosti vidna le sodelujočim medijem v raziskavi in tistim (predvsem marketinškim agencijam), ki so kupili dostop do podatkov. Po podatkih iz lanskega septembra je lestvica po obiskanosti sledeča:

   Mesto Spletna stran Število obiskov v mesecu
   1. 24ur.com 14,2 mio
   2. Najdi.si 7,9 mio
   3. Siol.net 6,6 mio
   4. RtvSlo.si 5,5 mio
   5. Avto.net 3,5 mio
   6. Zurnal24.si 3,3 mio
   7. Bolha.com 2,4 mio
   8. Zadovoljna.si 2,3 mio
   9. Finance.si 1,7 mio
   10. Izklop.com 1,6 mio

   Tako da – ja, Izklop je 10. najbolj obiskana stran po podatkih MOSS v Sloveniji, v decembru je bila celo na 9. mestu!
   Če ne verjameš, vprašaj koga, ki ima dostop do aplikacije Gemius explorer (agencije, sodelujoči mediji) in ti lahko to potrdijo.
   Gre torej za različne pojme, pri čemer na žalost MOSS zaenkrat javno na spletu ne objavlja podatkov o obiskanosti, so pa dostopni v prej omenjeni aplikaciji. 
   Torej so tvoji pomisleki odveč. 
   Si pa lahko pogledaš kako zgleda statistika obiska v Google Analytics skozi čas. )
   Decembra je bilo več kot 2 mio obiskov ;) 

  8. ali je to unique? ker sicer so to za en kurac podatki in prou nič ne povejo.

   had je pa spet, kot nemalokrat, dokazal, da je nevretenčar. 24ur.com so debili, ker je tam sranje od člankov, a ma nemoj. izklop.com je pa vrh intelektualnosti, odkrivajo teorije hikinsovega buzona??? jaz nimam nič proti temu, sam had, dej zrihti si tvojo hrbtenico, ker je zeloo boga

  9. @komentator: torej ce imas svoje mnenje si nevretencar? buce.. sorry.. ampak taksnega komentatorja pa ne morem vzet povsem resno :)

  10. ti maš mnenje danes tako, jutri pa tako … glede na stabilnost tvojega hrbta bi te uvrstil v dom za ostarele.

  11. in? je to problem? clovek ne sme razmisljati drugace?

   lahko pa seveda poves mnenje, kod si zasluzi viktorja? in to strokovno podkrepis.. :)

  12. no vidš had … ti si prvak v tem izmikanju. ja, ti skos pizdiš nad stranmi z nekvalitetno vsebino… odgovori brez izmotavanja: je torej izklop.com spletna stran s kvalitetno vsebino? da ali ne. brez nekih vmesnih varjant.

  13. ocitno ne razumes.. se enkrat ponavljam..

   in? je to problem? clovek ne sme razmisljati drugace?

   lahko pa seveda poves mnenje, kdo si zasluzi viktorja? in to strokovno podkrepis.. :)

  14. Popularnost, ne tehnična dovršenost, skupnost je tista glavna dodana vrednost Izklopa.
   Glasuje ljudstvo, ne IT strokovnjaki, ne grafični oblikovalci. Ne vem čemu takšni napadi na Hada, ker je podprl Izklop. Kot zanimivost lahko povem, da je Had eden prvih registriranih uporabnikov na Izklopu in nas torej že skoraj 7 let spremlja, očitno smo mu torej fajn. Kvaliteta pa je relativna stvar. Nekomu je kvalitetno, če so vsebine o astronomiji, drugemu o politiki, tretjemu o resni glasbi …
   Gre za Viktorja POPULARNOSTI in dajte si to že enkrat dopovedat. In ne vem kaj ima tu “hrbtenica” zveze, če je nekomu nekaj všeč.

  15. ma had na bruhanje mi greš … ker se izmikaš in nočeš razumet, da govoriš o isti stvari (kvaliteti) dvakrat drugače. človek ne sme razmišljati drugače? torej je 24ur.com po novem kvaliteten? giani, lej čestitam ti in se ti priklanjam za tvojo stran. jeba je nardit dobr brand, jeba je bit tok popularen, če nimaš neke večje medijske podpore (24ur.com -> poptv), sam zato pa še niste kvalitetni. jebi ga… nismo vsi na vseh področjih kul.

  16. @gwuser: to, da ti grem na bruhanje je tvoj problem.. in ne vem kako naj ti pomagam..

   ce se nisi opazil, sam sem ti prvi zastavil vprasanje, na katerega seveda nisi odgovoril.. poskusi ponovno..

  17. haha had :) zaslužiš si viktorja za posebne dosežke… enega za tvojo slovenskost – pizdiš nad nečem dokler se ti to splača, drugega pa za še večjo slovenskost – ko je treba met jajca jih pa skrijemo. tvoje vprašanje je zgolj poskus, da bi pogovor premaknila in ne mislim nanj odgovarjat. da si pa človek k zna pit hladno vodo, sct pa toplo, to pa vem.

  18. @gwuser: se enkrat ponavljam, ker ocitno ti se vedno ni povsem jasno.. ce ti ne znas odgovoriti na preprosto vprasanje, kako lahko pricakujes, da ti bom jaz? a to razumes?

   moje scanje pa po moje ni tvoj problem?

  19. no, še clo tok si glup, da ne štekaš metafore. sedaj tudi sam opažam, da slaba je naša prihodnost

  Komentarji so zaprti.