Online servis – http://pixlr.com/ – bi lahko poimenoval tudi “photoshop” online. Sicer tudi Adobe ponuja podobno rešitev, ki pa mi ni všeč, prav tako pa nima veliko funkcij, ki jih ponuja pixlr. Podobna storitev je tudi picnik – zastonj obdelava fotografij na spletu.

Zakaj bi uporabljal pixlr? Zadeva je zelo preprosta. Velikokrat se znajdemo za računalnikom, kjer si sami ne moremo instalirati legalne programske opreme kot je paint.net in nam preostane le, da fotografijo na hitro obdelamo s paint-om (kar pa seveda ne naredimo in rajši najdemo ekvivalent na spletu).


Pixlr omogoča cel kup različnih funkcij, ki na las spominjajo na photoshop, layerji, cel kup filtrov, različne nastavitve, predvsem pa orodja ki so enaka kot v photoshopu. Omogoča tudi copy/paste. Da ne pozabim – izberete lahko tudi slovenski jezik! Če se registrirate, lahko shranjujete fotografije na sam servis pixlr. Definitivno priporočam!

8 Responses to pixlr – “photoshop” online

 1. ZonPjer says:

  Super kul ;) tenx

 2. ZonPjer says:

  Kako se pa pride v mapo na Pixlrju, kjer so shranjene fotke? Al se ne more?

 3. SNT says:

  Izgleda super. Jaz uporabljam PhotoScape, ki je zastonj in podoben Photoshopu. Downloadaj tukaj: http://www.photoscape.org/ps/main/index.php Originalno je razvit na Tajvanu, a ima angleško različico.

 4. had says:

  @zonpjer: registrirat se moras.. pa open pa izberes pixlr

 5. Ziga says:

  Si me prehitu za kakšen dan s člankom:)

 6. had says:

  @ziga: a tega ti uporabljas?

 7. Ziga says:

  JA tega pa še enga. Nisem se še odloču, kateri je boljši. Več pa v članku, ki ga objavim;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.