had blog roni kordis had blog roni kordis

Bmw M3 – ko parkiranje na parkirnem mestu za invalide ni problem

Na parkirišču v CityCentru v Celju je pred parkirišči za invalide tabla z napisom – Zasedli ste moje mesto. Prevzamete tudi mojo invalidnost?, ki opozarja na to, komu so resnično namenjena ta parkirišča.
Za voznika srebrnega Bmw M3-ja s CE registrskimi tablicami tudi to ni ovira, da ne bi parkiral svojega bleščečega avtomobila v prvo vrsto, direktno pred vhod v CityCenter! In s tem onemogočil nekomu, ki je invalid, da bi parkiral v bližino vhoda!

p.s.: avto ni imel oznake, da je v avtu invalid in da lahko parkira na parkirišču za invalide – registrsko tablico sem izbrisal, ker je itak tako malo teh Bmw M3-jev, da se bo lastnik prepoznal – ali pa ga bodo prepoznal drugi

 1. Če se prav spomnim je registrska tablica CE A0-F1, oz. nekaj v tem smislu. Je poznan po celjskih cestah.

 2. Had ko bos ti imel tolk €, da si bos kupil tak avto, se bos pozvizgal na tako kazen za napacno parkiranje. Edin tebi ne bo dala srcna kultura, da to storis, enim pa z denarjem mine tudi taka kultura. Na zalost.

  1. vecina takih ki vozijo tak avtomobil ,doma jejo kruh in vodo..vazno da je dobr avto,pa tut ce je lukna v glavi

 3. ne strinjam se, pino, brezvestnost ni pogojena s kolicino denarja. tale je najbrz kaj takega (v drugi obliki) pocel ze prej. je pa sramota v vsakem primeru.

 4. ta človek je invalid. mentalni. mu jest lahko prlimam takšno nalepko na tega M3 (veliko, opazno in po možnosti tako, ki se je ne da odstranit prov lahko), verjetno bi ga to bolj bolelo kot kazen za napačno parkiranje.

 5. Na tretji sliki se lepo vidi koliko invalidnih mest je še prostih in glede na to da so ostala več ali manj zasedena ne vedim razloga zakaj se ne bi parkiralo tudi na tem mestu (verjetno se mu je mudilo ali se pač požvižga na kazen). Tudi sam bi svojega bmw lepotca verjetno parkiral kar tam. Pa ta invalidna mesta so itak skos prazna…

 6. Če bi bil parkiran kak star jajc itak skor nobenga ne bi motil – ozrli bi se, si mislili kreten in takoj pozabili na to ampak ker je bil parkiran pač bmw vam gre slovenska foušija tako v nos, da bi eni (bedaki) mu ga šli kar porajsati, drugi se zgražate kakšen mentalni invalid je voznik itd. itd. itd. revčki ste pa samo vi…

 7. Pač ego je težko krotit z kaznimi.

  Kazni bi morale biti na procent premoženja.
  Kaj je 500 € enemu, ki zasluži mesečno 10.000 €

  Če mu pa vzameš 25% ga bo pa že bolel

 8. @bmw: resnicno, ampak resnicno upam, da se hecas?

  boli mene kurac, ce ima nekdo tolk denarja, da si kupi m3.. v bistvu mi je povsem vseeno s kom se kdo vozi..

  me pa moti da taksen clovek – ker ocitno verjame, da s tem ko si kupi 300 in vec konjev, si kupi pravico do vsega..

  slovenska fovsija? ja.. seveda sem mu fovs, da ne zna brati kaj pise.. in da ne zna parkirati.. da o tvoji izjavi, da je dovolj praznih parking mest niti ne razmisljam..

  ocitno je bmw statusni simbol, ki dovoljuje vse?!?

 9. Baje si bemweje izključno kupujejo ljudje ,ki imajo male tiče….
  In to jih boli..skozi. No in pol v bistvu so ene vrste invalidi.

 10. Predlagam izdelavo velikih (in kvalitetnih) nalepk za take avtomobile, kjer bi pisalo “Sem mentalni invalid – parkiram na mestu za invalide, čeprav mi nič ne fali” ali nekaj takega :) Potem pa jo napopaš zadaj na pleh, da si bo dobro zapomnil, ko jo probal spravit dol. Hehe, po možnosti še celo tako zajebano, kot so naše preljube vinjete :))

 11. Najbolj se izživljajo ljudje, ki porabijo za ta avto 3/4 svojih mesečnih prihodkov in tisti, ki jim je foter kupil avto in ne cenijo očetovega dela.

  Prvi imajo potrebo parkirat čimbližje človeškemu prometu, da pokažejo “kaj majo” in s tem si virtualno dvignejo pomembnost v družbi… Drugi pa se ponavadi postavljajo pred še bolj neumno deklico, češ “kaj mene briga za kazen”.

  Zabavno je, ko dobiš tak folk v prvi vrsti, na mestu za invalide, pred trgovinami s “cenejšimi” izdelki… Kaj tak človek sporoča? “Drago plačam avto, zato poceni živim?” “Moji ideali so višji od mojih sposobnosti?”

  Jaz svoj predrag avto pustim na koncu garaže…Sem tiste tretje sorte človek, ki se želi čimmanj ukvarjat z avtom (razne globoke “praske” se rade zgodijo)… Sploh pa ne razumem komu se MUDI v trgovino. Resno? Kdo je tak mentalni invalid, da se mu MUDI trošit denar? A bodo tisti liter poceni prekuhanega mleka vmes prodali in bo ostal še brez štruce temno obarvanega kruha, prav tiste, ki je bila v AKCIJI? :)

  @bmw: Ti kr parkiraj pred Hoferjem, noben ti ne oporeka tvoje ustavne pravice se osmešit v prvi vrsti.

 12. Mislim da nekateri primerki to počnejo iz čiste objestnosti. Jaz dostikrat opazim na cesti v ljubljani, da nekateri v “mafijskih” zatemnjenih avtomobilih sploh ne prižigajo smernikov ob zavijanju in s tem verjetno hočejo pokazati, da za njih ne veljajo nobeni zakoni in pravila.

 13. Včasih je obstajala dobro obiskana

  Pa še ene par takih domen je bilo (in kot je videti šlo)

 14. Osebno nikoli ne parkiram na prostoru za invalide tudi, če se moram v centru LJ pol ure voziti v krogu, da dobim prosto mesto.

  Sigurno tvoja objava ni za zgled. Kot tudi ni tvoja vožnja do LJ. Danes sva skupaj vozila iz Zasavja do LJ in tvoja vožnja je bila vse prej kot vzorna 3x prehitevanje po desnem pasu, 2x izsiljevanje na levi pas, … (ne osebno mene, ker sem vozil 2 avta za tabo) vendar vseeno …

 15. @tomaz: lahko bi napisal povsem navadno ponedeljkovo jutro.. ko se da priti v ljubljano tako, da vozis po prehitevalnem pasu od trojan do ljubljane, ali pa da prehitevas po desnem pasu, ker se umaknes na vozni pas..

  bel ford focus?

  in ne, se ne opravicujem za svoje prehitevanje po desni strani, ampak ko ljudje vozijo po prehitevalnem pasu in se ne premaknejo na vozni pas (ceprav nikogar ne prehitevajo), grem mimo po desnem pasu.. no, voznica minija in voznica scenica sta imeli v rokah telefon in povsem razumem, da se nista umaknili, ker njuna pozornost ni bila na cesti..

 16. Bi naredil takšno sliko in napisal objavo, če bi na tem mestu stal recimo nek avto vreden do 3000€?
  Tipična slovenska faušija vas daje. Tudi jaz sem mnenja, da je teh mest za invalide veliko preveč, saj so 90% vedno prazna in ja, če bi mogel na hitro it v trgovino, bi tudi jaz tako parkiral, pa vozim staro kanto.

 17. Tudi sam se sicer redko poslužujem tega. V večini raje tako dolgo morim na levem pasu, da se razni multipraktiki odstranijo.

  Pa niti me ni zmotilo prehitevanje po desnem pasu bolj izsiljevanje na levi pas pred minija in senica.

  Pa ni bil moj namen javno izpostavljati primera vendar včasih smo sami na cesti bistveno bolj nevarni izpostavljamo pa druge.

  Bel ford fokus ja :)

 18. @matej: se enkrat.. o kaksni fovsiji je govora? fovs sem cloveku avto?
  a se ti hecas.. mogoce pri 18 letih bi to pilo vodo, sedaj pac ne..

 19. Še vedno mi nisi odgovoril na moje vprašanje. Napisal si “..Za voznika srebrnega Bmw M3-ja s CE registrskimi tablicami tudi to ni ovira, da ne bi parkiral svojega bleščečega avtomobila..”, torej te le moti, da tam stoji po tvoje bleščeč avtomobil. Kaj bi pa napisal če bi tam stal 10let star Clio?

 20. @tomaz: no, tudi prehitevanje na trojanskem klancu je bilo nad dovoljeno hitrostjo :)

  obakrat, ko sem zapeljal iz voznega pasu na prehitevalni, sem zelel mocno zabremzati, ko sem videl da imata osebi v rokah mobilni telefon – vendar me je boljsa polovica prepricala, da naj ne naredim tega – ponedeljek zjutraj, ljudje zmedeni za volanom, predvsem pa neskoncentrirani na voznjo..

  vem, da ni bila danasnja voznja “lepa”, niti “pametna”, ampak ponedeljkova jutra so taksna, kot bi se nadaljevala nedelja za nekatere voznike, ki mislijo da je vozni pas namenjen tovornjakom, prehitevalni pa vsem ostalim :)

  priznam pa.. da mi je vsec, da si me opomnil na moje napake, ki jih ponavadi povsem podzavestno pocnem :( in nisem ponosen nanje..

 21. @matej: cesa ne razumes? kater del ti ni jasen? to, da je tam stalo zlosceno vozilo vredno 100k in vec €..

  razlika med cliom in m3-jem je nekje drugje.. da ti odgovorim.. za cliota ne bi mogel tocno vedeti ali je last invalida in lahko parkira tam, za ta avto, pa ce si opazil, sem ravno zato skril tablice (da slucajno ne bi nekoga potlacil v drek, v resnici pa bi bil invalid)..

 22. Tisto na Trojanskem klancu je bilo pa preverjanje , če si pravi :) Drugače sem do tvojega prehitevanje peljal po omejitvah.

  Naslednjič bodi bolj pozoren Ford Focus bele barve so raderji :)

 23. Seveda bi lahko vedel, vozilo mora imeti nalepko, da lahko parkira na mestu za invalide. In če Clio ne bi imel nalepke tudi ne bi smel parkirati tam. Je tako? In to, da je avto vreden 100k še ne pomeni, da ga ne more vozit invalid (v tem primeru res ne) ampak razlike med M3 in Cliotom ni glede mesta kjer lahko parkira.

  In ja, meni je vse jasno, na koncu karkoli kdo napiše, bo vedno tako, da imaš ti prav. Uživaj in Lep pozdrav.

 24. @tomaz: haha.. tista vozila poznam :) pa tudi voznja cez cestninsko po levem pasu je nepotrebna :)

  matr mam dober spomin :)))

 25. @matej: zato, ker vem da je v celju precej premoznih, ki pa so tudi invalidi, nisem objavil registrstke.. da ne bi naredil krivico komu.. po prvih komentarjih pa je bilo vse skupaj precej bolj jasno :)

  in jaz sem se zapicil v tega bmw-ja in ne v cliota, ki ga ni bilo poleg! kaj ni to dovolj jasno..

  ko najdem cliota, ga bom prav tako objavil!

 26. Had 250 € je kazen zaradi nepotrebnega prečkanja cestninske postaje po desnem pasu.

  Ravno pred 14 dnevi so me ustavili na Dolenjskem. Čez cestninsko postajo sem peljal po omejitvah. Že na daleč sem videm, da je radar na cestnini zato sem peljal vzorno po omejitvah misleč nimate me zakaj ustaviti. In glej ga zlomka ravno mene je potegnil iz desnega pasu … Kontrola prometa … dokumente prosim … ok dam dokumente kaj sedaj? … Gospod peljali ste po desni čez cestninsko postajo kljub temu, da na levem ni bilo avtomobila. OK in kaj potem? … Tole bo 250 € kazni …. Haloo??!!!?? Vsaka šola nekaj stane …

  Spomin pa imaš … :)

 27. Had šele sedaj sem opazil čez cestninsko sem peljal po desnem pasu? Sigurno! Ker sem takoj bo cestninski zavil na levi pas zaradi šleperja.

 28. Pa še popravek jau …

  Had 250 € je kazen zaradi nepotrebnega prečkanja cestninske postaje po desnem pasu.

  Ravno pred 14 dnevi so me ustavili na Dolenjskem. Čez cestninsko postajo sem peljal po omejitvah. Že na daleč sem videm, da je radar na cestnini zato sem peljal vzorno po omejitvah misleč nimate me zakaj ustaviti. In glej ga zlomka ravno mene je potegnil iz desnega pasu … Kontrola prometa … dokumente prosim … ok dam dokumente kaj sedaj? … Gospod peljali ste po levi čez cestninsko postajo kljub temu, da na levem ni bilo avtomobila. OK in kaj potem? … Tole bo 250 € kazni …. Haloo??!!!?? Vsaka šola nekaj stane …

  Spomin pa imaš … :)

 29. @tomaz: sorry.. ja, imas prav.. zaj..

  vidis, tale informacija, da ne smes peljati po desnem pasu cez cestnino pa je zame nekaj novega :( in je nisem poznal..

  hvala!!

 30. Had čez cestninsko postajo ne smeš peljati po prehitevalnem pasu (levem), če na desni ni nobenega avtomobila.

  Zgoraj sem se 2x zaje … :)

 31. Ok…ste malo zavili s teme. Bistvo je, da so mesta namenjena invalidom s Clioti, BMW-ji al pa Porche-ji…ne pa za nekoga, ki mu ni problem it peš 200m (pa naj bo zaradi mene s katrco al pa HUmmerjem).

  Če parkiraš na mestu namenjem invalidom in nisi invalid NI PRAV…pa naj se ti še ne vem kako mudi.

  Ponekod imajo celo parkirišča namenjena družinam z vozički…me zanima, koliko tistih, ki tam parkirajo imajo dejansko dojenčka v avtu.

 32. Meni so BMW-ji všeč, je pa res, da marsikaterega voznika BMW-ja ne bi imel za najboljšega prijatelja.

 33. Vsak dan vidim tak primer. Najraje bi te ljudi vprašala če so slepi, ali če ne morejo 10m peš… Ta parkirna mesta so vedno zasedena in mogoče sem izjemomoa ekrat vidla da je imel en invalidni listek v avtu.
  Jaz bi se javla da bi vsak dan stala pred temi parkingi in klicala policijo ali jim pa kar prostovolno izdala kazen. Grozno se mi zdi ko se pripelje BMW ali kaj podobnega, parkira na mesto za invalide iz njega pa mladi “frajerji”… Mi lahko kdo pove, če je možno da bi bil nad temi parkirnimi mesti nadzor in da bi dobili kazen vsi tisti brez listov ki tam parkirajo???

 34. brez zamere model…ampak nimas 100 pik v glavi ane??….gre zato da mora invalid odprt vrata do konca da lahko pride iz vozila….in ja sej prepotentnezi ste in boste na svetu!!!…pa resnici na ljubo..to pocnete zato da se pokazete kasn avto vozite :)..v lj so sami hudi avti prkerani pred lokali..zakaj ze? aja sej res,je kupu novga bmwja pa se mora mal pred pleh pickam pokazaat!..dej zacni razmislat s trezno glavo!

  1. oprosti, ni parkirisce za invalide tole.. invalidi imajo dva parkinga levo..

   ampak je prepovedano parkiranje tam.. in sem krsil zakon, kar priznam, ker po cetrtem krogu nisem nasel prostora sem parkiral tam..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja