Marin Medak se je lansko leto s kajakom odpravil iz Slovenije do Zakintosa in za to razdaljo potreboval 31 dni. Na tretjini poti sem z njim naredil intervju, kjer je razložil par zanimivih stvari.

Ker pa Marin ne počiva in so njegovi podvigi čedalje bolj zahtevni, si je za letos zadal še bolj “nor izziv”. Tokrat mu bo družbo delal Anglež Simon Osborne in skupaj bosta poizkusila postati prva človeka, ki bosta preveslala obalo Južne Koreje! Z veslanjem bosta začela 18.2. na otoku Yeongjong-Yongy – deležna pa bosta precej nizkih temperatur – od -5 do 5 °C in močnemu vetru. Pot bo dolga 1200 kilometrov in jo bosta preveslala vsak v svojem kajaku, v katerem bosta dnevno preživela približno 8 ur in naredila okoli 50km. Razdaljo 1200 kilometrov imata v načrtu končati v štirih tednih.

Marin bo, tako kot je to počel na poti na Zakintos, pisal blog na naslovu http://www.marinmedak.com/, kjer lahko spremljate njegova razmišljanja, fotografije, predvsem pa ga spodbujate – kar mu definitivno pride prav!

Kje je Marin?

Vendar je ta njegov podvig tudi humanitaren, saj se je odločil da bo zbiral prostovoljne pripevke za nakup monoskija – Društva KROS – humanitarnemu društvu Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS – Soča, pri zbiranju donacij za nakup monoskija, smučarskega pripomočka za otroke invalide (vir).

Svoj prispevek lahko podariš tudi ti. Če si Mobitelov in Simobilov uporabniki lahko pošlješ SMS sporočilo z besedo MONOSKI na 1919 in doniral boš 1€. SMS lahko pošlješ kolikokrat si želiš, brez omejitev, tudi večkrat na dan. Če pa ste pripravljeni globje seči v žep, pa lahko donacijo nakažete na TRR ali preko Paypala. Hvala!

Klik na fotografijo za lanske fotografije Marina Medaka
marin medak