Red Bull je danes na Mariborskem Pohorju organiziral tekmovanje v Pležuh 4 Crossu.
Jutro je bilo oblačno in misel, da bi se odpravil na sneg v Maribor je bila precej morbidna. Ker sem zadnja dva tedna preživel v iskanju novega kolesa, sem združil prijetno s koristnim. Namreč na poti do Maribora sem se ustavil v Žalcu, kjer sem preizkusil še dve kolesi, ki sta bili na spisku možnih – Scott in GT in se potem odpravil naprej proti Mariboru. Kar je sledilo je druga zgodba in pride kdaj drugič na vrsto.

Mariborsko Pohorje je tokrat namesto lisičk gostilo “pležuharje” – pležuh je prevozno sredstvo za po snegu, katerega korenine naj bi bile stare že več kot 200 let in je v sedanjosti narejen iz odrezane smučke, na katero je “nasajen” sedež. Nekateri pležuhu dodajo tudi “balanco”, da o vseh modnih in malce manj modnih dodatkih niti ne govorim!

In tekmovalci na takšnih “rečeh” so danes šibali med količki pod Pohorjem. Jaz sem bil precej neučakan, kar je bila posledica tega, kar sem imel v prtljažniku in nisem zdržal do same tekme v 4 crossu, ki je bila definitivno bolj zanimiva kot same kvalifikacije. Pa vendar sem se že takrat precej nasmejal “pležuharjem”.

Da o sončnem vremenu, ki je bilo kot nalašč za nastavljanje, niti ne govorim.

Klik na fotografijo za ostale pležuh fotografije
red bull plezuh 4 cross