Zadnje dva tedna sem preživel dosti časa po trgovinah specializiranih za kolesarjenje – v iskanju bicikla, ki bi nadomestil mojega starega Scotta Zero FX. In od včeraj naprej si lastim all mountain kolo – Giant Reign 2, modelno leto 2011 (jeap, tudi to je pomembno pri kolesih). Ampak gremo po vrsti.

Pred časom sem si želel nekaj novega, gorsko kolo, ki bi bilo kot nalašč za hribe, v katerih živim. In temu primerna kolesa se imenujejo all mountain – s katerimi se da “trajbati” nazvgor in dopuščajo precej adrenalinsko vožnjo navzdol. Ta tržni segment raste in ponudba je precej pestra. V tem času sem si ogledal in okleval med – Specialized Pitch Pro, Trek Remedy 7, ….

Zanimivo je, da so vsi prodajalci v salonih, v katerih sem bil, me popolnoma presenetili – oz. vedeli so o čem govorijo in v tem kar počnejo uživajo. In več kot 15 minutne razlage o sami opremi kolesa niso bile redkost. Jeap, pozitivno presenečen nad tem.

In zakaj sem izbral Giant Reign kolo? Ker mi je všeč geometrija, oz. ker sem po enem krogu z njim ugotovil, da se počutim odlično, predvsem pa ker nisem “profesionalec” ne potrebujem najhujše zverine na trgu. Oz. kot je rekla boljša polovica – če se boš trikrat v sezoni peljal z njim, bom povsem zadovoljna! No, prvič se bom že čez nekaj minut – torej ne bo težko izpolniti pričakovanj!

Klik na fotografijo za celotno galerijo Giant Reign
giant reign