SDS saga se nadaljuje – na svoji spletni strani so se opravičili bralcem

Že tretji dan zapored zapis namenjen stranki SDS? Malce čudno, kajne? Ampak vseeno mi je ta zgodba, ki se sedaj dnevno razvija tako impozantna, da si moram vzeti čas in jo komentirati, da ostane za vedno v arhivih na spletu.

Potem ko je Delo odkrilo da dokumenti, s katerimi so predsednika RS obtoževali, da je vedel o dogodkih v Velikovcu, niso pristni – oz. da so sestavljeni iz povsem nepovezanih delov in potem, ko je Janez Janša v svojem slogu nastopil v oddaji Odmevi, so sedaj v stranki SDS to še enkrat izkoristili za svoje namene. Namreč včeraj so na njihovem spletnem mestu objavili članek z naslovom Opravičilo in pojasnilo bralcem spletne strani SDS (vir), kjer so med drugim zapisali (delčki zapisa, ki so zanimivi):

Dopuščamo pa možnost, da so bile glede na (ne)urejenost gradiva SZDL v Arhivu Slovenije v isto mapo zložene in nato v datoteko (dokument 5) poskenirane tudi strani, ki niso bile priloga k dopisu z dne 2. 7. 1980. Če bi se izkazalo, da je to res, je bila to naša malomarnost, ker dokumentov nismo dovolj natančno preverili in jo obžalujemo ter se bralcem zanjo opravičujemo.

Ne moremo pa se v nobenem primeru opravičiti predsedniku Türku, ker to v ničemer ne spreminja dejstva, da je bil Türk v najožji skupini takratnega republiškega vodstva, ki so ga obveščali o zadevi Velikovec.

Danes je en dokument z naših spletnih strani napihnjen v ogromno afero. Nobene podobne afere se ne spomnimo, ko je bilo uničenih na tisoče dokumentov iz tistega časa.


Torej se v stranki SDS opravičijo bralcem, ker so se mogoče pa oni res zmotili in priznavajo svojo malomarnost, vendar nadaljujejo s tem, da se predsedniku ne bodo opravičili, kljub temu, da so zgoraj priznali svojo napako – oz. niso je priznali, ampak dopuščajo možnost da je krivda na strani Arhiva, ker so imeli dokumente neurejene – in v stranki SDS tega slučajno niso opazili, kajne? Če bi ta trditev držala, potem bi kult osebnosti Janeza Janše, kot natančnega in preračunljivega vodje se lahko sesul kot hišica iz kart, vendar v tem primeru definitivno ni tako. Poskusiti ni greh in dolgo časa ni nihče tega opazil, oz. šel sam preveriti v arhive – jeap, takšno novinarstvo je najboljše.

Sicer pa je tole dobro poznan vzorec, ki smo mu priča vedno znova in znova. Ko se dobi nekoga s prsti v medu, se le to spreobrne v kontra napad in se napada toliko časa, da se pozabi, da je bila oseba zasačena s prsti v medu.

p.s.: da o tem, da je bilo spletno mesto SDS včeraj zvečer nedosegljivo, ko so bralci želeli preveriti kaj so v stranki SDS zapisali v njihovo opravičilo, niti ne omenjam

  1. No napiš še 100 člankov na to temo, nobenega pa na temo vladajoče elite :)
    Sicer pa si poslušal včeraj mogoče odmeve?

  2. @bbb: nisem.. bom verjetno pogledal zvecer posnetek..

    tudi vladajoco elito krcam in pljuvam :)

  3. Ko se politik kalibra Janše zlaže v namen podtikanja je to resena novica, ki nam pokaže kako pri SDSu mečejo polena pod noge.

Komentarji so zaprti.