Če imam bicikl – Giant Reign, potem je prav, da ga vsaj med vikendi izkoristim. Med tednom, ki prihajam domov, je zunaj že trda tema in mi ne preostane drugega, kot da izkoristim vikende. Današnjih -5 stopinj zjutraj me ni ravno navdušilo, vendar ko je sonce prodrlo skozi oblake, je padla odločitev – preizkus zimske kolesarske opreme (do sedaj nisem vedel, da obstaja to!) na poti, ki vodi po asfaltu in po gozdnih poteh.

Če se kdo sprašuje, zakaj hudiča s takšnim biciklom furam po gozdu, je odgovor zelo preprost – da se ga navadim, da naredim par kilometrov in se mi “noge ulaufajo” in predvsem da dobim občutek, koliko dovoljuje to kolo. In ja, verjetno bi res šel lahko takoj na kakšno “semi dh progo” in se sesul v prvem drevesu, ker mi disk zavore ne bi delovalo, oz. ker jih ne bi pravilno “ogrel” (jeap, enako kot pri avtu).

Tale kolesarska pot je ravno pravšnja za testiranje vzdržljivosti – 20 km vzponov in spustov, tako da se človek ne uniči do konca, ampak se prav prijetno “nabiciklira”. Problem je, da je v gozdu še precej snega, jase, kjer pa je sonček, pa so že povsem razmočene in posledično sem bil tudi jaz bolj podobne “prašiču, ki se valja v blatu”, kot pa kolesarju. No, na srečo sem to rešil z obiskom staršev v Zagorju, kjer sem še na hitro očistil bicikl, ki je sedaj zopet kot nov (hvala Pavle!).

In sedaj imam vpisano novo kolesarsko pot, poleg starih na EveryTrail:

  • Kolesarska pot – Izlake – Kolovrat – Orehovica – Izlake
  • Kolesarska pot – Izlake – pod Zasavsko Sveto goro – Mlinše – Izlake
  • Kolesarka pot – Izlake – Parkelj – Kotredež – Zagorje – Izlake
  • Prhovec – Čemšenik – Prhovec