Če imam bicikl – Giant Reign, potem je prav, da ga vsaj med vikendi izkoristim. Med tednom, ki prihajam domov, je zunaj že trda tema in mi ne preostane drugega, kot da izkoristim vikende. Današnjih -5 stopinj zjutraj me ni ravno navdušilo, vendar ko je sonce prodrlo skozi oblake, je padla odločitev – preizkus zimske kolesarske opreme (do sedaj nisem vedel, da obstaja to!) na poti, ki vodi po asfaltu in po gozdnih poteh.

Če se kdo sprašuje, zakaj hudiča s takšnim biciklom furam po gozdu, je odgovor zelo preprost – da se ga navadim, da naredim par kilometrov in se mi “noge ulaufajo” in predvsem da dobim občutek, koliko dovoljuje to kolo. In ja, verjetno bi res šel lahko takoj na kakšno “semi dh progo” in se sesul v prvem drevesu, ker mi disk zavore ne bi delovalo, oz. ker jih ne bi pravilno “ogrel” (jeap, enako kot pri avtu).

Tale kolesarska pot je ravno pravšnja za testiranje vzdržljivosti – 20 km vzponov in spustov, tako da se človek ne uniči do konca, ampak se prav prijetno “nabiciklira”. Problem je, da je v gozdu še precej snega, jase, kjer pa je sonček, pa so že povsem razmočene in posledično sem bil tudi jaz bolj podobne “prašiču, ki se valja v blatu”, kot pa kolesarju. No, na srečo sem to rešil z obiskom staršev v Zagorju, kjer sem še na hitro očistil bicikl, ki je sedaj zopet kot nov (hvala Pavle!).

In sedaj imam vpisano novo kolesarsko pot, poleg starih na EveryTrail:

 • Kolesarska pot – Izlake – Kolovrat – Orehovica – Izlake
 • Kolesarska pot – Izlake – pod Zasavsko Sveto goro – Mlinše – Izlake
 • Kolesarka pot – Izlake – Parkelj – Kotredež – Zagorje – Izlake
 • Prhovec – Čemšenik – Prhovec

 • 4 Responses to Kolesarska pot – Prhovec – Klančiše – Zagorje – Kisovec – Prhovec – Zagorje

  1. Desty pravi:

   Kakšen je kaj tale EveryTrail? Si mogoče kdaj preizkusil RunKeeper (ki je btw fantastičen)?

  2. inspiron pravi:

   Had,

   mi precej biciklarimo ponoci (po sluzbi). Z dobro lampo “naredis dan”. Po dobro mislim na tiste ze 800 ali vec lumni, recimo tale je ena boljsih price/performance:
   http://www.singla.si/Kolesarska-luc-Magicshine-MJ-808-LED-900-lumen-0-0-15.html

   Za tracking:
   Eden boljsih.lepsih/preglednejsih je http://www.endomondo.com (imajo tudi cliente za telefone).

  3. inspiron pravi:

   Aja se to: tam v vasih koncih mora biti lepih poti in singletrackov verjetno celo morje – ko kaksen dober krog nastudiras pa lahko povabis na kaksno turo – seveda vabljen kdaj z nami na ture, tipicno naredimo 2-3 na teden.

   (Hej: na tako kolo blatniki pasejo enako kot kravi sedlo! :)) Daj to vrezi dol: usran si isto, zgleda pa… khm…) :) :) ;)

  4. mp pravi:

   Sicer je offtopic, ampak tnx ker si spremenil font na blogu, jer precej boljše za brati in lepše

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen.

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.