Odgovor je preprost – NE! Ampak do tega dela še pridemo. V zadnjih tednih je na površje prišlo precej novih podatkov (ki v bistvu to niti niso, samo nihče se ni ukvarjal z njimi dovolj podrobno) o orožarski aferi, ko je Slovenija prodajala orožje v sosednje države, kjer je potekala vojna. Skupni faktor vsega tega je takratni “abrambni” minister Janez Janša, ki je dolga leta uspešno odbijal napade nanj.

 • Janšev primopredajni zapisnik in dejansko stanje – orozje.info
 • Razlika v poročilu: slabih 11 milijonov tedanjih nemških mark – delo
 • Saga o orožju – sds
 • Sedaj še nismo pred volitvami, vendar je tema o orožju in podkupninah dobra za vsak čas, sploh v primeru, ko Sloveniji niti ne gre najboljše in je vsak dan situacija precej bolj v “riti”. In Slovence že od nekdaj zanima, kdo si je najbolj omastil brke z vsem tem silnim orožjem, ki je prečilo Slovenijo. Predvsem pa je ta zgodba o orožju precej nikoli dokončana zgodba, ki pa bi morala biti že zdavnaj dokončana. Meni osebno je povsem vseeno kdo je bil “vojni profiter” in kdo je potegnil največ denarja. Ampak če se sedaj razčisti situacija, potem se tega argumenta ne bo moglo povlečt iz rokava pred vsakimi volitvami, oz. se bo slovenska samostojnost začela pisati na novo.


  Glede na to, da vsi očitki o denarju in podkupninah, po enih podatkih 10mio €, po drugih 90mio DEM, letijo na Janeza Janšo – vsaj tako je bilo včeraj v oddaji Pogledi Slovenije, bo vse skupaj še precej zanimivo. Če se spomnimo izjave Janeza Drnovška, da je Janez Janša princ teme, potem je tudi jasno, da se ta zgodba ne bo končala kar tako, ampak bo za seboj potegnila še cel kup novih, do sedaj neraziskanih afer, predvsem pa bo obmetavanje ene in druge strani na očeh javnosti.

  Kdo in koliko denarja je dobil pa davkoplačevalci itak ne bomo nikoli izvedeli. Samo ugibam lahko, katere adute bo Janez Janša in njegov “dream machine” potegnil iz naftalina. Bo prelevil vse skupaj na Janeza Drnovška? Ali pa bo zapeljal zgodbo v smer, da sedaj, ko je Slovenija v riti, da se ukvarjamo z nepomembnimi stvarmi in da je to samo konstrukt, kot smo bili navajeni do sedaj njegovih kontra argumentov – ko na trditve odgovori s proti trditvami in osnovna zgodba ni več pomembna. In precej dobro mu gre vse skupaj, ker mu javnost precej verjame.

  Po drugi strani pa pričakujem kaj bolj konkretnega od Janeza Janše v tem primeru, saj dvomim, da bi mu lahko ljudje še vedno verjeli na puhlice, ki smo jih bili vajeni do sedaj. Bo s prstom pokazal na krivca? Bo prevzel odgovornost nase? Bomo končno izvedeli, koliko denarja je šlo v čigave žepe?

  In če je levica začela napad na Janeza Janšo, se bojim, da tole ni bila ravno dobro usklajena akcija – namreč napad bi moral iti na vse fronte, ne samo na eno. Namreč Janez Janša je več kot odličen retorik in izmuzljiv. Resnično me zanima, kaj se bo zgodilo iz vsega tega.

  V bistvu imamo v Sloveniji dve resnici – ena je leva in ena je desna. In imamo dve laži – ena je desna in ena je leva. In tako resnica kot laž nista isto tretirani! Na žalost!