Marčevski VIP večer bo potekal v znamenju inovativnosti, iskrivega duha in neverjetne podjetniške žilice. Naš gost bo namreč legenda slovenskega izumiteljstva Peter Florjančič.

O svojem delu in življenju Peter Florjančič pravi, da je imel pet državljanstev in 43 avtomobilov, da je bil lahko mobilen. Ker ni bil nikdar na bolniški in ni plačeval za pokojnino, je danes nima, zato se njegovo delo izumitelja ne sme zaustaviti. Poklic ga je prisilil, da je preživel 25 let v hotelih, štiri leta v avtomobilih, tri leta v vlakih, leto in pol v letalih ter eno leto na ladji. Del njegove posebne zgodbe je 400 patentiranih izumov, med katere sodijo tudi razpršilec za stekleničko za parfum, okvirčki za diapozitive in podvodni fitnes.


Vabljeni, da se pripovedi o izumiteljevi zgodbi pridružite tudi vi v četrtek, 10. marca 2011 od 19h dalje v prostorih Kiberpipe (Kersnikova 6). Vstop na dogodek je prost, nanj pa se lahko prijavite preko spletne strani LUI.

3 Responses to VIP večer s Petrom Florjančičem – ko je inovativnost način življenja

 1. S pravi:

  Zelo zanimivo, mogoče mi bo uspelo priti :)

 2. Matej pravi:

  Koliko od teh štiristo patentov se pa proizvaja po svetu?

 3. markopigac pravi:

  Pred dnevi sem bil na njegovih predavanjih -> http://www.pigac.si/2011/02/11/peter-florjancic-dras-center-mb/

  Gospod je res zanimiv, čeprav je star 94. Ima precej zanimivih zgodb, pove, da sta z zeno zivela odprto spolno razmerje, da je poznal vse znane osebnosti nasega casa, da je 3x bankrotiral in bil prav toliko krat tudi milijonar.

  Izmislil si je marsikaj, mdr tudi DIAS, PUMPICO za parfum, zadrgo..

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.