Da ne bo pomote – naslov nima nobene veze z resničnim življenjem. Tudi sam nisem bil pristaš “blenderja” do par mesecev nazaj. Ravno nasprotno, blender se mi je zdel še ena nepomembna zadeva v kuhinji, ki je namenjena nabiranju prahu. Pa vendar sem podlegel – sicer nisva kupila Blendteca, ali Kitchen Aida, ki sta “topšit”, ampak sva izbrala Krupsa za nekje okoli 100 eurov – v Italiji, kjer je veliko cenejši kot pri nas. O tehničnih specifikacijah ne bom pisal, ampak “zblenda” vse, kar sem do sedaj vrgel vanj.

Zadnje par dni, ko sem sam doma in prepuščen na milost in nemilost samemu sebi, opažam da je blender odlična zadeva. Par “bio” pomaranč vržeš vanj in dobiš odličen sok – dejansko naraven. Ali pa narediš mešano juho in jo namesto s paličnim mešalnikom “zblendaš”. Blender je uporaben in ga uporabljam – pa tudi s samim pranjem ni veliko dela. V bistvu je to najmanjši problem, večji problem je lupljenje pomaranč recimo – bi mogoče potreboval sokovnik?? Komaj čakam toplejše dneve, da bom lahko delal “koktejle” z ledom v blenderju!