Bazen v Zagorju – je bil nekoč!

Nekoč je bil v Zagorju bazen, ki ga je obiskovalo staro in mlado. Vendar se je čez čas vse spremenilo in šlo, tako kot gre v Zasavju skoraj z vsemi stvari – v rit! Dolga leta je bil pogled na bazen v Zagorju takšen:

Klik na fotografijo za celotno galerijo propadajočega bazena Zagorje
bazen zagorje fotografije

Pred parimi meseci pa so se lotili bazena in sedaj je ostalo samo še tole. Adijo bazen, adijo spomini!

 1. Bazen so prevzela druga živa bitja: trave. Njihovi spomini na čase, ki so tebi tako dragi, niso nič kaj lepi. Takrat so lahko le opazovale, kako homo sapiensi skačejo naokoli, škropijo s klorirano vodo in nekatere njihove prednike celo teptajo. Zdajšnja generacija zagorskih trav je končno dočakala sanje svojih prednikov: Homo sapiensi so odšli, sveta zemlja je spet vrnjena temu prastaremu ljudstvu, ki je tukaj domovalo več sto tisoč let ;)

 2. Ma takšni manjši bazeni so v glavnem šli v maloro. Predvsem zaradi cene (ker jih niso smeli nabivati če so želeli imeti kaj obiskovalcev), upravljalnimi stroški (ki so itak prinašali minus, predvsem tudi zaradi vremena), inšpekcija (ponavadi takšni niti niso mogli vedno imeti vse top poštimano, pa so mimogrede dobili kakšno kazen).
  Ponavadi gre, če je zraven kakšna mini igralnica/avtomati/biljard ali pizzerija , da s tem privabijo mladostnike.

  Je pa res da je škoda, da je vse skupaj propadlo..

 3. Škoda resno sedaj so ga prekrili bazen tako, da se še bazena ne vidi. Umaknili so skate part, kjer je nekoč bil zraven nogometnega igrišča in sedaj res nevem. Čezdalje bolj sovražim ta Zagorje. Čisto nič ne naredijo za mladino. Ves denar gre samo za butasti fuzbal, kjer pa so tam ta glavni tako premitivni in lahko povem iz lastnih izkušenj.

  V fuzbal je šlo toliko denarja isto košarka, da raje ne govorimo takrat, ko je bil rudnik se je kradlo na veliko in kupovalo iz drugih držav igralce. Kaj pa sedaj, ko tega denarja ni več. Igralci so šli, Zagorjani so pa raje že prej nehali igrati, ker so zaradi uvoženih igralcev bili skos na klopcih.

  Naj naredijo kakšen skatepark, odbojko na mivki, bazen. Baje, da bo bazen tam, kjer je OŠ Toneta Okrogarja. Res lep razgled, narava. Najbolj butasto lokacijo so si zbrali….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja