Ne, ne bo govora o umetnih (silikonskih) prsih, ampak o korenju! Eno korenje je iz zelenega zabojčka (izgledal je takole – vendar ni ta na sliki!), ki sem ga dobil pred 14 dnevi in drugo korenje je od enega izmed “mega” trgovcev. Shranjena sta bila v hladilniku, drug poleg drugega.

In 14 dni pozneje je situacija zelo zanimiva. Korenček iz zelenega zabojčka ni uporaben, ker je postal mehak, vendar korenček od “mega” trgovca je povsem enak kot je bil ko sem ga dal v hladilnik.

Seveda obstaja teorija, da je bil prvi že precej star, drug pa direktno iz “njive”, vendar malce dvomim v to. Bolj se nagibam k temu, da jemo hrano od “mega” trgovcev, ki ni vredna niti imena hrana – vendar je cenejša, predvsem pa boljše zgleda. Korenje iz zelenega zabojčka me vsaj spominja na korenje iz mladosti, ko sem ga jedel direktno iz njive in če je bil shranjen v hladilniku je postal povsem podoben temu na fotografiji.

Sam rajši vržem korenje stran, kot pa da ga gledam v hladilniku, kako se ne spreminja, oz. ko izgleda po 14 dneh kot umeten (pa vendar ni, čeprav nima nobenega okusa!).