Ena izmed novic tega tedna je bila, da je bil naš predsednik Danilo Türk, operiran v Innsbrucku v Avstriji, kjer so mu operativno odstranili maligno tvorbo na prostati.

Seveda ob tem ni šlo brez tradicionalnega pametovanja komentatorjev, ki se “zgražajo” nad tem, da je šel predsednik države na operacijo v tujino in le tega ni storil doma! Svoje izjave “podkrepijo” s tem, da naj bi Danilo Türk z zdravljenjem v Avstriji pokazal kakšen je njegov odnos do zdravstva v Sloveniji, drugi se sprašujejo če mu je država (oz. davkoplačevalci) plačala to zdravljenje, …..

  • Türk se po operaciji že sprehaja (vir 24ur)
  • Türku so v Avstriji odstranili maligno tvorbo na prostati (vir Reporter)
  • Res je, Danilo Türk je predsednik, vendar je v končni fazi tudi človek, ki se kljub svoji funkciji lahko odloča, kaj bo naredil s svojim življenjem, po svoji vesti! In če se je odločil za operacijo v Innsbrucku, se je pač tako odločil. Namesto da bi ljudje razmišljali o bolezni in o tem, kaj lahko to pomeni za človeka, se ljudje sprašujejo zakaj v tujini, za čigav denar, ali ne zaupa v naše zdravstvo…


    Ko se človeku tako zasukne življenje, poskuša najti rešitev in predsednik se je odločil tako kot se je – tudi za svoj denar – in to bi morali spoštovati tudi “kavč” komentatorji, ki bi ga operirali kar doma za računalniškimi zasloni. In zraven še rešili svet!

    Počasi se je treba zavedati, da denar ima svoje prednosti – tudi v zdravstvu. In ljudje v Sloveniji že precej časa nismo vsi enaki – predvidevam, da bi na takšno operacijo v Sloveniji lahko čakal kakšno leto (se motim??)?