Radio 1 – najbolj poslušana komercialna radijska postaja je imel še pred parimi dnevi skoraj 100.000 oboževalcev na svoji Facebook stranihttp://www.facebook.com/RadioEna. Ampak se je to spremenilo. Facebook je umaknil to stran, saj so verjetno kršili pravila, ki jih je treba upoštevati pri organizaciji iger in vsega ostalega na Facebooku, kar je zapisano na naslovu http://www.facebook.com/promotions_guidelines.php:

 • You may require that an entrant like a Page, check in to a Place, or connect to your Platform integration before providing their full entry information for a promotion.
 • You will not condition entry to the promotion upon taking any other action on Facebook, for example, liking a status update or photo, commenting on a Wall, or uploading a photo.
 • In slednjega je bilo v zadnjem času na Facebooku veliko preveč. V bistvu je večina nagradnih iger bila v tem smislu – fotografija ki bo dobila največ lajkov bo zmagovalna in nagrado bo dobil njen lastnik. In potem se zgodijo stvari, kot je tale z Radio 1, ali pa kot je bila z nagradno igro City Parka – kjer se je zgodila podobna zadeva, oz. je šlo prav za nagradno igro na principu “lajkov”.

  Seveda obstaja več možnosti zakaj pride do tega. Meni najbolj verjetna je, da nekateri zelo radi uporabijo gumbek – Report Page s katerim pomagajo Facebooku da odkrije strani, ki ne delujejo v skladu z njihovimi pravili. Oz. drugače povedano, v Sloveniji se bodo Facebook strokovnjaki “poklali” med seboj, zaradi dokazovanja kdo ima daljšega.


  Pa vendar, da ne bo pomote. Zelo se strinjam, da so pravila, ki jih ima Facebook potrebna in da je treba sankcionirati kršitve. In teh kršitev je dnevno čedalje več. V bistvu sem že pred časom zapisal Ali Facebook postaja Spambook?

  Ampak to je ena stvar, ki me moti zadnje čase, druga stvar pa je, da Facebook postaja Spambook. Namreč dnevno dobivam vabila v skupine, ki podpirajo športnike na OI, nogometaše na SP, Tino Maze, Petro Majdič, itd.. Ker načeloma nimam nič proti tem športnikom in jih podpiram in so mi takšne skupine povsem simpatične, preverim kdo je ustanovitelj skupine. Več ali manj so to isti ljudje, ki skupine to izkoristijo za generiranje obiskovalcev na svoje komercialne projekte. In tudi to je povsem legitimno početje, ki ga nekateri izkoriščajo že precej časa.

  Facebook postaja vse večje “leglo” svinjarije. Vabil v razne FarmVille, Mafia Warse,… ne sprejemam. Prav tako ne klikam na horoskope, rože in ostalo. V bistvu opažam da uporabljam FB zelo malo, v primerjavi s tem koliko sem ga na začetku.

  In če bo šlo tako naprej, bo FB postal drugi MySpace – prostor ki ga ne prenesem. Ampak seveda je to zgolj in samo moje mnenje. Večini je verjetno všeč tako kot je…

  Mogoče pa se bo vendarle kaj spremenilo in bodo pravila za to, da se jih ljudje držijo. Ampak potem je težje dobiti 100.000 oboževalcev, kajne!

  p.s.: in zdajle gledam Facebook page Radia Ekspres

  Poznaš kakšno simpatično nosečko? Zrihtaj ji najboljše darilo – voziček SKATE SYSTEM znamke Peg Perego!
  Samo objavite njeno sliko na naši Facebook strani. Z vozičkom bomo nagradili sliko, ki bo prejela največ “Lajkov”. (Tisti, ki imate slovenski menu, kliknite “Všeč mi je”)
  Če si pa ti bodoča mamica, kar prilepi svojo sliko, da čimprej nabereš veliko “Lajkov” ;)
  Voziček podarjamo v sodelovanju s @PEG PÉREGO SLOVENIJA. Namenjen je otrokom od rojstva do 3. leta starosti.

  Nagrdna igra z radiem Ekspres je ravno na polovici! Nič še ni zamujeno, zato vsi tisti, ki bi radi imeli odličen voziček SKate, objavite svojo fotko na profil RADIO EKSPRES in zbirajte lajke! Vsekakor lahko prijavite tudi svoje sosede, sodelavke, sestre, prijateljice … vse, ki jim privoščite odličen voziček SKate!

  in potem se bodo spraševali, zakaj nimajo več Facebook strani???

  Še ena cvetka – izbor za Narodnjakovo dekle leta 2011

  Svoj glas lahko oddate tudi na Facebook spletni strani portala Narodnjak.si, kjer lahko oddate “všeč mi je” pri fotografijah kandidatk. Vsaki fotografiji lahko namenite največ en “lajk”.
  Tudi v uredništvu portala bomo podali svoje glasove. Vsak član uredništva portala Narodnjak.si bo oddal od 1 do 12 točk
  prijavljenim kandidatkam.
  Glasovanje na lestvici in Facebooku predstavlja 50%, točkovanje uredništva pa še 50% končne ocene.