20.4.2010 sva bila z mojo boljšo polovico v Las Vegasu in priložnost izkoristila, da sva se poročilaPoročena v Las Vegasu – What happens in Vegas, stays in Vegas. Najina poroka velja samo v državi Nevada, ker je pri nas nisva nostrificirala in to tudi ni bil najin namen – če bi bil, potem bi se poročil pri nas v Sloveniji, z vsemi tradicionalnimi elementi (cerkev ni eden izmed njih).

Eno leto sem že v “zakonu”, ki pri nas sicer ne velja (se tolažim) in mi ni prav nič hudo, niti težko! Čestitke moji boljši polovici, ker me prenaša in v upanju še na neskončno obletnic poroke!

Klik za podrobnosti o poroki v Las Vegasu
poroka las vegas


Midva sva izbrala poroko “Drive-in”, ki je bila končana v vsega 3 minutah. Vse skupaj je potekalo takole: prideš do enega izmed “placov” za poročit, ki ga v Las Vegasu ne moreš zgrešiti – kičasto, belo, veliki napisi… In izbereš datum in uro poroke in seveda tematiko – ob 14. uri je bila edina možna tematika “Drive-in”. Vplačaš poroko, da se ne bi vmes premislil in pobegnil in potem greš na “matični urad” – Marriage License Bureau, 201 Clark Avenue, Las Vegas kjer ti izdajo dovoljenje za poroko.
To lahko storite tudi online – tukaj

Ko sva se vrnila, so nama dodelili pričo in sva se z avtom pripeljala do prostora, kjer naju je pričakal črn matičar in vprašal kakšno sorte poroko želiva – z bogom, ali brez. Seveda sva se odločila za slednje. In potem 2 minuti njegovega govora, pravila, itd.. in poljub in izmenjava prstanov. Končano – poročena in naslednji! Ker je bil zgodnja ura, nisva dobila niti fotografije, ker fotografa še ni bilo v službi, čeprav sva plačala tudi to – ampak kdo bi se sekiral, kajne!

In sedaj še tisti del, ki ga jaz nisem naredil. Poroka v Las Vegasu je lahko veljavna tudi pri nas! Upoštevati je potrebno samo par stvari: v ZDA se lahko poročijo tuji, vendar morata biti bodoča zakonca različnega spola, polnoletna, opravilno sposobna, ne smeta biti v sorodu in je poroka njuna svobodna odločitev.

Če želite da bo poroka v Las Vegasu veljala tudi v Sloveniji, boste morali pridobiti overjeno kopijo poročnega lista. To vam izdajo v roku desetih dni na Clark County Recorder. V Nevada Secretary of State pa vam bodo kopijo poročnega lista overili z mednarodnim pečatom Apostille, za kar boste odšteli trideset dolarjev. Vse to pa lahko uredite tudi od doma, preko spleta in vam oni pošljejo kamorkoli po svetu!

Cene Elvis Presley porok se gibljejo od 260$ do 11000$, odvisno od tega kako zahtevni ste in kaj si želite. Seveda si lahko privoščite tudi tematsko poroko v stilu: Rock N Roll, Rock-a-Billy, Intergalactic, Pink Caddy wedding, 50′s 60′s, Disco Beach Party, Gangster, Egyptian, Harley, Bluez Brotherz, Viva du Cirque, Wassup Pussycat, Bond, Liberace, Alice Cooper, itd..

Še več informacij o poroki v Las Vegasu – The 10 Marriage Rules of Nevada

Klik na fotografijo za galerijo hoteli v Las Vegasu
las vegas hotels photos

Klik na fotografijo za ostale tri fotke Las Vegas znaka
las vegas sign

Klik na fotografijo za ostale Hotel Mirage – Mirage Volcano – fotografije
mirage volcano

Klik na fotografijo za ostale fotografije in video Bellagio – vodna rapsodija
bellagio

Klik na fotografijo za ostale fotografije hotela MGM Grand Las Vegas
mgm grand las vegas

Klik na fotografijo za ostale fotografije Crystals – Las Vegas Luxury Shopping
crystals - las vegas shopping photos