Francija slovi kot kulinarična dežela, kjer je dobrih gostiln kot “gob po dežju”. Jaz, do včeraj zvečer, ne bi mogel tega trditi, kajti kjerkoli sva jedla, to ni bilo neko vrhunsko dožvetje, vredno svojega denarja. In nisva izbirala poceni restavracij.

Večina gostiln, oz. restavracij ponuja menuje, s tremi jedmi in s cenami od 18 eurov, do 45 eurov, kolikor sva dala največ na osebo. Seveda obstajajo tudi dražje restavracije, kjer je samo pogrinjek 50 eurov. Sicer se vrti med 2 do 6 eurov na osebo.

In kako odkriješ dobro restavracijo v Franciji? Preprosto, vprašaš domačina, če seveda naletiš na koga, ki zna angleško (če seveda ne govoriš francosko in ti to potem itak ni problem) in ti odkrije lokanlne gostilnice, kjer je potrebno vnaprej rezervirati mizo. Poleg tega pa je delovni čas precej zanimiv 12-14. ure in od 19-23. ure.

Midva sva imela z restavracijo l’estaminet precejšno srečo, saj nama jo je priporočila lastnica hotela, prijazen šef naju je vzel, kljub temu da nisva imela rezervacije in hrana je bila “za s prsti pomazat” – definitivno sem takšen okus iskal cel teden v Franciji in ga zadnjo noč šele našel. Celotna večerja s pijačo je prišla 72 eurov + 10 eurov napitnine.

p.s.: fotkano z iphonom, zato je kvaliteta precej slaba!