Leta 2008 sem prvič naletel na to idejo – Ferrari F355 Spider in F360 Modena – tour and drive in Monte Carlo, ko si bil lahko sovoznik en krog po progi F1 v Monte Carlu za 45 eurov in voznik za 85 eurov. Hiter preračun je pokazal, da bi se dalo s to idejo precej hitro pokriti stroške nakupa Ferrarija in “ornk” zaslužiti.

Tri leta kasneje. Monte Carlo je trenutno železna kletka, zato se vse skupaj preseli na “ride” nad Monte Carlom, pod idilično vasico Eze, prav tako je mogoče voziti Ferrarije v Nici, ali Cannesu. Spremenijo se tudi cene:

 • 15 minut – sovoznik 49€, voznik 95€
 • 30 minut – sovoznik 130€, voznik 190€
 • 60 minut – sovoznik 250€, voznik 370€
 • In zadeva deluje! V času, ko sem šel v parfumerijo, se je s Ferrarijem odpeljalo par nadebudnežev, med njimi tudi Japonec, ki so ga obeležili s kamerami in vsem ostalim. Sicer se mi Ferrariji smilijo, ker je vse skupaj podobno prvim uram v avto šoli, vendar za lastnike te ideje je to zgolj in samo odličen zaslužek.

  Čakam, da bo kdo pri nas začel s podobno idejo – recimo v Portorožu, ali pa v Ljubljani – vendar sem rahlo skeptičen, da je dovolj kritične mase, ki bi povrnila stroške nakupa takšnih vozil. Mogoče pa to že pri nas obstaja, samo da jaz ne poznam?!?

  p.s.: in spet se nisem šel peljati. Z istim razlogom kot pred tremi leti – če si ne morem privoščiti (in res si ga ne morem), potem rajši tudi ne poskušam kako je biti v njem.

  Klik za galerijo Ferrari F355 Spider in F360 Modena – tour and drive in Monte Carlo
  ferrari-tour-and-drive-photos-05.jpg