Google je včeraj, na Google I/O konferenci predstavil Google Music beta (We’re sorry. Music Beta is currently only available in the United States), s katerim naj bi konkuriral Apple iTunes-om!

Google se s projektom Google Music spušča v boj z iTunes-i. Njegov model temelji na Cloudu – uporabnik bo namreč imel glasbo (playliste) v svojem profilu, do katerega bo lahko dostopal preko tabličnih računalnikov, preko Android telefonov, ali preko računalnika. Vse se bo med seboj avtomatsko sinhroniziralo – sicer je v spodnji predstavitvi malce nelogičnosti – omenjajo da glasba ne bo zasedala prostora na telefonu, po drugi strani pa bo mogoče poslušati pesmi tudi “offline”. To dvoje pač ne gre skupaj.


Google Music storitve ne morem testirati, ker je Google naredil napako, ki jo je storil že večkrat. Namreč po predstavitvi novosti, je le ta na voljo samo določenemu delu sveta – in to do sedaj ni bilo nikoli dobro sprejeto. Vseeno mi je od kje prihajam, storitev želim zdaj! In tega bi se že lahko naučili. Sicer pa mi je ideja, o Cloud glasbi, všeč.

Uradna predstavite Google Music!