Demolition Group – koncert Kino Šiška – fotografije

Skupina Demolition Group, ustanovljena daljnega leta 1985, je včeraj na koncertu v Kinu Šiška predstavila svoj novi album – Planet starcev (oblikoval ga je Gsus Ajax!) in je izšel deset let po njihovem zadnjem albumu Bič, luč in upanje.

Vmes so obstajali vzponi in padci, odšli so nekateri člani in prišli novi. Leta 2008 je skupina Demolition Group sklenila par “postulatov”

 • Demolition Group nikoli več ne bodo posneli novega albuma, če jim ne bo po volji
 • Demolition Group za promocijo nikoli ne bodo naredili ničesar in sodelovali v ničemer, kar jim ne bo po volji
 • Demolition Group nikoli ne bodo odigrali koncerta, ki jim ne bo po volji
 • Klik na fotografijo za celotno galerijo Demolition Group – Kino Šiška
  demolition group kino šiška fotografije

  Napoved, ki sem jo slišal na Valu202 za koncert v Kinu Šiška je bila zanimiva: “Brez gostov, brez poliranja, hrupni in divji. Do zadnje kaplje znoja, do zadnje kaplje krvi.”
  In dejansko sem dobil vse to, razen slednjega – krvi ni bilo. Je bila pa polna dvorana, samo iz Brežič so pripeljali trije polni avtobusi oboževalcev skupine, ki so bili precej glasni. In kljub temu, da nekateri člani skupine niso najmlajši, je koncer zvenel fantastično.


  Da tega, da je koncert snemala nacionalna televizija in je bila luč popolna za fotografiranje, niti ne omenjam. Definitivno je bilo lepo slišati Demolitione spet na odru, glede na to, da so bili tudi del mojega odraščanja – za trenutek se celo pojavim v videospotu za komad U tvojim očima, ki ga je režiral Sašo Podgoršek ( 1:46).

  Demolition Group – lepo vas je bilo videti in upam, da Planet starce ni zadnja vaša plošča!

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja