Urška Čepin nas vedno znova preseneti s svojo pojavnostjo. Tokrat je Urška Čepin v vlogi komentatorke pokojninske reforme, vendar če odkrito priznam, nimam pojma ali ona v videoposnetku podpira reformo ali je proti reformi – naslov video posnetka je sicer Urška je PROTI! (vendar je tako nejasno vse skupaj, da če je komu kaj bolj jasno, na pove, da bo še ostalim, ki nam ni nič jasno, to jasno!).

Če je tole produkt od tistih ZA, sem jaz avtomatično PROTI. In če je tole produkt tistih PROTI, sem jaz avtomatično ZA! V bistvu pa mislim da se nekdo malce znašel in poskušal narediti vse skupaj viralno in zato je v video “posadil” Urško Čepin, ki naj bi bila “kao” znana Slovenka in bi se ta video širil naokoli. Resnično, ampak resnično upam, da nima vlada, oz. predlagatelji zakona o pokojninski reformi nič s tem! Kajti če imajo, potem so največji šalabajzerji, kar jih obstaja!!


Obstajata dva video posnetka Urške Čepin v zvezi s pokojninsko reformo, ki sta objavljenja na YouTube kanalu uporabnika MrPovodnimoz, ki se je registriral 20. maja 2011. Torej ne gre za nekaj resnega, ker bi vsak pol to zadevo rajši objavil na svojem kanalu in stal za tem.

p.s.: zdajle sem Googlal o tem in pri Požarju našel tale podatek, ki pa je resnično zaskrbljujoč in srčno upam, da ne drži (vir):

Vsebina reklamnega spina je preprosta. Video želi prikazati “absurdnost argumentov” proti prokojninski reformi; na koncu videa Urška Čepin začudena zavpije snemalcu, “Dule, a pol smo mi proti?”
Po besedah direktorja vladnega urada za komuniciranje Darijana Koširja vladno kampanjo za pokojninski referendum na uradu pripravljajo sami, ob pomoči oglaševalske agencije Futura.

Če to drži, potem mora najprej odleteti direktor vladnega urada za komuniciranje in za njim še kdo, ki je to potrdil! Ampak vseeno upam, da je tole samo “hoax“!

Video posnetki z Urško Čepin v glavni vlogi so bili odstranjeni iz YouTuba, kot tudi izbrisan uporabniški račun. Na srečo je to splet in video je na voljo! In moj odgovor na to –
Darijan Košir – direktor vladnega urada za komuniciranje – WTF!?

Urška je PROTI!

Urška ve, zakaj je PROTI!

18 Responses to Urška Čepin in pokojninska reforma – WTF – upam, da je tole neslana šala?!

 1. Anonimno pravi:

  Absolutno vrhunska anti-reklame in dober IQ filter za tiste, ki jo ne razumejo. Predlagam referendum za eksodus ljudi, ki ne razumejo reklame. Po eksodusu, ko se očistimo govna z inteligenco sobne temperature, pa reforma itak ne bo več potrebna, ker bodo v državi ostali ljudje, ki imajo če ne drugega vsaj fiziološke pogoje za visokotehnološko delo z visoko dodano vrednostjo.

 2. jin pravi:

  Hahaha, za crknit. Itak, da bodo vsi nasprotniki trdili, da gre za vladni spot, ker se bodo potem lahko na ta račun smejali. Ker če je, je to strel v nogo.

  Sicer pa, če vsi ekonomisti te države ljudstva ne morejo prepričati v to, da naj glasujejo za pokojninsko reformo, nič v resnici ni več važno in je vse skupaj tako ali tako samo še farsa.

 3. Janez pravi:

  Če je spot častila vlada, je to sicer zaskrbljujoče. A glede na zavajujočo kampanijo, ki so jo ob zadnjem referendumu sproducirali študentski funkcionarje se poraja vprašanje: ali ima stran, ki je pri referendumih omejena na pošteno kampanijo sploh kakšne možnosti?

 4. Štefi pravi:

  Relativizirati vse, ki so proti, jih povezati z Urško Čepin in pokazati, kako debilni so njihovi ne-argumenti. SUPER! Končno nekaj domiselnega. Pa še vsi govorijo o tem. BRAVO!!!

 5. Tomaz Z. pravi:

  OH GOD!!1 MONSTER!

 6. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Super spota res inteligentno speljano! Urška, thumbs up! :D

 7. Marko pravi:

  Had, smejal sem se tvojemu pisanju, ampak neki si pa zadel:
  “Torej ne gre za nekaj resnega, ker bi vsak pol to zadevo rajši objavil na svojem kanalu in stal za tem.”

  Torej tudi če je to vlada (in zdaj že vemo, da verjetno je), je namen jasen: razburkati sceno z anonimnim in poceni spotom. 7000 ogledov v dobrem dnevu. Mislim, da jim je ratal. Sporočilo je pa tud jasno.

 8. Odyn pravi:

  Ah, dej, kjera cheap fora. Pripisovati primitivizem drugim je kazati svojega.

 9. shaman FTW!!!! pravi:

  Namesto tega slaboumnega spota (kakršen naročnik, takšen izdelek) bi raje dal kakšen res tehten in sočen komentar na to silno resno temo, na primer od legendarnega shamana. Ker nisem tisti švabski minister niti odurno zaudarjajoče govno od Cvikla, še link na vir. Pazljivo preberi vsako besedo, po potrebi nekajkrat ponovi vajo, če kaj še vedno ni jasno, brez problema vprašaj.


  Sanjajte komunisteki, kar sanjajte.

  Najprej ste si omislili “reformo”, ki seveda ni reforma ampak shema za denarno napajanje sistema prisilne uravnilovke in kučanističnega socializma dva pika nula.

  Potem so vaši falangisti in falange N571-H572 v eter plasirali napačne teze o tem kdo je proti in zakaj.

  Še pred tem je komunist Semolič napovedal, da bo rušil reformo, ker ni dovolj nasilnouravnilovsko radikalna in do najboljših kontributorjev ni dovolj komunistično diskriminatorna. In jebiga, absurd je, da nas vse, ki smo proti, in s tem nehote tudi nacijo, rešuje Semoličeva moč, da izsili referendum. Če tega ne bi bilo, bi nas komunistični rablji – drugače Semoličevi bratje, kar lepo potihem zaklali. Prav ste uganili: Paradoks do amena. Teater absurda!

  Ko v klavnicah koljejo goveda, se ta vsaj malo spuntajo in mukajo. Slovenci pa tacamo na zakol lepo potihem, in an orderly fashion, bi rekli Eskimi. Celo več, slovenski biki – alfa samci srdito mukajo tako, da preostalo čredo pacificirajo, insistirajoč, da na zakol gre mirno in brez upora. Grejt sakses!

  Potem so se oglasili še vsi komunistični ekonomisti in nevmešekakšna “strokvovna javnost” komunisitčne provinijence in so še oni drukali za komunistično doktrino in sistem, tako, da so narodu drobili grožnje, češ kakšen armagedon nas čaka, če se ne opredelimo za večni socializem in še bolj poglobljeno diskriminacijo preko totalne in totalitarne prisilne uravnilovke. Pri čemer so najbolj patetični, ko nam grozijo najprej tako, češ “sistem bo propadel”.

  Odgovor naroda mora biti: E pa naj propade smrdljivi, roparski, komunistični pokojninski sistem!

  Potem so pa prešaltali na močnejšo obliko groženj, češ, država nam bo skrahirala. Kao eto, oni imajo pravico lomastiti po proračunu in PAYG tako poljubno in po mili volji, da bodo storili, da nam kar država propade, ker se oni pač ne bodo odpovedali zajedanju in rentarjenju, beri – kraji, če se ne podpišemo da bo večno komunajzerizem v SLO.

  Odgovor naroda bi moral biti: E pa naj propade ta vaša fašistična sprdačina od “države”. Ko propade, bomo organizirali novo, brez komunističnega zla. Kateremu bo to že druga država, ki jo je komunajzer zlo bankrotiralo in skrahiralo. Dobro?

  V Sloveniji spet lomasti komunistična agitprop histerija. Bolj blizu je referendum bolj stekle so komunistične hijene. Spet so zapele distortirane interpretacije termina “medgeneracijska solidarnost” in “medgeneracijaski konflikt”.

  Sikter, pokvarjenci!

  Naj vam bo jasno, jaz (in stotine tisočev poštenih Slovencev, ki živimo od svojega dela), nisem nič, niti za mišji kurac v medgeneracijskem konfliktu s svojim dedkom, mojo nono in mojima staršema.

  In seveda do starejših članov moje družine se bom jaz šel solidarnost brez težav, ma komunisti si svojo kolektivistično boljševizirano tezo, da za to medgeneracijsko solidarnost potrebujemo vmes asistenco fašistične države in roparsko-rentarski komunajzarski mehanizem, lahko nekam zatlačite. nekam si zatlačite to skupaj z vašo distortirano interpretacijo, da sva jaz in Kučan lahko v megeneracijskem razmerju v smislu termina “medgeneracijski konflikt”. Kot bi mi on bil član družine, jebenti.

  Ne dovolim, da mi podtikate, da je fujtranje vaših “borcev” in onih VašihSvojih rentarjev, ki niso kontribuirali v PAYG, in onih, ki niso dovolj kontribuirali “medgeneracijaska solidarnost”. Oziroma kakršnakoli solidarnost. To je prisila in rop!

  To, kar komunajzari skušajo prodati za “solidarnost” in “medgenracijsko solidarnost” je navaden komunistični rop s pomočjo mehanizma nasilno-diskriminatorne in prisilno-ekspropriativne uravnilovke.

  Nak, ta konflikt ni “konflikt vseh proti vsem”, pač pa konflikt normalnih, običajnih, torej ropanih državljanov Slovenije, do roparjev torej lopovske komunisitične kamarilje in njihovih maziljencev na rentah, njihovih plačanih volivcev. Averzija glede “reforme” pri vseh nas ne-semoličevskih nasprotnikih reforme, je zato ker:

  1) …zaradi učinkovanja zakona enako na novovstopajoče in one, ki so si od 1% do 99,99% pokojnine že de facto prislužili po dosedanjih pravilih in jim gre renta v ustreznem procentu po dosedanjih pravilih in ne po novih, nastane ekspliciten vulgaren rop Slovencev povprečno cca 100 tisoč EUR po glavi.

  2) …zaradi tega ker komunistična uravnilovka ostaja v sistemu in se še poglobi, komunistične zločinske orgije nad denarjem iz pokojninske blagajne pa z novim zakonom dobijo novo utemeljitev in abolicijo.

  3) …zaradi tega, ker bodo večini Slovencem najprej povprečno ukradli 100 tisoč EUR, potem jim bodo pa kao izplačali domnevno 170 rent, ki naj bi bojda bile po 34 EUR višje. Ker komunisti bodo milostno določili novo umetno cifro, katere 80% bo osnova. Auuuuuu! Kaj pa če bi osnova bila kar plača, tako kot v vseh normalnh državah in bi za pokojnino dobili 70 % plače, namesto te komunisične alkimije, ki služi zamegljevanje dejstva, da gre za rop in diskriminacijo?

  4) ker eni štekamo, da se tu komunistom gre za boljševiški talibanski boj za ohranjanje komunajzerizma in ne za pokojnine Slovencev. Ohranjajo denarno podstat za komunajzerizem oz. neupravileno rentarjenje-zajedanje, eto kaj je vse to. Če bi to bila prava reforma, bi to svinjarijo odpravili, ne pa poglabljali.

  5) Ker je vse v zvezi z reformo navadna laž in manipulacija.

  Reči, da Slovenc bo dobil “polno” pokojnino, če bo delal do 65 leta, a vsi vemo, da potem, ko ga odpustijo tam nekje med 45 in 50, a pri obstoječi zakonodaji ga garant bodo, ne bo nikdar več dobil službe, oz. če jo bo, bo med 50 in 65 nabral komaj za kakih 5 let delovne dobe, je seveda običen primitivni demagoški nateg.

  Pa poglejmo: faks konča pri 24ih, par let, recimo da 3+ leta išče službo, pri 27-ih, če smo optimistični začne delati, vmes do 47-ega leta bo nabral vsaj za še eno leto nezaposelnosti in bo imel 19 let delovne dobe, ko ga bodo prvič za bolj trajno odpustili.

  In bo recimo do 65-ega leta nabral še 6 let delovne dobe. Skratka, ker ne bo imel 40 ampak 25 let delovne dobe, se bo od svojega 47-ega leta svaljakal, malo na zavodu, malo bo kje delal, če res ima srečo, ves preostali čas pa na sociali. Takšna razvalina bo, če sploh doživi 65-to leto, seveda da v pokoj šla s strašnimi malusi.

  Voila! Pokojnia mu bo fakin de facto grozno nižja. Komunisti pa serejo, da mu bo višja. Yeahh right. in če bi šli takoj kar na delo do 80-ega leta bi mu pokojnina lahko bila kar 74 eur višja, hehe. Če ni malusof. Če pa vračunamo realno pričakovane maluse, bo pa seveda pol nižja, kot zdaj. In komunajzari to vedo.

  Navadna laž je, da bo pokojnina komurkoli višja. Evo primera: Nekdo, ki danes ima celih 35 let delovne dobe in je recimo star 55 let, bo moral delati do 65 leta, čeprav se bi lahko po sedanjem zakonu upokojil že pri 60-ih.

  Plačeval bo 60 mesecev večkrat in prejemal 60 mesecev manjkrat. Skratka, upfront mu bodo zasegli najmanj ekvivalent 200 pokojnin, tako odokativno, če pa gre za nekoga, ki ima recimo da 10-kratnik povprečne plače, bo zaradi navzgor neomejneih haračev, katerih bo 60 več vplačal, oropan za vsoto ekvivalenta kakšnih 1000 mesečnih pokojnin. Upfront.

  No, in ko mu najprej izvedejo eksproprijacijo, po obstoječi ureditvi in prejšnjih zakonih že davno fakin de facto zasluženih rent, a bogami veliko več preko neomejenih prispevkov, ki mu jih po sedanji ureditvi ne bi bilo treba plačati, mu bodo izplačali cca 168 pokojnin, ki so bojda, če komunističnim izračunom verjamemo, celih 34 EUR višje: Auuuuu! Ekvivlaent 1000 pokojnin mu najprej ukradejo, v zameno za znesek 168 krat 34 EUR, ker je cca 5700 EUR. Če bo živel do 80-tega leta. Auuuuuu!

  Etooo, kamor se obrneš, katerikoli kamen privzdigneš v zvezi s to “reformo” najdeš pod kamnom laž, prevaro, nateg, rop, eksproprijacijo.

  A je zdaj kaj bolj jasno kdo je proti komu v tem konfliktu, banda agitpropvovska komunajzarska?!

  Da ne bi bilo pomote: JAP, reforma je nujna. Takšna, ki bo sedanji lopovski nasilnouravnilovski sistem eliminirala in ga nadomestila s takšnim, kjer so prispevki navzgor omejeni, kjer vsak dobi natančno kar in kolikor je kontribuiral. Medgeneracijsko solidarnost se pa bomo vsi mi lepo šli doma v svojih družinah, tako kot ves normalni svet in to z denarjem, ki nam ga komunisit ne bodo zasegli in namenili svojim maziljenim plačanim volivcem. Reforma, ki ne bo posegala v pravice za nazaj in bo onim ki so kontribuirali po več različnih zakonih izplačala pošteno, brez kraje.

  Reforma je nujna, a to kar je predlagano ni reforma pač pa poskus preprečevanja reforme, v obliki kakor je nujna.

  Ko v Sloveniji rečemo “reforma je nujna”, pomeni to “Nujno je da Slovenci končno odpravimo/eliminiramo komunajzerizem”. Pričujoči predlog komunistov, je seveda da ravno v kontra smer, da se komunajzerizem v Kranjcef za večno zabetonira.

 10. jokeman pravi:

  @zero: mene še bolj spominja na tole “gospodično” :)

 11. Matej Žagar pravi:

  Hm… očitno bo (je že?) res nekdo letel :) Video ni več na voljo na Youtube, ker ga je umaknil user. Škoda, da mi ga ni uspelo pogledati. Ima kdo mogoče kopijo? :)

 12. had pravi:

  ce ima kdo shranjen video :) naj ga nekam uploada.. tole mora ostat za zanamce :)

 13. Hitri pravi:

  @jokeman
  mene še bolj spominja na tole “gospodično” :)

  Oprosti ampak to pa niti pod razno ni podobno videospotu Urške Čepin.
  Ozadje na tvoji sliki je popolnoma druge barve.

 14. jože pravi:

  to pa je višek kako si drznete zapravljati davkoplačevalski denarza to sranje.sram vas bodi .namerno pojdimo na referendum in glasujmo proti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.