Ko sem šel mimo hotela Union, okoli 19. ure, me je pričakala horda policistov. Marice z lučkami, sirene, predvsem pa občutek da se nekaj dogaja je bil precej zanimiv. Najprej sem pomislil da je prišlo do kakšnega ropa in so vse ulice zasedli policisti, ko sem se končno spomnil, da je v Ljubljani nogometna tekma med Domžalami in Mariborom. In posledično na takšne dogodke pridejo tudi navijači obeh moštev.

Klik na fotografijo za celotno galerijo Policije na Prešernovnem trgu
policija presernov trg

Res je bilo to. Sicer sem zamudil del, kjer so navijači med seboj obračunavali in uničevali, vendar je bil pogled na Prešernov trg precej strašljiv. Cel regiment “robocop-ov”, oz. policistov v posebnih oblekah in zopet cel kup maric, v katere so tlačili navijače. Množica ljudi, ki je gledala ta prizor je bila presenečena, predvsem pa so bili presenečeni tujci. Ko sem policista vprašal, kaj se je zgodilo, mi je odgovoril, da naj se obrnem na njihovo službo za stike z javnostmi?!

Fotografije so takšne, da se na njih ne vidi obrazov policistov, kot tudi ne navijačev, ki so jih spravili v marice. In spet se mi poraja vprašanje – je smisel nogometnih tekem v uničevanju vsega, kar se znajde pred hordo navijačev?